שתף קטע נבחר

פשיטת רגל, שביתות ופריסת חובות: הצרות של חברות התעופה

אייל אזור הצרפתית הודיעה בסוף השבוע על הפסקת פעילותה, טייסי בריטיש מאיימים להתחיל לשבות מחר, גם טייסים בריינאייר מאיימים בשביתה ונורוויג'ין ביקשה הארכה בתשלום חובותיה

מטוס איגל אזור AIGEL AZUR (צילום: shutterstock)
מטוס של חברת אייל אזור(צילום: shutterstock)
 

זעזועים בענף התעופה העולמי: אייל אזור (Aigle Azur) הצרפתית הודיעה בסוף השבוע על הפסקת פעילותה לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים. בעקבות כך התפטר מנכ"ל החברה. החברה, שבסיסה בנמל התעופה אורלי בפריז, הוקמה ב-1946, העסיקה 1,150 עובדים, וטסה לכ-20 יעדים באירופה ובמזרח התיכון.

 

ספטמבר: החודש שאתם רוצים לטוס בו

 

בתוך כך, נורוויג'ן איירליינס ביקשה להאריך את פריסת חובותיה בשנתיים. חובות החברה, שטסה גם מישראל, אילצו אותה לבטל את רוב הקווים מאירופה לאמריקה בשל קרקוע מטוסי בואינג 737 מקס, ולקצץ בקווים בתוך אירופה. מדובר בחברת לואו-קוסט שהוקמה ב-1993, צמחה מהר והוסיפה עוד ועוד קווים, תוך שהיא שוברת את מחירי השוק, בעיקר בטיסות טרנס-אטלנטיות.

מטוס נורוויג'ן איירליינס  (צילום: דני שדה)
מטוס של חברת נורוויג'ן איירליינס (צילום: דני שדה)
 

בנוסף, מחר אמורה להתחיל השביתה בת 48 שעות בבריטיש איירווייז, אם לא תושג פריצת דרך במגעים שתוכננו אמש. גם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הביע תקווה שלא תהיה שביתה בחברה.

 

לפני שבוע עזבו טייסי החברה את המגעים עם החברה. אם לא יהיה שינוי, שביתה נוספת צפויה ב-27 בחודש. לפי הידוע, החברה ביטלה כ-850 טיסות ומאות אלפי נוסעים ייפגעו (חלקם הועברו לטיסות מוקדמות/מאוחרות יותר, חלקם לחברות תעופה אחרות, ולאחרים הוצע החזר כספי). ביום שישי הביעה החברה "צער" על המהלך המתוכנן, והוסיפה כי שירות הלקוחות פועל ללא הפסק לסייע לכולם למצוא פתרון, לצד ניסיון להרגעת הסכסוך.

מטוס בריטיש איירווייז (צילום: shutterstock)
מטוס של חברת בריטיש איירווייז(צילום: shutterstock)

ריינאייר (צילום: דני שדה)
מטוס של חברת ריינאייר(צילום: דני שדה)
 

אם זה לא מספיק, טייסי ריינאייר המוצבים בבריטניה, ששבתו לפני שבועיים ומיוצגים בידי אותו איגוד, הודיעו שיוסיפו 7 ימי שביתה בחודש הנוכחי בתאריכים – 19-18, 21, 23, 25, ו-29 בספטמבר. לדבריהם, החברה האירית מסרבת לדון בתנאיהם בנושאי פנסיה וביטוח לאובדן של רישיון הטיס.

 

הנהלת ריינאייר ציינה כי בשביתה הקודמת לוח הטיסות כמעט שלא נפגע כי החברה איישה את הטיסות בטייסים שהובאו מבסיסים אחרים שלה, וכי רק חלק קטן מטייסי החברה המוצבים בבריטניה אכן חברים באיגוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: shutterstock
מטוסי בריטיש, נורוויג'ן ואייל אזור
צילומים: shutterstock
מומלצים