שתף קטע נבחר

המדריך לגיימר המתחיל: לשחק בדרכים

מעוניינים להתחיל לשחק אבל אין לכם מושג מה לקנות? אנחנו כאן בשבילכם: השבוע נציג את כל סוגי המכשירים שמאפשרים לשחק גם בבית וגם בחוץ, מנינטנדו סוויץ' ועד סמארטפון לגיימינג. בשבוע הבא - מכשירים נייחים

רוצים להתחיל לשחק אבל אין לכם שום מושג בעולם הגיימינג? מעוניינים לקנות לילד קונסולה אבל שמות כמו סוויץ', פלייסטיישן ואקס-בוקס מבלבלים אתכם? אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר.

 

בכתבה הזאת נציג לכם את המכשירים הניידים לגיימינג, שיאפשר לכם לשחק גם בבית וגם במקומות אחרים. בשבוע הבא נעשה לכם סדר בעולם הקונסולות והמחשבים הנייחים. משחק מהנה!

אם אתם רוצים מכונה שבה תוכלו להשתמש גם ברכבת או באוטובוס, בתור לרופא ובטיסה - הבחירה שלכם היא בין סוויץ' של נינטנדו לבין לפטופ גיימינג. וכן, מובן שישנו גם הסלולר.

סוויץ', שהושקה במרץ 2017, היא מכונת משחקים ייעודית של חברת נינטנדו. גרסתה המקורית מתחברת לטלוויזיה באמצעות תחנת עגינה, אך תוכלו להוציא אותה משם בכל עת ולהמשיך לשחק כמה שעות על המסך המובנה, בגודל 6.2 אינץ'. מחירה בישראל עומד על כ-1,549 שקל. בספטמבר תושק גרסת Lite, שבה המסך קטן יותר (5.5 אינץ') ואין אפשרות חיבור לטלוויזיה, אך גם המחיר שלה יהיה נמוך יותר.

 

נינטנדו סוויץ' (צילום: shutterstock)
נינטנדו סוויץ'. אפשר לחבר לטלוויזיה(צילום: shutterstock)

 

בשנתיים וחצי שעברו מאז השקתה הפכה סוויץ' לקונסולה פופולרית להפליא, בזכות הניידות והיצע המשחקים הקיים עבורה. יש כאן, בבלעדיות, כמה ממותגי נינטנדו המוכרים ביותר - מריו, זלדה, פוקימון. גם מפתחי משחקים עצמאיים מצאו בסוויץ' בית חם. בנוסף, משחקים שראו אור על קונסולות אחרות לפני כמה שנים מגיעים לפעמים לסוויץ'.

 

ה"בעיה", אם אפשר לקרוא לזה כך, היא כוח העיבוד המוגבל של סוויץ'. זו אינה מכונת המשחקים העוצמתית ביותר בשוק, בלשון המעטה. משחקים שנבנו כדי לנצל את כל כוח העיבוד של מחשב גיימינג, פלייסטיישן 4 או אקס-בוקס וואן לא יוכלו לפעול על סוויץ' בלי שינויים מרחיקי לכת, כמו שנמוך של יכולות גרפיות. זו גם פלטפורמה ממוקדת מאוד - לא תמצאו כאן דפדפן אינטרנט או אפליקציות של יישומי סטרימינג.

 

מעבר לכך, אנחנו נמצאים בחודש שבו אולי לא כדאי לרכוש סוויץ' בכלל. ה-Lite, שתושק בספטמבר, תגיע עם שבב עיבוד טוב יותר. זה לא יתורגם לאיכות גרפית גבוהה יותר, כי אם לזמן סוללה, ואותו השבב יגיע בחודש הבא גם לסוויץ' המקורית. באיזושהי נקודה בחודשים הקרובים, המלאי של הסוויץ' שיגיע לחנויות יוכל לעבוד 9-4.5 שעות על סוללה (זה תלוי במשחק), במקום 6-2.5 שעות בגרסה המקורית.

 

 

עד לפני כמה שנים היה קשה למצוא בישראל לפטופים לגיימינג. כיום המצב שונה מאוד: חברות כמו אייסר, דל (באמצעות המותג Alienware), לנובו ואסוס מביאות את סדרות הגיימינג הייעודיות שלהן לישראל. הדגמים אפילו מגיעים לכאן סמוך להשקתם העולמית, כך שבאמת ניתן לקנות פה את מחשבי הגיימינג החדשים והעדכניים ביותר.

 

לא רק המצב בארץ טוב יותר, אלא מצב התחום כולו. בעבר, מחשב גיימינג נייד עדכני התקשה להתחרות במחשב שולחני. כיום, מבחינת כוח עיבוד וכרטיס גרפי, יש מחשבים ניידים שלא נופלים מהביצועים שתוכלו לקבל במחשב גיימינג נייח. מובן שלא מדובר בטיעון אבסולוטי - המודולריות של מחשב נייח מאפשרת לשים בתוך מארז ציוד בשווי של עשרות רבות של אלפי שקלים (או דולרים) - אך מבחינת רוב הצרכנים, בהחלט יש כיום לפטופים לגיימינג שיעשו את העבודה עם משחקים עכשוויים.

 

Asus Mothership (צילום: אסוס)
Asus Mothership. תג מחיר גבוה(צילום: אסוס)

 

אך התמורה הזו מגיעה עם תג מחיר גבוה במיוחד. עשרת אלפים שקלים הם סכום גבוה מאוד למחשב גיימינג נייח, אך בניידים זה סכום קצת נמוך אפילו. יש לפטופים לגיימינג שחוצים גם את רף 20 אלף השקלים. הניידות שלהם תמיד תהיה מוגבלת מאוד, בין אם בגלל המשקל או צריכת הסוללה. כך למשל, יש מחשבים שיספקו לכם רק כ-45 דקות משחק לפני שתידרשו להטעין אותם.

 

בהשוואה לסוויץ', או אפילו לפלייסטיישן ולאקס-בוקס, היתרון הגדול של ה-PC הוא היצע המשחקים. אומנם יש לא מעט משחקים שמגיעים בבלעדיות לפלטפורמה כזו או אחרת, אבל המחשב עדיין מקבל יותר משחקים מכל קונסולה, ובטווח מחירים רחב יותר. וגם, אתם יודעים, זה מחשב - הוא טוב להרבה יותר ממשחקים.

 

משחקי סלולר אחראים במידה לא מעטה לגודלו של שוק הגיימינג. יש לנו מחשבים בכיסים, והחנויות המובנות שבהם שמות את המשחקים במרכז. זה לא רק מנוע רווח עצום, אלא גם קטגוריה שבה תמיד אפשר לפתות אותנו לנסות משהו חדש.

 

אך איך הסלולר כפלטפורמה למשחקים? בימינו, מצוין אם אתם לא דורשים ממנה יותר מדי. בכל זאת, יש כאן מגבלות של כוח עיבוד ומערכת שליטה. יצרני משחקים לסלולר לא מוכנים לסמוך על כך שמישהו יקנה ג'ויסטיקים חיצוניים, אז כל משחק מפותח לשליטה במסך מגע. יש ז'אנרים שבהם זה עובד מצוין, ויש כאלה שבהם מדובר בפשרה.

 

זה רלוונטי במיוחד במשחקים שהחלו את דרכם על פלטפורמה אחרת, כמו פורטנייט. כן, פורטנייט לסמארטפונים הוא פופולרי מאוד, אבל יש להודות כי מערכת השליטה בו אינה מהמרהיבות. בו בזמן יש גם דוגמאות הפוכות, כמו Civilization 6 לאייפד.

 

אם אתם רוצים טלפון או טאבלט שמתאים במיוחד למשחקים, לא תהיה לכם ברירה אלא להשקיע באחד עם ערכת שבבים מהירה וחזקה. בנוסף, כדאי לבחור במכשיר עם מסך איכותי ברזולוציה גבוהה. שקלו לרכוש מכשיר שבו המסך הוא בעל קצב רענון גבוה, שמציג תנועות חלקות על המסך. הבעיה עם ההמלצה האחרונה היא שנכון לרגע כתיבת שורות אלה, היצע המכשירים העדכניים עם קצב רענון גבוה מוגבל ל-Oneplus 7 Pro ול-Razer Phone 2 - אך יש להניח שבעתיד הקרוב נראה עוד ועוד סמארטפונים כאלה.

 

 

יש כמה מכשירים שנמצאים על מדפי החנויות אך אינם רלוונטיים במיוחד לצרכנים. אחד כזה, למשל, הוא פלייסטיישן ויטה, שעדיין תוכלו לקנות בכמה חנויות. הבעיה היא שהקונסולה הניידת של סוני הגיעה לסוף חייה, ואחת הסיבות העיקריות לכך היא היעדר משחקים.

 

פלייסטיישן ויטה (צילום: סוני)
זמנה עבר. פלייסטיישן ויטה(צילום: סוני)

 

מכונת משחקים שדווקא כן זכתה להצלחה רבה לאורך השנים היא ה-3DS הניידת של נינטנדו, וגרסת 2DS הזולה-יותר שלה, שמוותרת על הניסיון להציג תלת-ממד בלי משקפיים מיוחדים. בו בזמן, נראה כי במיוחד לאור הגעתה של סוויץ' לייט בספטמבר, ימיהן של 2DS ו-3DS ספורים. גם היצע המשחקים החדשים עבורן הוא מזערי, ורכישתן מומלצת רק אם אתם רוצים לשחק בקטלוג (הבאמת מרשים) של שנים עברו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נינטנדו סוויץ'
צילום: shutterstock
מומלצים