שתף קטע נבחר

צפיפות בכיתות, תקציב ואיראן: כל הבטחות הבחירות של המפלגות

מי לא שוללת פעולה צבאית בעזה? מי בעד מתן אזרחות לילדי עובדים זרים שנולדו בישראל וכמה בתי חולים המפלגות מבטיחות לבנות? כל התוכניות בתחום הביטחון, ההגירה, הסביבה, הבריאות, הדיור והחינוך. וגם: מה הן חושבות על "ההדתה" ואיך יפתרו את משבר הגירעון?

הבחירות לכנסת ה-22 כבר בעיצומן: אלפי הקלפיות כבר נפתחו - ואזרחי ישראל יצאו להצביע. זה הזמן המתאים ביותר להיזכר בהבטחות הבחירות של הרשימות שמתמודדות - מנושא ההגירה ועד לנושאים כמו הגרעין האיראני, בעיות הדיור וההדתה. בשבועות האחרונים סיכמנו את התוכניות של הרשימות השונות בנושאים רבים שמשפיעים לא מעט על החיים בישראל, אז בדרך לקלפי אתם מוזמנים להיזכר מה הפוליטיקאים הבטיחו הפעם.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

אלה היו ההבטחות של הפוליטיקאים בבחירות הקודמות - לפני חמישה חודשים

 


 

בחירות 2019 סבב ב' מצע מצעים ביג ראשית (צילום: ניצן מתן, באדיבות עמותת צלול, EPA, shutterstock, אפי שריר)
(צילום: ניצן מתן, באדיבות עמותת צלול, EPA, shutterstock, אפי שריר)

 

  

אחד הנושאים המרכזיים שמשפיעים על ההחלטה למי להצביע הוא הביטחון. כל אחד המועמדים המובילים מצהיר שהוא זה שישמור הכי טוב על ביטחון ישראל ואזרחיה – בעוד שהשני יביא לחורבן הבית. התמקדנו בארבע סוגיות מרכזיות: ההתמודדות מול הציר השיעי-רדיקלי בהנהגת איראן (מתוכנית הגרעין ועד להתבססות במדינות הסמוכות), תקציב הביטחון, הבעיה העזתית והענקת ביטחון ותחושת ביטחון לתושבי עוטף עזה וכן פתרון איום הירי תלול-מסלול.

  (רויטרס, AP, AFP, shutterstock)
(רויטרס, AP, AFP, shutterstock)

 

 

 

מי מבטיח להכריע את חמאס ומי מבקש הרתעה? איזו מפלגה מזהירה מפתרון צבאי ומי לא שוללת על הסף? מי לא הציגו תוכנית ביטחונית? ומה ההשלכות והמשמעויות של התוכניות הללו?

 

כל תוכניות הביטחון במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה

 

ההשלכות והמשמעויות של תוכניות הביטחון / רון בן ישי


אחד הנושאים שעמדו במרכז מערכת הבחירות הנוכחית הוא היחס בין הדת למדינה. הסיבה הרשמית לבחירות הנוספות היא המחלוקת על חוק הגיוס, לאורך כל הקמפיינים בלטו הריבים בין ישראל ביתנו למפלגות החרדיות והשיא היה פרשת ביטול מופעי הקיץ של הציבור החרדי, בטענה שההפרדה המגדרית בהם מהווה אפליה פסולה נגד נשים ואינה חוקית.

 

  ( )
( )

רגע לפני הבחירות בדקנו עם המפלגות השונות את עמדתן בנוגע לטענות שנשמעות בשנים האחרונות על "הדתה" של המרחב הציבורי, ובפרט על ההפרדה באירועים המיועדים לקהל דתי או חרדי. בנוסף ביררנו עם המועמדים, אם וכיצד ערכי היהדות ו/או ההלכה צריכים לבוא לידי ביטוי בישראל, כמדינה יהודית.

 

הסקירה המלאה בין הדתה להדרה - לחצו כאן

 

לפרויקט המלא על דת ומדינה - לחצו כאן

מבצע גירוש העובדות הזרות הלא חוקיות וילדיהן, והמחאה הציבורית שהתעוררה בעקבותיו, העלו מחדש לסדר היום את נושא ההגירה והיחס לעובדים הזרים בישראל. גם סוגיית המסתננים ומבקשי המקלט, שנדמה כי נשכח מעט בשנה האחרונה, עדיין עומדת על הפרק כפצצת זמן לא מטופלת.

  ()

בעוד שהמפלגות הסכימו ברובן בסיוע למבקשי מקלט, בכל הקשור למהגרי עבודה, עובדים זרים או מסתננים המחלוקות בין המועמדים בבחירות לכנסת ה-22 רבות. מגירוש המהגרים, דרך מעצר וזכויות מינימליות ועד להענקת אזרחות לכולם או לילדי עובדים זרים שנולדו בארץ.

 

כל תוכניות ההגירה במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה


אחד הנושאים שעמדו באוויר כמו פצצה מתקתקת, אך הרשימות השונות סירבו להתייחס אליו בהתחלה - הוא הגירעון העצום בתקציב המדינה. כבר כשהכנסת יצאה לבחירות בפעם הראשונה המצב לא היה מזהיר, יחד עם העובדה שהממשלה מכהנת כממשלת מעבר כבר כמעט שנה, המצב קשה ויידרוש התייחסות רצינית מהממשלה הבאה.

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חלק מהמפלגות אזרו אומץ והצהירו שאין מנוס מהעלאת מסים, חלק העדיפו להטיל אותם על אוכלוסיות ספציפיות, אבל בעיקר נשמעו הרבה סיסמאות מהמפלגות ופחות צעדים מעשיים.

 

איך פותרים את בעיית הגירעון? לחצו כאן לסקירה המלאה

 

אולי זה בגלל השריפות באמוזנס, או שהמודעות עלתה, אבל בבחירות לכנסת ה-22 הנושא הסביבתי עלה על סדר היום. המחנה הדמוקרטי פרסמו תוכנית מבוססת וגדולה, בליכוד הבליטו את יועצת ראש הממשלה לענייני בעלי חיים וגם המפלגות האחרות הציגו תוכניות מפורטות ומלאות בנושא.

 ביג ראשית איכות הסביבה זיהום סביבה מצעים בחירות 2019 מפלגות מפלגה (צילום: shutterstock, דובר צה
(צילום: shutterstock, דובר צה"ל, עידו ארז)

רעיונות לשיפור איכות הסביבה לא חסר: מהידוק הפיקוח ועד לביטול המשטרה הירוקה. סגירת מחצבות ברחבי הארץ, דאגה לזיהום האוויר במפרץ חיפה, עידוד אנרגיה ירוקה וכמובן, מלחמה בפלסטיק.

 

כל התוכניות הירוקות של המפלגות במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה

הקרבות הפוליטיים על המערכה האחרונה של הבחירות השכיחו לא פעם את "החיים עצמם". רק לאחרונה פורסם דו"ח עולמי שמצביע על כך שההוצאה הלאומית לבריאות בישראל היא מהנמוכות מבין מדינות OECD, במהלך מערכת הבחירות הושבתה מערכת הבריאות למשך יומיים, ולמרות ההבטחות סל התרופות עדיין לא הוגדל.

רופאים אחיות תרופות מיטה מסדרון (צילום: צפריר אביוב, אפי שריר, אביהו שפירא)
(צילום: צפריר אביוב, אפי שריר, אביהו שפירא)

רגע לפני שהולכים לקלפיות בדקנו כיצד מציעות הרשימות השונות לפתור את בעיית החולים במסדרונות, מצוקת כוח האדם, הפערים בין הפריפריה למרכז ושאר האתגרים של מערכת הבריאות.

 

 כל תוכניות הבריאות במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה


אחד הנושאים שמעסיקים לא מעט את האזרחים בישראל, ובמיוחד את הזוגות הצעירים, הוא נושא הדיור. רגע לפני הבחירות בדקנו איך הרשימות השונות מתכוונות לטפל בתחום הנדל"ן.

   (צילום: דנה קופל)
(צילום: דנה קופל)

לפני שאתם הולכים לקלפי, בואו לקרוא מי בעד הטבות לרוכשי דירות בפריפריה ומי תפעל להגדלת ההיצע ביהודה ושומרון? איזו מפלגה מבטיחה לפעול למען הזוגות הצעירים ומי תתמקד במחוסרי הדיור?

 

כל תוכניות הדיור של המפלגות במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה

גם במערכת הבחירות הנוכחי החינוך קיבל מקום נרחב. אמנם הפעם לא היה קרב פומבי על התיק, אבל מינויו של הרב רפי פרץ לתפקיד שר החינוך בממשלת המעבר עורר לא מעט אמוציות במערכת הפוליטית ומחוצה לה.

ביג חינוך מצע מעון גיל הרך מורה כיתה (צילום: shtterstock)
(צילום: shtterstock)

בחינוך היו גם כמה רעיונות שכל המפלגות תומכות בהם: הצורך לפקח על הגנים והפעוטונים כדי למנוע התעללויות, ליישם חוק חינוך חובה מגיל 0 ולשפר את שכר המורים. על מה הם חלוקים? על מימון לימודי מורשת יהודית ומידת מעורבות המדינה. 

 

כל תוכניות החינוך במקום אחד - לחצו כאן לסקירה המלאה 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock ,AFP
בין חינוך לעזה
צילום: shutterstock ,AFP
מומלצים