צילום: לין לוי

מה אכלו בישראל לפני 3,000 שנה?

ריח של חצילים שלח את ד"ר טובה דיקשטיין לחקור את שורשיו של המטבח הארץ-ישראלי. היא גילתה שבתקופת המקרא אהבו פה פנקייקים ויוגורט, וגם מצאה את המקור המפואר של חריימה וגפילטע


ארץ זבת חלב ודבש יש לנו, או כך לפחות גורסים המקורות. היא התברכה בחיטה, בשעורה, בתאנה, ברימון, בזית ובדבש, ועל השולחן שלנו עולים גם יוגורט, חומוס, חריימה וגפילטע פיש. מסורות שהתקבצו מכל העולם לצד המטבח הערבי יצרו כאן בלילה יחידה מסוגה שממנה נולד המטבח הישראלי העכשווי, אך מהו המקור הראשון והראשי שלו? לד"ר טובה דיקשטיין יש תשובות.

premuim_image

כתבה זו זמינה רק למנויי +ynet - שנהנים מגישה מלאה לפרשנויות, לראיונות בלעדיים, לכתבות ולטורים של מיטב כותבי ynet ו"ידיעות אחרונות"

כבר יש לכם מינוי? התחברו

הצטרפו עכשיו - החודש הראשון עלינו
רוצים לראות מה יש לנו להציע?