שתף קטע נבחר

מחשב או פלייסטיישן? מדריך לגיימר המתחיל

מעוניינים להתחיל לשחק אבל אין לכם מושג מה לקנות? אנחנו כאן בשבילכם: מה היתרונות של פלייסטיישן 4, מתי כדאי לקנות אקס-בוקס וואן ולמי מומלץ ללכת דווקא על מחשב נייח. כתבה שנייה בסדרה

פלייסטיישן או אקס בוקס? או אולי בכלל סוויץ'? ומה עם מחשבי גיימינג? הבחירה לגיימר הביתי מעולם לא הייתה קשה יותר. בשבוע שעבר דיברנו כאן על בחירת מכונת משחקים ניידת, ועכשיו הגיע תורן של המכונות הביתיות. הפלייסטיישן 4 והאקס-בוקס וואן נמצאות כבר בשלהי מחזור החיים שלהן, כאשר הגרסאות הבאות צפויות להגיע בשנה הבאה, אבל דווקא עכשיו מבחר המשחקים והמחיר הופכים אותן לאטרקטיביות יותר מאי פעם.

הכתבה הקודמת:

המדריך לגיימר המתחיל: לשחק בדרכים

 

פלייסטיישן 4 של סוני היא מכונת המשחקים הפופולרית ביותר בדור הנוכחי. רק לפני מספר ימים הודיעה סוני כי המכירות שלה חצו את רף ה-100 מיליון יחידות, והיא עשתה זאת מהר יותר מכל קונסולה אחרת שהגיעה למעמד הזה (פלייסטיישן 2 ו-Wii).

 

פלייסטיישן 4 (צילום: shutterstock)
משחקים בלעדיים. פלייסטיישן 4(צילום: shutterstock)

 

היתרון שלה על פני אקס-בוקס וואן היריבה טמון במשחקים הבלעדיים. סוני השקיעה רבות ביצירת זיכיונות מצויינים שאפשר היום למצוא רק על פלייסטיישן. אחוז מרשים למדי מהמשחקים שבוודאי ייכנסו לרשימת משחקי העשור תוכלו למצוא רק על הפלייסטיישן - מ-Horizon ו-Last of Us, ועד לספיידרמן מאשתקד.

 

פלייסטיישן 4 היא גם הקונסולה הביתית היחידה עם מוצר מציאות מדומה (VR), בדמות PSVR. זו אולי לא קסדת המציאות המדומה החדה ביותר, אך המחיר הנמוך-יחסית שלה והיצע המשחקים הגדול-יחסית ממצב אותה כאחד ממוצרי ה-VR הנגישים ביותר בשוק כיום.

 

גרסת פרו של המכונה מיועדת בעיקר לאנשים עם מסך 4K, שרוצים לשחק ברזולוציה המקסימלית שאותה המסך יכול להוציא. ברזולוציית Full HD הגרסה הסטנדרטית מספיקה.

 

 

מכונת המשחקים של מיקרוסופט התקשתה להתחרות בפלייסטיישן 4, הן בגלל השקה בעייתית והן כי בדור הזה לא היו למיקרוסופט הרבה משחקים בלעדיים טובים מספיק כדי למכור קונסולה במאות דולרים לאנשים. רוב המשחקים הגדולים עדיין מגיעים גם לפלייסטיישן וגם לאקס-בוקס, ובהינתן איכות גרפית מאוד דומה, שחקנים רבים העדיפו את ההיצע הבלעדי של סוני. בתחילת דרכה, הפלייסטיישן גם הייתה זולה יותר, כי האקס-בוקס וואן הגיעה עם מצלמת קינקט (שהתבררה כמיותרת למדי, וננטשה מהר מאוד).

 

אך לאחרונה קרה משהו, שהופך את הוואן לאטרקטיבית הרבה יותר. כבר שנים שהן סוני והן מיקרוסופט מחלקות כמה משחקים בחודש בתמורה למנוי בתשלום, שמאפשר גם לשחק דרך הרשת עם אנשים אחרים. אך מיקרוסופט השיקה לפני מספר שנים מנוי נוסף, Game Pass - המקבילה הכי טובה לנטפליקס בעולם המשחקים.

 

אקס בוקס וואן (צילום: shutterstock)
בזכות Game Pass. אקס בוקס וואן(צילום: shutterstock)

 

תמורת 38 שקלים בחודש תקבלו גישה ליותר מ-100 משחקים משלל ז'אנרים, חלקם בני כמה שנים ואחרים חדשים לגמרי. יש כאן להיטים גדולים, לצד משחקים קטנים עצמאיים, ספורט ופעולה, מרוצים ואסטרטגיה. בנוסף, כל משחק חדש שמיקרוסופט עצמה משיקה מגיע מיידית ל-Game Pass, והיצע המשחקים כל הזמן מתחדש. התוצאה היא ספריית המשחקים הכי מגוונת ומרשימה שקיימת היום במנוי חודשי.

 

נקודה נוספת שבה האקס-בוקס מנצח היא המחיר. זו הקונסולה הזולה ביותר בדור הנוכחי כיום, עם מחירים שמתחילים מכ-1,100 שקלים, בהשוואה לכ-1,500 שקלים לפלייסטיישן וכ-1,549 שקלים לסוויץ'.

 

כמו לפלייסטיישן, גם לאקס-בוקס יש גרסה חזקה יותר עבור מי שרוצים לשחק ב-4K, שנקראת Xbox One X. לצידה יש את ה-Xbox One S הזולה-יותר, עבור משחקים ברזולוציית HD.

 

הזכרנו את הסוויץ' של נינטנדו בשבוע שעבר כקונסולה ניידת, אך צריך לדבר על מה שקורה כשאתם מחברים אותה לתחנת העגינה שלה. אז היא הופכת למכונת משחקים נייחת לכל דבר, שמאפשרת לכם לשחק גם באמצעות ניתוק שלטי ג'וי קון מהסוויץ' עצמה וגם באמצעות שלט "פרו" ייעודי שדומה לשלט של אקס-בוקס.

 

היתרון הגדול פה הוא במעבר בין המשחק הנייד לנייח, אך צריך לזכור כי בתוך הסוויץ' נמצא מעבד חלש הרבה יותר משל הפלייסטיישן 4 והאקס-בוקס וואן. נינטנדו עושה איתו עבודה מדהימה, ומוציאה ממנו כל טיפת מיץ, אך דווקא על המסך הגדול רואים את ההבדל שבין הסוויץ' לבין מכונות משחק ביתיות ייעודיות. זה לא שהמשחקים נראים רע, אבל רמת הפירוט בהם נמוכה יחסית ולפעמים יש בעיות ביצועים שכמעט ואין כבר בקונסולות אחרות.

 

נינטנדו סוויץ' (צילום: shutterstock)
סוויץ'. אפשר לצאת איתה מהבית(צילום: shutterstock)

 

כל זה לא משנה את העובדה שלסוויץ' יש משחקים בלעדיים מדהימים של נינטנדו (מריו, זלדה, פוקימון וכו'), ושהיכולת לעבור בין הסלון לרחוב עם אותה הקונסולה היא חוויה שאין שנייה לה. אבל אם אתם מחפשים מכונת משחקים נייחת, סוויץ' מאבדת חלק מהאטרקטיביות שלה. גם העובדה שאין לה אפליקציות של שירותי וידיאו ומוזיקה מפריעה כאן הרבה יותר מאשר בדרכים.

 

 

מבחר משחקים עצום, היכולת לייצר מכונת משחקים חזקה הרבה יותר מכל קונסולה, אפשרויות שדרוג - היתרונות של המחשב הנייח בתחום הגיימינג די ברורים. אך הם גם מגיעים עם תג מחיר גבוה למדי. כרטיס מסך טוב לגיימינג יעלה לכם יותר מקונסולה ביתית, וזה רק רכיב אחד מבין כמה שתצטרכו לשים במחשב כדי שיוכל להריץ משחקים עדכניים בצורה טובה.

 

אם החלטתם להשקיע את הכסף במחשב נייח, תקבלו איכות גרפית שבה קונסולות לא יכולות להתחרות, ואת מבחר המשחקים הגדול ביותר בשוק. כדי להשיק משחק למחשב, לא צריך לקבל אישור מאף אחד.

 

מחשב גיימינג  (צילום: shutterstock)
הכי עוצמתי שיש. מחשב גיימינג (צילום: shutterstock)

 

וזה עוד לפני שדיברנו על כך שיש ז'אנרים שבהם לשחק עם עכבר ומקלדת נוח הרבה יותר מלשחק עם בקר, על המבחר של קסדות המציאות המדומה, על העובדה שלא צריך לשלם דמי מנוי כדי לשחק ברשת (מעבר לתשלום על האינטרנט עצמו כמובן) ועל מגוון דרכים שבהן מחשב יכול להועיל גם כשלא בא לכם לשחק.

 

אך מחשב גיימינג הוא גם כאב ראש לא קטן. כשחברה מוציאה משחק לפלייסטיישן, אקס-בוקס או סוויץ', היא צריכה להריץ בדיקות על מפרטים ידועים מראש. במחשבים זה לא עובד ככה - יש אינספור קונפיגורציות שונות. זה גורם לבעיות כמו קריסות שאי אפשר לתקן בקלות, עדכוני דרייברים שגורמים לדברים להפסיק לעבוד פתאום, ושלל תקלות טכניות אחרות שלא תמצאו בקונסולות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פלייסטיישן 4
צילום: shutterstock
מומלצים