שתף קטע נבחר

נכון ל-12:00: שיעור ההצבעה גבוה מהבחירות הקודמות ב-2%

אחוז ההצבעה בבחירות הנוכחיות עמד על 26.8% לעומת 24.8% באותה שעה בבחירות הקודמות באפריל. הנשיא ריבלין הגיע לוועדת הבחירות ועודכן בשיעור ההצבעה. נתניהו הצביע בי-ם: "הבחירות צמודות מאוד". גנץ הצביע בראש העין: "אל תשבו בבית, הזכות היא חובה". עדכונים שוטפים ב-ynet

 

 

אחוזי הצבעה גבוהים יחסית: נכון לשעה 12:00 היום (ג') עומד אחוז ההצבעה בבחירות על 26.8% בהשוואה לבחירות הקודמות באותה שעה, שעמד על שיעור של 24.8%. 1,713,936 איש הצביעו עד 12:00, לעומת 1,574,349 באפריל - עלייה של 139,587.

 

שיעור ההצבעה נכון לשעה זו כמעט זהה ל-2015 (26.9%) ו-2013 (26.7%).

 

בשעה 10:00 עמד שיעור המצביעים על 15% - הנתון הגבוה ביותר מאז 1984. מדובר בעלייה של 17% במספר המצביעים, כלומר ב- 139,586 מצביעים יותר לעומת אותה שעה בבחירות הקודמות - אז הצביעו 817,270 בני אדם לאותה שעה. יש לציין כי ועדת הבחירות המרכזית לא מפרסמת אחוזי הצבעה לפי יישובים.

 

ראובן ריבלין וחנן מלצר בועדת הבחירות המרכזית (צילום: משה מזרחי)
ועדת הבחירות המרכזית בירושלים(צילום: משה מזרחי)

 

 

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, עדכן את נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בשיעור ההצבעה הגבוה. בכניסה לוועדת הבחירות בירושלים אמר הנשיא: "אנחנו יודעים שיש על מי לסמוך, ועדת הבחירות היא הוועדה הכי א-פוליטית שקיימת במדינת ישראל במשך כל הדורות. זכיתי חמש פעמים להיות חבר בה". השופט מלצר השיב: "אנחנו מודים לך על הכבוד הגדול, שהואלת לבוא ביום הזה שהוא יום חגיגה לדמוקרטיה". הנשיא הוסיף כי "באתי להודות לכם שאתם שומרים על הדמוקרטיה".

  


 

הקלפיות נפתחו הבוקר בשעה 07:00. 6,394,030 בעלי זכות הצבעה החלו לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע באחת מ-10,788 הקלפיות הפרוסות ברחבי הארץ, ולבחור באחת מ-29 הרשימות המתמודדות בבחירות לכנסת ה-22. הקלפיות ייסגרו ב-22:00 ברוב היישובים. ביישובים הקטנים שבהם פחות מ-350 בעלי זכות בחירה, ההצבעה תתקיים בשעות 08:00-20:00. עדכונים שוטפים ב-ynet לאורך כל היום.

 

בחירות 2019 - כתבות אחרונות:

מה להביא לקלפי ואיפה מצביעים: המדריך לבוחר

כנסים, שידורים חיים ופתקים בכותל: היום האחרון לקמפיין

הרשימות והפוליטיקאים שמחכים לקול שלכם

ריבלין: אעשה כל שביכולתי כדי למנוע מערכת בחירות שלישית

גנץ: "נתניהו רצה מלחמה כדי לדחות הבחירות". נתניהו: "תתבייש"

 

כל העדכונים על בחירות 2019 - מתחם הבחירות של ynet

לא יודעים איפה אתם מצביעים? לחצו כאן ובררו היכן תוכלו להצביע

 

ראובן ריבלין וחנן מלצר בועדת הבחירות המרכזית (צילום: משה מזרחי)
"תודה שאתם שומרים על הדמוקרטיה". הנשיא ריבלין(צילום: משה מזרחי)

ראובן ריבלין וחנן מלצר בועדת הבחירות המרכזית (צילום: משה מזרחי)
(צילום: משה מזרחי)

ראובן ריבלין  מצביע בקלפי בירושלים (צילום: רפי קוץ)
מוקדם יותר: הנשיא מצביע בקלפי בירושלים(צילום: רפי קוץ)

 

אחוזי ההצבעה היום לעומת ימי בחירות קודמים ()

מהמשטרה נמסר כי משעת פתיחת הקלפיות ועד כה לא נרשמו אירועים חריגים למעט מקרים בודדים ונקודתיים שמטופלים על ידי הכוחות. עם זאת, קלפי באום אל פחם נסגרה לזמן קצר בעקבות הפרות סדר שפרצו לאחר שאחד המשקיפים החל לצלם את האזרחים במקום והוצא על ידי השוטרים. יש לציין כי לפי שעה אחוז ההצבעה במגזר הערבי עומד על כ-20%.

 

עוד נמסר כי "כוחות משטרה גדולים, גלויים וסמויים, פועלים וימשיכו לפעול בריכוזי הקלפיות ובאזורים הסובבים אותם לאורך היום כדי להבטיח את מהלכן התקין של הבחירות, לשמור על הסדר הציבורי ועל שלום הציבור וביטחונו".
 
מוקדם יותר ראש הממשלה בנימין נתניהו הצביע עם רעייתו שרה בירושלים. בצאתו מהקלפי הוא אמר: "הנשיא טראמפ אמר אתמול שאלה בחירות צמודות, אני יכול לאשר הבוקר שהן צמודות מאוד. אני קורא לכל אזרחי ישראל לבוא ולהצביע כמו שאני ואשתי באנו להצביע. שיהיה בהצלחה".

 

יו"ר כחול לבן בני גנץ הצביע עם רעייתו בקלפי בראש העין. "אני קורא לכל אזרחי ישראל להצביע לפי צו מצפונם. חשוב מאוד שכולם יממשו את זכותם שהיא חובה אזרחית, כל אחד שיושב בבית לא לוקח אחריות על מה שיקרה כאן", אמר גנץ, "אנחנו רוצים תקווה חדשה, אנחנו מצביעים לשינוי. שיהיה לנו יום מוצלח בכל הארץ".

  

 

 

מצביעים בקלפי בירושלים (צילום: אסתי דזיובוב, TPS)
(צילום: אסתי דזיובוב, TPS)

 

 

נשיא המדינה ריבלין הצביע בבית הספר יפה נוף בירושלים. "בכל יום בחירות אני אומר 'יום בחירות שמח', וגם הפעם למרות שאנחנו מרבים בשמחות, יום בחירות שמח. זה יום חשוב לדמוקרטיה הישראלית ויום חג לדמוקרטיה הישראלית", אמר הנשיא, "צריכים להבין, לא הנשיא ולא ראשי המפלגות הם שיקבעו מו תהיה הממשלה או ראש הממשלה. רק אתם, אתם הבוחרים תקבעו בהצבעתכם. לכן חשוב היום לומר - צריך להיות שותפים בדמוקרטיה, צריך להשפיע, צריך להצביע".

 

  ()

  ()

 

הבחירות במספרים ()

בימים האחרונים נשלחו לבתי התושבים הודעות לבוחר שבהן מצוין היכן כל אזרח רשאי להצביע. לא ניתן להצביע בקלפי שאינה הקלפי אליה האזרח משויך. מי שלא קיבל את ההודעה לבוחר יכול לבדוק את מיקום הקלפי שלו באמצעות אתר האינטרנט של ועדת הבחירות המרכזית - בקישור הזה.

  

בעת ההצבעה בקלפי תידרשו להזדהות באמצעות אחד מאמצעי הזיהוי הבאים, שנושא את תמונתו: תעודת זהות, דרכון ישראלי בתוקף, רישיון נהיגה ישראלי בתוקף או תעודה צבאית אישית תקפה. אין צורך להציג את ההודעה לבוחר.

  

מאחורי הפרגוד בוחר המצביע בפתק הצבעה אחד בלבד, שעליו רשומים אות וכינוי הרשימה שבעדה החליט להצביע, ומכניס אותו למעטפת ההצבעה שקיבל. הבוחר רשאי להשתמש בפתק הצבעה לבן ריק שעליו יוכל לרשום, בעט כחול בלבד, את אות הרשימה או האות והכינוי של הרשימה שלה הוא מצביע. פתקים לבנים שלא רשום עליהם שום דבר נחשבים פתקים פסולים שאינם נספרים כלל, ולא באמת נחשבים כהצבעת מחאה.

 

בנוסף, גם השנה יופעלו שירותי הרכבות והאוטובוסים הבינעירוניים בחינם במהלך יום הבחירות לשימוש כלל האזרחים, כדי להקל על ההגעה לקלפי, ברכבת ישראל וב-630 קווי אוטובוס. לרשימת קווי האוטובוס הפתוחים לנסיעה בחינם, ניתן לפנות למוקד המידע של משרד התחבורה במספר 8787*.

מסיעים מצביעים לקלפי באשדוד (צילום: אשדוד.נט)
עם מצביעים בדרך לקלפי באשדוד(צילום: אשדוד.נט)


קלפי בני ברק (צילום: AP)
מצביעים בבני ברק(צילום: AP)

קלפי ראש העין (צילום: רויטרס)
מצביעים בראש העין(צילום: רויטרס)

מצביעים בקלפי בירושלים (צילום: אסתי דזיובוב, TPS)
מצביעים בירושלים(צילום: אסתי דזיובוב, TPS)

מחוץ לקלפי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
מצביעים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

קלפי בתל אביב (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ועדת הבחירות המרכזית בכנסת (צילום: ערוץ כנסת)
ועדת הבחירות המרכזית בכנסת(צילום: ערוץ כנסת)

 

3,000 מפקחים עם מצלמות בקלפיות

עד מחר בצהריים צפויות להתפרסם התוצאות המלאות בקלפיות הרגילות, שמהוות כ-95% מהקולות. עד ליום חמישי בערב אמורות להתפרסם התוצאות הסופיות, כולל הקלפיות שבהן הצביעו במעטפות כפולות - בין היתר הקלפיות הנגישות המיוחדות, הקלפיות בצה"ל, בבתי החולים, בבתי הסוהר והמעצר ובנציגויות ישראל בחו"ל.

 

מערכת הבחירות עמדה בסימן הדיון סביב טענות הליכוד לזיופים בבחירות הקודמות באפריל, הדרישה לאפשר הצבת מצלמות בחדר הקלפי מטעם נציגי המפלגות - שנדחתה על ידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר - והצעת החוק שבאה בעקבות זאת ונפלה גם היא.

 

במקום מצלמה לכל מפלגה, מלצר הורה באופן תקדימי על הקמת מנגנון פיקוח על טוהר הבחירות, שבמסגרתו כ-3,000 מפקחים יסיירו בכל הקלפיות ברחבי הארץ ויישאו מצלמות על גופם, שאותן יפעילו בזמן ההצבעה במקרים חריגים בלבד, אחרי שיקבלו אישור מוועדת הבחירות המרכזית, באמצעות מוקד טלפוני ייעודי שהוקם לצורך כך. המפקחים יצוידו גם בשאלונים שבעזרתם יתשאלו את מזכירי ועדות הקלפי לגבי אירועים חריגים במהלך היום.

 

בנוסף, הוועדה תבצע באופן מדגמי ספירה ידנית חוזרת של כ-2,500 קלפיות, כרבע מסך כל הקלפיות, במשכן הכנסת, כדי לאתר טעויות. במערכת הבחירות הקודמת נעשתה ספירה חוזרת של 800 קלפיות בלבד.הוועדה אף תשתמש במערכת ממוחשבת חדשה שפותחה במיוחד ותתריע על תוצאות חריגות בקלפיות, כגון אחוזי הצבעה גבוהים באופן מחשיד, תוצאות במספרים עגולים וקלפיות שהתוצאות בהן שונות מאוד מקלפיות באותו אזור.

  

חידוש נוסף שעובדים עליו בוועדה הוא סריקה של כל הפרוטוקולים לאתר הוועדה שפתוח לציבור, כדי שכל אזרח יוכל להצביע על טעויות ולשלוח הודעה על כך. הליכי הבקרה המוקפדים צפויים לעכב את פרסום התוצאות בכמה שעות. בעוד שבעבר כבר בשעות הבוקר פורסמו התוצאות של הקלפיות הרגילות (מלבד קולות המעטפות הכפולות שנספרים בימים שלאחר מכן), הפעם הן כאמור יתפרסמו רק בשעות הצהריים.

 


פורסם לראשונה 17/09/2019 11:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מזרחי
הנשיא ריבלין והשופט מלצר
צילום: משה מזרחי
מומלצים