שתף קטע נבחר

שנה בדיגיטל: זמני ההמתנה אצל רשם הירושות נחתכו

הצווים דיגיטליים, ההתנגדויות מוגשות אונליין - ואפילו משרדי הממשלה משתפים פעולה. בקרוב הצוואות אף ייסרקו לקובץ מוצפן. כך קוצרו בחצי זמני קבלת צווי ירושה וקיום צוואה

כמעט שנה מאז השיק רשם הירושות שירות דיגיטלי לצווי ירושה וקיום צוואה - ולוחות הזמנים קוצרו בחצי: 30 יום בממוצע לעומת 60 בעבר. בנוסף, החל מיזם סריקת צוואות, ובמהלכו תיסרק כל צוואה חדשה וכן כ-60 אלף צוואות שכבר הופקדו. כמו כן, הרשם השיק לאחרונה פלטפורמה באתר האינטרנט ובה שירותים מקוונים, בהם הגשת בקשות ביניים בתיקים וקבלת העתקי צווים. כך למשל, ניתן להגיש באופן מקוון התנגדות, בקשת ארכה, בקשה לתיקון טעות סופר, בקשה למינוי מנהל עיזבון, בקשה לעיון בתיק ועוד.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

ח"כ אלהרר: "חברות הביטוח מקשות על מחלימים מסרטן שרק רוצים בית"

הלוואות, הנחות ופינוקים: כך מסתערות חברות האשראי על הטסים לחו"ל

ממשיכים לבזבז באשראי: עלייה של 7.5% ברכישות ברבעון השני

 

המעבר לצווים דיגיטליים מאפשר את שליחתם בדוא"ל למבקש או לבא כוחו מיד עם חתימתם על ידי הרשמים. במקביל, לראשונה במשרדי הממשלה, משרד המשפטים שולח את הצווים ישירות באמצעות ממשק לגופים מוסדיים, בהם גופים כמו הטאבו, רשות מקרקעי ישראל, משרד החוץ, חברות הביטוח והבנקים, ועוד. משמע, הגופים לא ידרשו יותר העתק פיזי של הצו כדי לבצע פעולות.

עורך דין אולוסטרציה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

   ()

המהלך אמור להביא לחיסכון של מיליוני שקלים, ויחד עם מהלכים נוספים הביא לקיצור לוחות הזמנים לטיפול בבקשה ולעמידה ביעד שנקבע - חתימה על 80% מהצווים בתוך 45 יום. בשנה האחרונה הונפקו מעל 31,100 צווים.

 

בימים אלה, בהתאם לתיקון תקנות הירושה שאותו יזם האפוטרופוס הכללי, החל רשם הירושה בסריקת צוואות במטרה לשמור עליהן מנזקים. כל צוואה שתתקבל מהיום תיסרק לעיני בעל הצוואה, וכך גם 60 אלף צוואות שכבר הופקדו אצל רשם הירושה. בעל צוואה שמתנגד לסריקה יוכל להגיש התנגדותו מיום שישי (9 באוגוסט) ועד 9 בנובמבר. עד היום כל צוואה שהתקבלה לשמירה אצל רשם הירושות נשמרה בכספת וכעת תישמר גם שם וגם בקובץ מוצפן.


 

עו"ד סיגל יעקבי, האפוטרופסה הכללית והכונסת הרשמית, מסרה כי "רשם הירושה עבר מהפכה בשנים האחרונות. הנגשת השירותים המקוונים מאפשרת לציבור להגיש את כל בקשות הביניים בתיקים המתנהלים מרחוק בקלות ובמהירות, ללא צורך להגיע פיזית למשרדי רשם הירושה. המהלך מתווסף לשירות צווים דיגיטליים שמונע טרחה מהציבור ומהווה צעד במסגרת העברת מידע בין גופי הממשלה השונים לשיפור השירות לאזרח".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים