שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    זה מה שנשאר

    ערבלתם, שקשקתם, צרבתם, בישלתם, אפיתם, ציפיתם וגם אכלתם - ועכשיו, אחרי ארוחת החג הגדולה, נשארתם עם המון שאריות. מה עושים עם מה שנשאר? קודם כל, מתכננים מראש, מאחסנים כך שהכל יישמר ואז מכינים משהו לאכול

    בשיתוף סמסונג

     

    אחרי שעמדנו שעות (ובגבורה) בתורים העמוסים של הסופר, בישלנו יומיים לקראת החג, הברקנו את הבית, הפעלנו לא מעט מדיחים ושפשפנו סירים, אנחנו מגיעים ליום שאחרי עייפים. בינינו, למי יש עוד כוח לבשל? מצד שני נשאר המון אוכל, אבל בא לנו לחדש, עוד פעם נאכל אורז עם צימוקים? מצד שלישי, גם לזרוק זו לא אופציה והרי תמיד מכינים יותר והרבה.

     

    המקרר שלנו משתנה, במקום ירקות ופירות מסודרים בשורה, לצד קופסאות ביצים, מגירות של גבינות, תבשילים שהכנו והחבאנו (שלא יגלו ויזללו, שיישאר לארוחה), אחרי ארוחה שכזו, יש תפנית- המקרר שלנו משנה את יופיו, הוא מעוטר בהמון קופסאות ארוזות מסודרות.

     

    מדג וירקות שנשארו מערב החג יש ארוחה חדשה לגמרי (צילום: shuttrestock)
    מדג וירקות שנשארו מערב החג יש ארוחה חדשה לגמרי(צילום: shuttrestock)

     

    בין אם מגיעים אליכם אורחים גם לארוחה שאחרי החג (לאמיצים) או בין אם אתם רק המשפחה המצומצמת. מה עושים עם כל האוכל שנשאר ואיך משדרגים את הארוחה של יום שאחרי?. רכזנו עבורכם עצות ומתכונים טעימים.

     

    1. מתכננים

    כשאתם מתכננים את ארוחת החג, תשקיעו עוד כמה דקות על היום שאחרי. חשבו אילו מאכלים יכולים להחזיק מעמד במקרר ואילו תבשילים כדאי להכין במקום ודווקא מהם, כדאי להכין קצת פחות. תכנון נכון יכול לאפשר לכם לתכנן כמויות ולהקל על זמני העבודה ביום הארוחה ולא פחות, ביום שאחרי. מרקים למשל, קציצות בהקפאה, טובים תמיד גם יום אחרי. כל קציצה בהקפאה יכולה לשדרג את עצמה למחרת עם רוטב קליל.

     

    תארגנו את המקרר מראש
    תארגנו את המקרר מראש
     

    2. אחסון נכון

    חזרתם מהסופר, בזמן ארגון המצרכים השתדלו לחלק למנות ולאחסן בצורה טובה. אם למשל קניתם כמות גדולה של בשר טחון, חלקו את הבשר לכמה קופסאות, ותאחסנו למנות - חלק לארוחת החג וחלק ליום המחרת, תסדרו במקפיא ירקות להקפאה, ארגון נכון מקל על העומס ולא פחות חשוב, כך יהיה קל בתהליך ההפשרה והכנה, אתם יודעים שיש לכם כמות שאתם צריכים מוכנה מראש.

     

    3. קופסאות זכוכית

    אחסון בקופסאות זכוכית, שומר על טריות המזון והאיכות שלו. בנוסף, הוא מאפשר לראות מה יש בפנים. לא צריך לנחש איזה תבשיל מסתתר תחת איזה מכסה והנה, חסכתם עוד כמה דקות ארגון במטבח.

     

    קופסאות זכוכית מושלמות לאחסון (צילום: shuttrestock)
    קופסאות זכוכית מושלמות לאחסון(צילום: shuttrestock)
     

    4. התייחסו לאוכל שאחרי כ"מרכיבים" ולא שאריות

    כשאתם חושבים על הארוחה שאחרי, תחשבו על האוכל שנשאר במונחים של מרכיבים למנה ולא שאריות. התפיסה הזו תאפשר לכם להתייחס באופן שונה לתבשיל, להצליח להיות יצירתיים במטבח וליהנות מארוחת "יום שאחרי" כארוחה חגיגית ושונה לחלוטין מזו של יום קודם.

     

    אנטי פסטי (ירקות צלויים) בערב חג, הם, למעשה, רוטב לפסטה לארוחה שאחרי. חלה יכולה להפוך למרכיב בהכנת קציצות או קרטונים במרק, כל פסטה פשוטה היא מרכיב בפשטידה שהילדים טורפים, היא טובה לארוחת ערב, או צהרים חלבית (ביצים, קוטג', רוטב עגבניות מתובל במלח, פלפל, בזיליקום והמון גבינה צהובה ופרמזן מלמעלה זה ייקח לכם שתי דקות הכנה ויחוסל באופן מידי).

     

    נשאר עוף? יש המון דברים שאפשר להכין ממנו (צילום: shuttrestock)
    נשאר עוף? יש המון דברים שאפשר להכין ממנו(צילום: shuttrestock)
     

    5. משדרגים את הארוחה

    חשוב לזכור שכל מנה שבישלתם בארוחת חג יכול להפוך למנה אחרת ביום שאחרי, אם תשנו את צורת הבישול: אוכל מבושל הופך לפשטידה בתנור, קציצות מטוגנות מתבשלות בבישול ארוך בסיר עם רוטב, עוף שנשאר מתווסף לצד תפוחי אדמה או אנטי פסטי. נשאר לכם פירה? הוא יכול להפוך לקרוקטים זהובים או עם תוספות של בצל, בשר טחון ובצל קצוץ לפאי רועים שמכינים בתנור ועוד הרבה דברים טעימים.

     

    זוכרים את העוף שנשאר? אז תכינו כזה (צילום: shuttrestock)
    זוכרים את העוף שנשאר? אז תכינו כזה(צילום: shuttrestock)

     

    אורז, למשל, נמצא כמעט על כל שולחן חג (בערך כל חג) ותמיד מכינים ממנו הרבה. הוא קל להכנה, לא כבד בבטן, הוא מתאים כתוספת למנה בשרית או צמחונית ולא פחות חשוב - הוא קונצנזוס בממלכת הילדים. הרבה פעמים נשאר לנו אורז והוא, פחות טעים כמו שהוא ביום שאחרי. מה כן אפשר לעשות ביום שאחרי עם מינימום השקעה? אורז מטוגן או ירקות עם קציצות אורז ואפשר גם להכין אותו מתוק, הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם עם השאריות.

     

    אורז לבן עם קצת תבלינים וירקות הופך למנה חדשה לגמרי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    אורז לבן עם קצת תבלינים וירקות הופך למנה חדשה לגמרי(צילום: shutterstock)
     

    בשיתוף סמסונג

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shuttrestock
    כריך משאריות - מושלם
    צילום: shuttrestock
    מומלצים