שתף קטע נבחר

מחאה נגד רשתות האופנה: "תפסיקו עם הוואן סייז"

לירדן בורה נמאס שבחנויות האופנה כבר כמעט אי אפשר למצוא פריטים במגוון מידות - אלא בעיקר בגודל אחיד. כבחורה שמידותיה הן "קצת מעל הממוצע" היא מתקשה למצוא בגדים שיתאימו לה. "זה גורם לי להרגיש רע עם עצמי", היא מספרת לאולפן ynet. "חברות האופנה צריכות להתיישר לפי המידות שלנו ולא לנסות ליישר אותנו למידות שלהן". צפו

 

 

ירדן בורה מתקשה בזמן האחרון לקנות ג'ינס או פריט לבוש אחר בחנויות בישראל. הסיבה: היא כמעט לא מוצאת בגדים במידות המתאימות לה - אלא רק במידות וואן סייז (one size).

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

48 שעות, עשרות אלפי מבצעים: מדריך לקניות בפריים דיי 2019

יצרני האופנה הישראלים תוקפים את הרשתות הגדולות: רוצות להתעשר על חשבון המדינה

לראשונה זה שנים: נקסט מציע מבצע לישראלים

 

"זו תופעה שהפכה לרחבה", היא אומרת בריאיון לאולפן ynet. "מדובר על שמלות, חולצות ועוד. חברות האופנה התחילו להתקמצן וגם להתעצל מלייצר ולייבא בגדים במידות מגוונות".

 

מה זה וואן סייז?

"זו מידה מומצאת, שבשנים האחרונות חברות האופנה החליטו לאמץ אותה ממקום של מניעים כלכליים ובעצם הכניסו לתוכה טווח מידות, לדעתי 32-42".

 

כלומר, שמלה אחת שאמורה להתאים באורח פלא לכל הנשים.

"כן. אין התייחסות לגובה, להיקף, למשקל וכדומה. מנרמלים את כולנו לטווח אחד שאנחנו אמורים להסתפק בו. הצפי הוא שמי שיכולה לעמוד בקריטריונים האלה תוכל לקנות, ומי שלא - שתלך לחפש. הרבה פעמים זה באמת לחפש את עצמן במידות גדולות. ממצב שהיו מייצרים קשת של מידות יחסית רחבה, גם חנויות שהן 'רגילות', עכשיו הן פשוט החליטו לזרוק עלינו".

שופינג בחו
קניות. וואן סייז בעיקר(צילום: shutterstock)

בורה מספרת על מקרה שקרה לה בשבוע שעבר. "נכנסתי לחנות יאנגה, שרכשתי בה הרבה בגדים במהלך השנים האחרונות כי  הרגשתי שהיא מאוד מתאימה למידות שלי. בשנים האחרונות הם עברו לבעלות של פוקס, והפסיקו לייצר מגוון מידות. היו שבע שמלות, כולן היו רק במידה וואן סייז".

 

לדבריה, היא ניסתה להתקשר לחנות כדי לקבל תשובות, אך לא חזרו אליה עד היום. "אפשר לראות את זה בסוף הקולקציות, כשאתה נכנס לסיילים, ואז המידות שנשארות הן בדרך כלל יותר קטנות 32, 34. ככה הם מכסתחים את עצמם, הם לא צריכים שיישארו עודפים. גם כשכן מייצרים מידות של סמול, מדיום, לארג', הרבה פעמים זה לא תואם את המידה בפועל. בקיץ האחרון החלטתי לחפש בגדי ים, ותחתוני לארג' שזו המידה שלי, המידות היו מאוד שונות בכל חנות ואף אחת מהן לא הייתה לארג' באמת".

 

כשאת נכנסת לחנות ורואה רק וואן סייז, איך זה גורם לך להרגיש?

"זה גורם לי להרגיש מאוד רע עם עצמי, מהסיבה הברורה שאני לא עונה על המידה האחת, אני לא הממוצע של האוכלוסייה, מסתבר. למרות שאני מרגישה שאני אולי קצת מעל הממוצע ושהרבה נשים סובלות מאותה בעיה, זו בעיה מאוד חריפה. מעבר לעובדה שלי זה גורם להרגיש את התחושה הלא נעימה הזאת, שזה הזמן היחידי דרך אגב, שאני מאוד לא אוהבת את הגוף שלי, זה מסר מאוד בעייתי לבנות נוער שהולכות ומחפשות בגדים ולא מוצאות את עצמן".

ירדן בורה ()
ירדן בורה. "זורקים עלינו"

מה המסר שלך?

"המסר צריך להיות שאנחנו לא מוכנות לקבל את זה, לא בשתיקה ולא כעובדה מוגמרת. לכל אחת מאיתנו יש גוף שונה וחברות האופנה צריכות להתיישר לפי הדברים שלנו ולפי המידות שלנו ולא לנסות לנרמל אותנו וליישר אותנו למידות שלהן. בסופו של דבר, אני לא ארזה כדי להיכנס לג'ינס או לשמלה של יאנגה אלא יאנגה צריכה לייצר בגדים שמתאימים לי כדי שאוכל לרכוש אצלם בגדים".

 

מיאנגה נמסר בתגובה: "ברשת קיים מגוון רחב של פריטים בגזרות ומידות שונות. מידת הוואן סייז, אשר אינה משקפת מידה ספציפית אלא טווח מידות, מגיעה גם היא בגזרות שונות. אנחנו מעניקים תשומת לב רבה לנושא המידות והגזרות וקשובים לצרכי לקוחותינו. הקולקציות מתחלפות בתדירות גבוהה ובהתאמה גם הגזרות באופן שכל אחת תוכל למצוא את הפריט עבורה".

 

השתתפה בהכנת הכתבה: מירב קריסטל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים