שתף קטע נבחר

נפטרה מייסדת הסנדוויץ' של איציק ורותי

הלכה לעולמה רותי פליישר, ניצולת שואה שהקימה יחד עם בעלה בשנות ה-50 את "הסנדוויץ' של איציק ורותי" ברחוב שינקין בתל אביב. דודי פליישר, הבן: "היא לא הייתה אשת עסקים גדולה אבל היא הייתה פצצת אנרגיה ואשת חיל"

דור הולך ונעלם: רותי פליישר, האישה מאחורי הסנדוויצ'יה המיתולוגית בשינקין "הסנדוויץ' של איציק ורותי", נפטרה אתמול (שבת), והלוויתה תתקיים מחר (יום שני).

הסנדוויץ' של איציק ורותי
הסנדוויץ' של איציק ורותי
עם היוודע דבר מותה, הגיעו שכנים ולקוחות לרחוב שינקין בתל אביב, בשביל לחלוק כבוד אחרון לפליישר. פליישר, בת 90 במותה, שרדה את השואה, ועלתה ארצה מגרמניה יחד עם בעלה, איציק, מיד אחרי מלחמת העולם השנייה. את חנות הסנדוויצ'ים שלהם הקימו השניים בשנת 1957 בכוך קטן ברחוב שינקין מספר 53 בתל אביב.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

לפני 19 שנה חלה איציק ורותי סעדה אותו עד יומו האחרון, לפני 14 שנה. עם פרישתם של השניים מהעסק, הועבר השרביט לבנם דודי שחף ולאשתו שולי, שמנהלים את המקום עד היום. "הסנדוויץ' של איציק ורותי" נחשב לאחת ממנות הרחוב הטובות והטעימות בארץ, והוכרז לא אחת - על ידי לא מעט שפים ומביני דבר - כ"כריך הכי טעים בארץ".

איציק ורותי פליישר ()
איציק ורותי פליישר
 

"מאז שהם פרשו מהחנות אימא דיי התנתקה מהמקום", מספר בנה דודי, "גם בגלל סיבות אובייקטיביות אבל גם בגלל שהיא מיצתה את עצמה שם. המקום פועל מעל 62 שנים,

ואני זוכר את עצמי בתור ילד מסתובב שם לידם כל הזמן. אימא אולי לא הייתה אשת עסקים גדולה, אבל היא הייתה אשת חיל ופצצת אנרגיה.

 

"הג'ויינט הקימו בגרמניה מעין קיבוצים אחרי המלחמה, ושם היא ואבא נפגשו. היא הייתה בת 17 וכל אחד מהם חיפש חיבוק. שניהם היו יתומים בלי אף אחד עלי אדמות ושרדו לבדם את השואה.  

 

כשעלו לארץ רותי עבדה בתור טייחת בבניין ואיציק עבד בסולל בונה. בשנות ה-50 הם גילו שיש לאיציק משפחה בפריז, שברחה לשם לפני המלחמה. כשהמשפחה באה לבקר בארץ רותי עבדה ב"ויטמן" ברחוב אלנבי והייתה מכינה שם מילק שייק וגזוז. המשפחה מפריז הציעה שהשניים יפתחו מקום קטן וימכרו סנדוויצ'ים, ומאז הכל היסטוריה.

 

"אימא הייתה המנוע שמאחורי אבא, והוא הוביל את המהלכים העסקיים. הם פתחו בתקופה שאפילו מקררים עוד לא היו, והם היו מקבלים לחנות בלוקים של קרח וככה מקרררים את המוצרים. המקום הזה הוא נוסטלגיה תל אביבית, זה מקום שהוא אבן דרך".

 

לפני 19 שנה, כאמור, נקראו דודי ושולי - הבן והכלה - להחליף את איציק ורותי בחנות הסנדוויצ'ים. שולי עבדה אז במשרד אדריכלים ממוזג, ומה שבהתחלה נראה לה הזוי - לחתוך לחם וירקות - הפך למפעל חיים.

הסנדוויץ' של איציק ורותי ()
הסנדוויץ' של איציק ורותי: 62 שנה לא הולכות ברגל
 

  

מה לדעתך סוד הקסם של המקום?

"בחנות הזאת לא צריך להיות קוסם אלא לשמר את מה שקיבלנו בירושה. אבא שלי אמר לי בזמנו 'אל תעשה מהפכות', והוא צדק. הוא אמר 'תמשיך את מה שאני עוש'ה'. אבל אני חושב שהדבר הכי חשוב זה לא לזייף - להיות אותנטי ולעשות מה שצריך. חייבים לעשות פה הכל עם המון חום, אהבה ורגישות. באים אלינו לקוחות שכבר 50 שנה אוכלים את הסנדוויץ' הזה כי רוצים לשמר את הטעם של פעם. 62 לא הולכים ברגל, לא נשארו עוד הרבה מקומות כאלה בארץ".

 

חנות הסנדוויצי'ם של איציק ורותי ברחוב שינקין בתל אביב תהיה סגורה עד 26/8.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפטרה מייסדת "הסנדוויץ' של איציק ורותי" ברחוב שינקין בתל אביב
מומלצים