שתף קטע נבחר

זיכרו גם אותנו בקלפי: הבחירות גורליות לעתיד התפוצות

"ב-17/9 לא תהיה לנו, יהודי התפוצות, זכות בחירה - ולא נזכה להחליט מי יהיו האנשים שישפיעו על גורלנו בארבע השנים הקרובות": עם התגברות האנטישמיות העולמית, מבקשים יהודי התפוצות להזכיר שהם חלק בלתי נפרד מהמשימה הלאומית. נשיא ועידת רבני אירופה בטור מיוחד

הבחירות לכנסת ה-22 בעיצומן, ובזמן שבישראל כמות המפלגות הולכת ומתרבה, והקרבות הפוליטיים ממשיכים לחגוג, יהודי אירופה והעולם כולו ממשיכים להתמודד בקרבות קיום אל מול האנטישמיות הגואה מדי יום ברחבי אירופה ובעולם כולו.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

בחודשים האחרונים נראה כי ישנה עלייה ניכרת במקרי האנטישמיות בערים מרכזיות באירופה. לצד זה ישנם שינויים פוליטיים אשר עלולים להתנקם בעם היהודי: בבלגיה, נאכף חוק איסור שחיטה כשרה, בגרמניה מפלגת הימין הקיצוני בבחירות המקומיות הכפילה את כוחה ועלולה להשפיע על מפלגתה של אנגלה מרקל, וכל זה בזמן שהמנהיג החזק באירופה, מקרון, מנסה (עם הנשיאה החדשה של האיחוד האירופי, אורסולה פן די ליין), לחזק את המוסדות האירופיים ולהקים צבא משותף לכלל מדינות היבשת, מה שישנה את המאזן הגיאופוליטי מאז סוף מלחמת העולם השנייה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

למרות כל השינויים הללו, והאיומים היומיומיים נגד יהודים ברחבי היבשת  - יהודי אירופה תמיד ידעו שיש להם גב בדמותה של מדינת ישראל, שיכולה כמעצמה ביטחונית וכלכלית, להעניק סיוע בקשר מול מנהיגי מדינות אירופה, ולהביא למיתון כוחו של הימין הקיצוני האירופי. עם זאת, ישנם נושאים שממשלת ישראל ה-22 תצטרך להעלות לסדר היום ולהביא לפתרונם בכל הקשור ליהודי התפוצות.

 

חיזוק החינוך הדתי בגולה: קריטי

כך למשל, תקציב החינוך שירד בצורה דרסטית וללא תקדים תחת כהונתו של שר החינוך הקודם, נפתלי בנט. מיותר לציין את חשיבות תקציב החינוך ליהודי אירופה, שהרי חינוך הינו הערובה לעתיד יהודי והוא משפיע על אחוזי העלייה לארץ ישראל. אם לא יהיה חינוך יהודי ליהודי התפוצות - לא יהיו יהודים ולא תישמר הדת, ואם לא יהיו יהודים המחוברים לשורשיהם ולשורשי מדינת ישראל - לא תהיה עלייה.

 

 

הרב פנחס גולדשמיט  נשיא ארגון ועידת רבני אירופה ()
קרבות קיום אל מול האנטישמיות
  

 

הפחתת תקציב החינוך השפיעה על מערכת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בתנועות נוער, בתי ספר, מחנות קיץ ועוד. את ההשפעות נראה בשנים הקרובות, ואם הממשלה הצפויה לא תטפל בנושא, נצפה בשינויים מרחיקי לכת באחוזי העלייה לישראל.

 

ממשלת ישראל צריכה לחזק את תמיכתה

בשנת 2018 חוקקה כנסת ישראל את חוק הלאום הקובע (בסעיף שש) כי, "המדינה תשקוד על הבטחת שלומם של בני העם היהודי ושל אזרחיה הנתונים בצרה ובשביה בשל יהדותם או בשל אזרחותם", וכן שהמדינה תפעל בתפוצות לשימור הזיקה בין המדינה ובין העם היהודי, ותפעל לשימור המורשת התרבותית, ההיסטורית והדתית של העם היהודי בקרב יהודי התפוצות. חוק זה אינו הצהרתי בלבד, אלא מעביר באופן מפורש את האחריות על שמירת יהודי הגולה בידי הממשלה.

  

בשל כך, אני סבור כי ממשלת ישראל הבאה תהיה חייבת לקיים דיאלוג פתוח ושוויוני בין מנהיגיה לבין יהודי התפוצות, ולסייע ככל שניתן על מנת לעזור לנו לשמר את המורשת, החינוך והחיבור למדינת ישראל.

 

ב-17/9 לא תהיה לנו, יהודי התפוצות, זכות בחירה - ולא נזכה להחליט מי יהיו האנשים שישפיעו על גורלנו בארבע השנים הקרובות. הדבר היחיד שבו אנחנו בטוחים הוא החוק אשר יכול לשנות את עתידנו, לחיוב או לשלילה.

 

  • הכותב הוא נשיא ועידת רבני אירופה ורבה הראשי של מוסקבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים