שתף קטע נבחר

פירה קר? 5 פתרונות למה שנשאר

זה קורה כמעט תמיד, אתם מבשלים את תפוחי האדמה, מכינים פירה כמו שאתם אוהבים, נהנים ממנו ואז נתקעים עם השאריות. הנה חמישה מתכונים שמנצלים את הפירה הקר שנשאר

קרוקטים

המרכיבים (לכ-20 קרוקטים):

3 כוסות פירה

1 ביצה

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

כ-1 כוס פירורי לחם

כ-1/2 כוס קמח

שמן לטיגון

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הפירה יחד עם הביצה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מתערובת הפירה גלילים מאורכים, קצרים ועבים.
  3. בצלחת עמוקה מערבבים את פירורי הלחם והקמח.
  4. מחממים את השמן במחבת, טובלים כל גליל פירה בתערובת הקמח ופירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה.
  5. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או גבינה לבנה.


(צילום: shutterstock) 

 

סלט ביצים ופירה

המרכיבים:

1 כוס פירה

3 ביצים קשות

1 כף מיונז

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הביצים בעזרת מזלג, מערבבים עם הפירה, המיונז, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.


(צילום: shutterstock) 

 

לביבות פירה וכרובית

המרכיבים (לכ-20 לביבות):

3 כוסות פירה

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

1 בצל לבן גדול, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את פרחי הכרובית עד שהם רכים. מסננים מהמים ומניחים בקערה. מועכים מעט בעזרת מזלג את פרחי הכרובית, מוסיפים את הפירה, הבצל, השום והביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. יוצרים לביבות קטנות ושטוחות.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות עד להזהבה - כ-10-15 דקות מכל צד על אש נמוכה.


(צילום: shutterstock) 

 

פאי רועים

המרכיבים:

1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק

500 גרם בשר בקר טחון

3 כוסות פירה

שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית למשך כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר. מטגנים יחד עד להזהבה, כ-15 דקות.
  2. מפזרים את הבשר והבצל בתבנית קרמית או פיירקס, מפזרים מעל התערובת את הפירה.
  3. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה של הפירה, כ-30 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
  4. אפשר לפזר גבינה צהובה מגוררת מעל לפירה או להניח מעל לפירה 2 כפות חמאה.


(צילום: shutterstock)

 

קציצות בסטיל

המרכיבים:

3 כוסות פירה

2 בצלים לבנים בינוניים, קצוצים דק

500 גרם עוף טחון

3 ביצים

קמח

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מוכן, כ-10 דקות. מצננים.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הפירה עם הבשר הטחון, מוסיפים ביצה ומערבבים, אם התערובת יבשה, אפשר להוסיף מעט מים חמים. יוצרים קציצות.
  4. בצלחת שטוחה מפזרים קמח, ובצלחת עמוקה טורפים 2 ביצים.
  5. טובלים את הקציצות בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים בשמן, כ-3-5 דקות מכל צד.

 

ואם בפירה עסקינן, אולי תרצו דווקא לקרוא את המדריך המלא להכנת פירה תפוחי אדמה , לפתוח את הראש עם 6 דרכים לשדרג פירה  או לראות סרטון שמדגים איך מכינים את הפירה המושלם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים