שתף קטע נבחר

A-WA: "קיבלנו הצעה ל-The Voice דובאי"

הן כבשו את העולם עם השילוב בין מסורת תימנית לגרוב בועט, ועכשיו האחיות חיים מוציאות אלבום על המסע של סבתא שלהן מתימן לישראל. באולפן ynet הן מדברות על הקושי להצליח כנשים וחושפות את התגובות המפתיעות שקיבלו בעולם: "אמרו לנו 'למרות שאתן ישראליות, אנחנו מתים עליכן'". צפו

 

כשהאלבום הראשון של להקת A-WA יצא, הוא התפוצץ בעולם והפתיע גם את חברות הלהקה, האחיות חיים: תאיר, לירון ותגל, בייחוד בזכות שיר הנושא "חביב גלבי" שהפך ללהיט ענק ולא רק אצלנו. "שום דבר לא באמת מכין אותך עד לרגע שזה קורה. זה היה מדהים", מספרת לירון, האחות האמצעית. הטירוף לקח אותן להופעות בכל העולם, סרטוני מעריצים ממדינות ערב ואפילו הזמנה להופיע ב-The Voice דובאי, האזרחות הישראלית שלהן, אם תהיתם, לא הפריעה. "אומרים 'למרות שאתן ישראליות מתים עליכן'", מספרת תאיר האחות הבכורה.

 

עוד באולפן המוזיקה:

רן דנקר: "במצעד הגאווה בי-ם אנשים הולכים בתוך כלובים, זה נורא"

סולן התקווה 6: "ההופעות מול החיילים הכי כיפיות"

מוניקה סקס: "המפתח הוא יחסים פתוחים"

 

אפילו מגזין ווג האמריקני הגיע במיוחד עבורן לתל אביב כדי לצלם אותן להפקת אופנה, בזכות הסטייל המאוד ייחודי שלהן. "בכל דבר שאנחנו עושות יש טוויסט. תכשיט תימני עם סניקרס, שיהיה גם היפהופ, מסורתי ומודרני", הן מסבירות על הקווים המנחים באסתטיקה שלהן שהיא לא רק אופנתית, אלא גם מוזיקלית. לאולפן ynet הן הגיעו עם הקלידן יזהר בן טוב וביצעו את הלהיט "חביב גלבי" ושני שירים נוספים מהאלבום החדש Mudbira ו-Al Asad.

 

 

A-WA באולפן ynet (צילום: אלי סגל וירון ברנר)
(צילום: אלי סגל וירון ברנר)

אפשר באמת להתפרנס מלעשות מוזיקה בימינו?

תאיר: "צריך לעבוד מאוד קשה בזה ולהתמסר רק לזה. כל הזמן שלנו מוקדש לזה ובהחלט אפשרי. יש המון המון דרכים והמון זרועות שאפשר לשלוח כדי לעשות את זה".

 

ביום רביעי הקרוב הן ישיקו בבארבי בתל אביב אלבום חדש בהפקתו של תמיר מוסקט שנקרא Bayti Fi Rasi (ביתי בראשי) ומביא את סיפורה של הסבתא שלהן רחל. "היא עשתה מסע מאוד אמיץ מתימן לישראל כאם חד הורית. היא הייתה אישה כזאת אגדית ומאוד מאוד חזקה במשפחה. שמענו עליה המון סיפורים והחלטנו שזה רלוונטי ומאוד מגניב לכתוב עליה משהו", מספרת תאיר ולירון מוסיפה, "זה נורא הגניב אותנו הקונספט של אישה כל כך חזקה ופמיניסטית ומאוד מתקדמת לתקופתה שהבינה שהיא לא רוצה להישאר במקום שלא טוב לה".

  

דמותה של הסבתא, הן אומרות, היא פרספקטיבה לקושי של נשים אז והיום, ושיהיה ברור, גם היום נשים צריכות להילחם על הזכויות שלהן. "זה מאוד מאתגר. כאילו כל הזמן יש צורך להוכיח את עצמך", אומרת תגל, האחות הצעירה.
 

"אנחנו מרגישות בנות מזל שאנחנו מאוד מחובקות גם בישראל וגם בחו"ל. אבל אנחנו מגיעות לפסטיבלים בחו"ל, מסתכלות על הליינאפ, ורואות שאין מספיק נשים, בטח לא מישראל. זה כבוד גדול וככל שאנחנו רואות יותר נשים במוזיקה, ברדיו ובעמדות מפתח, אותנו זה משמח. וצריך לעודד את הדבר הזה".

 

איך זה לעבוד שלוש אחיות?

תגל: "עלינו זה מקל דווקא. פשוט כי אנחנו החברות הכי טובות, מכירות אחת את השניה, יש טלפתיה הרבה פעמים".

 

"גדלנו במקום מאוד קטן", מוסיפה לירון "בישוב על הר בערבה, לא היו הרבה ילדים, ובאמת גדלנו אחת עם השניה כחברות קרובות. ושלושתנו מאוד אוהבות את מה שאנחנו עושות, ללכת, לנסוע בעולם, לנכוח באיזה משהו שמרגש את שלושתינו במקביל, זה מדהים. המשפחה זה ערך מאוד גבוה בשבילנו".

 

איך נראה ערב שבת?

"שמח מאוד. אח שלנו בגיטרה, אבא מתפלל אומר את הקידוש עם אחלה קול, עם סלסולים. אמא מצטרפת לשירה ולריקודים. יש לה תוף אינדיאני".

 

בימוי: רובי שביט לוי | צילום: אלי סגל וירון ברנר | הפקה טכנית: עידן ארבל ושרון שדה | סאונד: ניסו עזרן | הפקה ראשית: רז גרוס | איפור: עדיה שיפמן | עריכת וידאו: אדם רייק

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל וירון ברנר
A-WA באולפן ynet
צילום: אלי סגל וירון ברנר
לאתר ההטבות
מומלצים