שתף קטע נבחר

כתב אישום בכפוף לשימוע נגד נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש

ברוש, אחיו יריב ורו"ח מיכאל בר לבב חשודים בקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך ושימוש במירמה ותחבולה במזיד בכוונה לחמוק מתשלום מס בגובה 1.55 מיליון שקל על עסקה שביצעו באמצעות חברה שבבעלותם. מטעמו של שרגא ברוש נמסר כי הוא לא עבר כל עבירה

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, יועמד ככל הנראה לדין בכפוף לשימוע: פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום (ד') לשרגא ברוש ,  לאחיו יריב ברוש, ולרואה החשבון מיכאל בר לבב כי היא שוקלת להעמידם לדין, בכפוף לשימוע. השלושה חשודים בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך ושימוש במרמה עורמה ותחבולה במזיד ובכוונה להתחמק ממס.

 

לפי החשד, באמצעות מסמך כוזב ששלח ברוש לרשויות המס בשנת 2017 הוא ואחיו התחמקו מתשלום מס בגובה 1.55 מיליון שקל על עסקה שביצעו באמצעות חברה שבבעלותם. בשימוע יוחלט סופית האם להעמיד לדין את החשודים.

 

נשיא התאחדות התעשיינים חשוד בהעלמת מס ביותר מ-1.5 מיליון שקל

נשיא התאחדות התעשיינים: "המדינה ויתרה על התעשייה"

שרגא ברוש: "יוקר המחייה של התעשייה בישראל גבוה עד בלתי אפשרי"

 

 >> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

על פי מכתבי השימוע, שרגא ברוש ואחיו יריב החזיקו כל אחד ב-50% ממניות חברה א.ל.ע.א השקעות בע"מ. החברה החזיקה במניות חברה אחרת, עושרד גז טבעי בע"מ, שהוקמה לשם עיסוק בקניית גז טבעי מאסדת הקידוח תמר ומכירתו ללקוחות. במהלך שנת 2015, מכרה חברת א.ל.ע.א חלק ממניותיה בחברת עושרד. מכירה זו הניבה לחברת א.ל.ע.א רווח בסך של כ-8.6 מיליון שקל.

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש(צילום: עופר עמרם)

על פי פקודת מס הכנסה, חברה שחבריה הם בני משפחה וששלושה חודשים מיום היווסדה הוגשה בקשה להכיר בה כחברה משפחתית, יחולו עליה הוראות מיסוי מיוחדות, שעיקרן היותה שקופה וחישוב המס יתבצע אצל בעל המניות עצמו. כלומר, לחברה משפחתית יש הטבות מס מסוימות שאין בחברה שאינה משפחתית.

 

הטענה היא שלאחר חודש יוני 2015, שרגא ברוש ואחיו קשרו לכאורה קשר, יחד עם בר לבב, רואה החשבון של החברה, לרמות לכאורה את פקיד השומה על ידי יצירת מצג כוזב לפיו הוגשה בקשה להכיר בחברה כחברה משפחתית. על פי החשד, לצורך כך זייפו לכאורה השלושה, בצוותא, שלושה מסמכים שתכליתם הייתה להציג מצג לפיו הוגשה הבקשה בתוך שלושת החודשים ממועד היווסדה של החברה.

 

לטענת הפרקליטות, השלושה הגישו מסמכים לפקיד השומה אשר כוללים את המסמכים המזויפים. ב-15 בינואר 2017 פנה רואה החשבון של החברה לפקיד השומה וביקש לרשום אותה כחברה משפחתית. עקב הפנייה ותוכנה הכוזב, נרשמה החברה כחברה משפחתית. כתוצאה מכך, לטענת הפרקליטות, שרגא ברוש, אחיו, החברה ובעלי מניותיה השתמטו ממס בהיקף של כ-1.5 מיליון שקל. 

 

בנוסף, זומן לשימוע רואה החשבון שארישוב בן ברוך, ששימש רואה החשבון של שרגא ברוש והגיש את דוחותיו האישיים למס הכנסה. בן ברוך חשוד בעבירה של דו"ח וידיעות לא נכונים ללא הצדק סביר - עבירה לפקודת מס הכנסה. ב-29 בדצמבר 2016  הגיש שרגא ברוש דו"ח על הכנסות ליחיד על שנת 2015 ובדו"ח זה הופיע מצג לפיו החברה היא חברה משפחתית. לטענת הפרקליטות, דו"ח זה הוא כוזב הואיל ובמועד הגשתו החברה לא נרשמה כחברה משפחתית ורואה החשבון ידע על כך.

 

בתיק מטפל עו"ד נועם עוזיאל, מנהל מחלקה בפרקליטות מיסוי וכלכלה. החקירה בוצעה על ידי משרד חקירות מס הכנסה תל אביב ברשות המיסים.

 

מטעמו של שרגא ברוש נמסר: "שרגא ברוש לא עבר כל עבירה ויעמוד על טענתו לחפות מלאה בפני פרקליטות מיסוי וכלכלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות התאחדות התעשיינים
שרגא ברוש
צילום: דוברות התאחדות התעשיינים
מומלצים