שתף קטע נבחר

4 תרחישים אופטימיים ו-5 פסימיים לכלכלה

מארגנטינה, דרך איראן ועד הונג קונג: האירועים שיכולים להפיל את הכלכלה העולמית ואלו שיכולים להוביל אותה לדרך המלך. פודקאסט מנועי הכסף - פרק 70

הגלגל התהפך. החלפנו תקליט. אפשר לתאר את זה בלא מעט ביטויים אולם העובדות ברורות - הכלכלה העולמית עוברת שינוי מהותי בימים אלו ממש. רק לפני מספר חודשים אף אחד לא דמיין מצב של הורדת ריביות - בעיקר כי לא היתה לכך סיבה טובה. הצמיחה ברוב המדינות היתה יציבה, האבטלה בשפל והמדדים בבורסות שברו שיאים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מה ישראל יכולה לעשות כדי לחמוק ממיתון

אוגוסט הלוהט: מדוע נדמה לכם שעוד רגע השווקים קורסים

השבוע שבו נגידי העולם נכשלו בלשונם

 

 

והנה, הגיע קיץ 2019 ואיתו השינוי בכלכלה העולמית. ארה"ב הורידה ותמשיך להוריד ריבית גם בשנה הקרובה, חצי ממדינות אירופה רושמות תוצר שלילי או בדרך לשם, סין סופגת מכות קשות מכל כיוון אפשרי, ארגנטינה על סף קריסה ואפילו אצלנו - מתחילים להבין שסבב בחירות שלישי רצוף זה לא תסריט דמיוני.

מפגינים בהונג קונג. האם המחאה תצליח לפגוע בכלכלה העולמית? (צילום: רויטרס)
מפגינים בהונג קונג. האם המחאה תצליח לפגוע בכלכלה העולמית?(צילום: רויטרס)
 

אבל לא הכל פסימי. אפשר למצוא גם נקודות אור במצב החדש של הכלכלה. למרות הכל המדדים בחלק מהבורסות בעולם עדיין נסחרים ברמות שיא, שוק העבודה האמריקאי במצב טוב, וגם אם מסתכלים עלינו, למרות הפחד מהגירעון התופח - אנחנו עדיין רחוקים ממשבר חוב חריף.

 

אז רגע לפני השנה החדשה, החלטנו לעשות בפרק ה-70 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם אורי גרינפלד הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות סדר בבלגן ובחרנו 4 תרחישים אופטימיים ו-5 פסימיים לכלכלה העולמית והמקומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגינים בהונג קונג
צילום: רויטרס
מומלצים