שתף קטע נבחר

הרוצח הסדרתי התוודה: אני האיש שרצח 14 נשים

10 נשים נאנסו ונרצחו בין 1986 ל-1991 מדרום לסיאול, פרשה שהסעירה את דרום קוריאה במשך שנים. השיפור בטכנולוגיית ה-DNA אפשר לאחרונה לגלות שלי צ'ואן ג'אה, אסיר בכלא, אחראי לרצח 9 מהן, ובימים האחרונים הוא הודה: "רצחתי עוד 5". הוא לא יישפט, ואי אפשר לתבוע אותו

משטרת דרום קוריאה הודיעה כי לי צ'ואן-ג'אה, אסיר היושב בכלא מאז שנות ה-90, הודה כי הוא הרוצח הסדרתי שעומד מאחורי רציחתן של 14 נשים, בהן תשע נשים שפרשת רציחתן המסתורית מסעירה את המדינה זה שנים. למרות הודאתו, הוא לא יישפט על מעשיו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  ()
מימין: קלסתרון החשוד שהופץ בשעתו. משמאל: לי בצעירותו

בחודש שעבר סומן לי בן ה-56 כחשוד במעשי האונס והרצח נגד 10 נשים שהתחוללו ב-1991-1986 בעיר הווסאונג, מדרום לסיאול. סימונו כחשוד התאפשר בזכות השיפור שהושג בשנים האחרונות בכל הקשור לשיטות ההפקה של DNA – שיפור שאפשר לחלץ דגימות חדשות מפריטים מזירות הרצח ולהגיע להתאמה בינן לבין ה-DNA של לי.

 

בתחילה הכחיש לי את החשדות נגדו, אולם אחרי שהחוקרים הצליחו לפתח איתו מערכת יחסים טובה ולדבר אל לבו – הוא הודה בשבוע שעבר ברצח ובאונס של תשע מ-10 הנשים בהווסאונג, וכן באונס וברצח של חמש נשים נוספות. לי הודה גם בעוד 30 מעשי אונס וניסיונות אונס.

 

המשטרה מנסה כעת להצליב את הודאתו של לי ואת הפרטים שמסר עם פרטים מזירות הרצח, אבל היא נוטה להאמין שההודאה כנה: בין השאר ידע לשרטט מפות של כמה מהזירות ולמסור פרטים מוכמנים נוספים.

 

חנק בגרביים, אנס את גיסתו

רצח הנשים בהווסאונג זעזע את דרום קוריאה בשנות ה-80 וה-90: הקורבנות, בנות 71-14, נאנסו ונחנקו כולן, והגופות של חלקן הושחתו. ברבים מהמקרים השתמש הרוצח בפריט לבוש כלשהו של הנאנסת, כגון גרביים או חולצה, כדי לבצע את הרצח.

  ()

המשטרה פתחה אז במבצע ענקי שבמסגרתו נחקרו 21 אלף איש. גם לי עצמו נחקר, אולם לא נמצאו ראיות נגדו והוא שוחרר. ב-1991 התחתן, ואחר כך הביא לעולם ילד. ב-1993 עזבה אותו אשתו, ושנה אחר כך הוא אנס ורצח את גיסתו. באמצעות DNA הצליחה המשטרה לגלות כבר אז כי הוא הרוצח במקרה הזה – והוא נידון למאסר עולם, שאותו הוא עדיין מרצה.

 

ה-DNA ופיענוחי רציחות – עוד כתבות:

 

בכלא נחשב עד כה לי אסיר למופת, ובשל כך הוא אף היה זכאי להגיש בקשת חנינה. כעת חוסלו כמובן סיכוייו לקבל חנינה כזו, אבל על מעשיו המחרידים שהתגלו רק לאחרונה הוא לא ייענש: חוק ההתיישנות, שחל על מעשים שנעשו לפני 15 שנה ויותר, חל על הרצח האחרון מבין ה-14 כבר מ-2006. נוסף על כך, משפחותיהן של הנרצחות לא יוכלו להגיש נגדו תביעה אזרחית, משום שתביעה כזו יש להגיש בתוך עשר שנים מרגע ביצוע הפשע.

 

במשטרה גילו כי לי יצא למסע המחריד של מעשי אונס ורצח כשחזר משירות החובה שלו בצבא. כיוון שנראה כי הוא רצח תשע מ-10 הנשים בהווסאונג, החוקרים מעריכים שאת הרצח העשירי ביצע רוצח אחר, ששאב ממנו השראה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים