שתף קטע נבחר

יו"ר ההסתדרות: "פיטורים לא יפתרו את הכשלים בענף הסלולר"

יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד כינס דיון חירום על רקע המשברים בענף והפיטורים הצפויים בסלקום ובפלאפון: "את חוסר הרווחיות אי אפשר להשית רק על העובדים. משרד התקשורת לא מתפקד. אני קורא לשר התקשורת - קח את המשבר ותתחיל לטפל בו"

 

 

המשבר בסלולר: יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד כינס היום (ג') דיון חירום בהשתתפות יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההיי-טק וראשי הוועדים של חברות הסלולר, בעקבות המשבר המחריף בענף. לדבריו: "את חוסר הרווחיות בשוק הסלולר אי אפשר להשית רק על העובדים. משרד התקשורת לא מתפקד כמו שהרבה משרדים לא מתפקדים. אני קורא לשר התקשורת - קח את המשבר ותתחיל לטפל בו".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

המשבר בסלולר: "אחרי החגים - לרבים מעובדי סלקום לא יהיה לאן לחזור"

שביתת פתע בסלקום: "מלחמה על הבית"

בפלאפון ממשיכים בעיצומים: השירות במתכונת מצומצמת

 

הדיון בהסתדרות נקבע לאחר שהנהלת סלקום הודיעה אתמול כי החברה צפויה לפטר מאות עובדים במסגרת תוכנית התייעלות מקיפה. בר דוד קרא הבוקר לוועד העובדים של סלקום להתחיל בצעדים ארגוניים כנגד ההחלטה החד צדדית, לדבריו, ולאחר מכן הודיעו העובדים על שביתת פתע בחברה. תוכנית הפיטורים בסלקום היא מקרה נוסף בשרשרת אירועים מהתקופה האחרונה המעידים על משבר בענף התקשורת הישראלי, ובפרט בסלולר.

 

"הרגולציה הכבדה וחוסר ההתערבות יכולה להקריס את שוק הסלולר. וכבר עכשיו אנחנו רואים משבר קשה בתחום התשתיות ובכלל", אמר בר דוד. "מישהו צריך להתערב כדי שהשוק ימשיך להתפתח. לאן נגיע בקצב הזה? אני קורא לנציגי החברות לשבת עם הוועדים ולהתנהג בצורה מסודרת ומכובדת. אנחנו יודעים לנהל מו"מ ולפתור משברים ואני קורא להם לשבת איתנו עוד לפני החג על מנת לנסות להרגיע ולהגיע להבנות. פיטורי עובדים לא יפתרו את הכשלים אלא רק יחריפו אותם.

   (צילום מסך)
דיון החירום בהסתדרות בעקבות המשבר בשוק הסלולר(צילום מסך)
 

"איפה כבוד האדם ואיפה הרגישות כלפי העובדים לפני החג. אני במשמרת כיו"ר ההסתדרות לא אתן לפגוע במעמד העובדים, בטח לא בערב החג. נעשה כל מאמץ על מנת לטפל במשבר הזה, במהלך הפיטורים המתוכנן הזה ותן את כל הגיבוי האפשרי לוועדים. הבוקר שוחחתי עם יו"ר הוועד של סלקום והנחיתי אותה לפתוח בצעדים. סלקום נכנסה מהבוקר לצעדים ארגוניים. לא יעלה על הדעת שהחברה מתכוונת לפטר מאות עובדים במהלכים חד צדדיים".

 

מיה יניב, יו"ר ועד העובדים של סלקום, אמרה כי "כדי לנהל צריך להיות יצירתי, ומה שההנהלה של סלקום עושה ומה ששאר ההנהלות עושות זה לזרוק את הבעיה עלינו, על העובדים, בלי לנסות לפתור אותה. הסיבה של המשבר היא כשל שוק. זה מאבק של כולם ולא רק של עובדי סלקום ופלאפון, זה מאבק של כל אזרחי מדינת ישראל כי כולם יתחילו להתעצבן כשישימו לב שהתשתיות פה הם ברמה של מדינת עולם שלישי".

סלקום הפגנה עובדים (צילום: יאיר שגיא)
הפגנה של עובדי סלקום(צילום: יאיר שגיא)
   (צילום: אגף הדוברות בהסתדרות)
אסיפת עובדי פלאפון(צילום: אגף הדוברות בהסתדרות)

 

המשבר בשוק הסלולר

הנהלת סלקום אישרה אתמול (ב') את חשיפת כלכליסט, והודיעה כי החברה תחל בהליך התייעלות בו תפטר הנהלת סלקום 500-600 עובדים - כ-20% ממצבת העובדים שלה, הכוללת כ-3,000 איש. המהלך אמור לצמצם את ההוצאות השנתיות של החברה בכ-150 מיליון שקל. 

 

ב-2018 עברה סלקום לראשונה בתולדותיה להפסד, בהיקף של 64 מיליון שקל, לעומת רווח של 113 מיליון שקל ב-2017. במחצית הראשונה של 2019 הפסידה סלקום 51 מיליון שקל.

 

סלקום נאלצת להתחרות בשוק הכי תחרותי בישראל כשהיא נושאת על גבה חוב פיננסי הגבוה פי 2.3 מזה של פרטנר, לשם השוואה. החוב הפיננסי נטו של סלקום עומד על 2.24 מיליארד שקל, בעוד שזה של פרטנר מסתכם ב-965 מיליון שקל "בלבד".

   ()
   

סלקום נהנית מכוח אדם עודף, ועד היום לא נקטה בפעולות דרסטיות כדי להתמודד עם מצבה. אדוארדו אלשטיין נקט עד היום ביד רכה והתנגד לתכניות פיטורים אגרסיביות אבל לאחרונה שינה את הקו שלו והפך להיות לעומתי מול השוק לאור העובדה שהחרב מונחת על צווארו ואידיבי עצמה מצויה במגעים לסוג של הסדר חוב.

 

עדות נוספת לקשיים בשוק התקשורת ניתן היה למצוא השבוע בחשיפת "כלכליסט" על החלטתו של חיים סבן, בעל השליטה בפרטנר, לוותר על ההשקעה בחברה כשבע שנים לאחר שרכש את השליטה בה.

 

סבן רכש את השליטה בפרטנר תמורת 1.5 מיליארד שקל, אך רק חלק מהסכום שולם במזומן. עיקר התשלום, 1.1 מיליארד שקל, בוצע באמצעות הלוואת מוכר שהעמידה לו האצ'יסון הסינית תמורת ריבית של 2% לשנה ושעבוד על המניות הנרכשות. כעת, לאחר שנכשלו המגעים מול האצ'יסון, סבן יחזיר לה את המניות עד סוף השנה ויסיים את ההשקעה בפרטנר בהפסד של 175 מיליון דולר, שבו יישא לבדו.

 

עדות נוספת למצוקה בשוק ניתן למצוא גם בחברת פלאפון, כאמור, שם נוקטים בימים האחרונים עובדי החברה בעיצומים בגיבוי ההסתדרות. העיצומים ננקטים על רקע דרישת ההנהלה לפטר עובדים ולסגור יחידות בחברה, כחלק מהמשא ומתן על חידוש ההסכם הקיבוצי. אתמול הפגינו העובדים מול ביתו של המנכ"ל רן גוראון ברעננה.

 

פלאפון, שמעסיקה כ-2,500 עובדים, נדרשת גם היא להתייעלות וצמצומים נרחבים. ההערכה היא שההנהלה תרצה לפטר כשליש מהעובדים. בנוסף, לפלאפון אין מנועי צמיחה חדשים להציע, לעומת בזק בינלאומי ו־yes שבאחרונה השיקו חבילות טריפל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
דיון חירום סלולר יו"ר הסתדרות ארנון בר דוד
צילום מסך
מומלצים