שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ההרעלה בארומה ת"א: הטונה של חברת ויליגר של נטו

    מדובר באריזת טונה בשמן קנולה במשקל 2 ק"ג שתוקפה יפוג בנובמבר 2020. במשרד הבריאות עדיין לא יודעים אם מקור ההרעלה הוא בדג עצמו או בתנאי אחסון שגרמו להתפתחות היסטמין

     

    צפו: לקוחות שהגיעו הבוקר לאכול בסניפי ארומה בתל אביב מגיבים על הרעלת המזון שבעקבותיה אושפזו שני לקוחות    (צילום: אורי דוידוביץ')

    צפו: לקוחות שהגיעו הבוקר לאכול בסניפי ארומה בתל אביב מגיבים על הרעלת המזון שבעקבותיה אושפזו שני לקוחות    (צילום: אורי דוידוביץ')

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הרעלת הקיבה בארומה תל אביב: הטונה שנמכרה בסניף ברחוב מנחם בגין בעיר היא טונה של חברת ויליגר מקבוצת נטו שבבעלות דודי עזרא. על פי דיווח של משרד הבריאות, מדובר בטונה בשמן קנולה שיוצרה ב-20 באוגוסט ושתוקפה יפוג ב-20 בנובמבר 2020.

     

    >> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

     

    שניים אושפזו לאחר שאכלו כריך טונה מארומה ת"א, בת 41 במצב קשה

    בעקבות מקרי הרעלת הטונה: מה התסמינים ואיך להימנע?

    למה הקפה ההפוך הרגיל של ארומה הרבה יותר קטן בשדה התעופה

     

    הדבר התגלה אחרי ששני לקוחות של סניפי ארומה תל אביב ברחוב דרך בגין אושפזו לאחר שאכלו טונה בסניף. אחת מהנפגעות לקתה בתסמיני אלרגיה חריפים. לפי בית החולים איכילוב, השניים סבלו מהרעלת מזון שמקורה בדג - הרעלת היסטמין. הדבר קורה בדרך כלל לאחר אחסון לא נאות של דגים, למשל בקירור לא מתאים.

       (צילום: משרד הבריאות)
    טונה ויליגר של חברת נטו(צילום: משרד הבריאות)
     

    בשלב זה לא ידוע מה גרם לתופעות ואם האשמה היא ביבואן או ברשת. לא מן הנמנע שחברת נטו משווקת טונה זו לעוד רשתות ועד כה לא התקבלו תלונות לגבי חשד לטונה מקולקלת ברשתות נוספות.

    סניף ארומה ברחוב מנחם בגין בתל אביב נסגר לקהל (צילום: מוטי קמחי)
    סניף ארומה ברחוב מנחם בגין בתל אביב נסגר לקהל(צילום: מוטי קמחי)
     

     

    "אכלתי כריך חביתה - והקאתי כל הלילה"

    ל-ynet נודע שלקוחה נוספת בשם עדן רואימי נפגעה, לכאורה, מאכילה בסניף אחר של ארומה תל אביב - וזו אחת הסיבות להכרזה על ריקול לטונה בכל הרשת. עדן הגיעה ביום שישי האחרון לסניף ארומה תל אביב בקניון גינדי tlv במסגרת ביקור עם חברות. "אכלתי כריך חביתה. היה לו ריח של דג", היא מספרת, "כל אותו היום הייתי בשירותים. הקאתי והקאתי עד הלילה, ועד היום אני עם בחילות ובקושי אוכלת. החברות שלי רצו להתקשר לאמבולנס. לא רציתי כי קיוויתי שיהיה בסדר". 

     

    ממשרד הבריאות נמסר כי הבוקר נערכה בדיקה של מחוז תל אביב בסניף בדרך בגין, שבינתיים נסגר לפעילות. "בשעה 12:00 יתקיים שימוע בלשכת הבריאות תל אביב במעמד נציגי הרשת ונציגי משרד הבריאות. דגימות נלקחו מדג הטונה שהיה בשימוש למעבדה ושאר התצרוכת הושמדה. כמו כן, נאסר שימוש של משלוח דג חדש על ידי משרד הבריאות עד לקבלת תוצאות מעבדה".

     

    עקב כך נערך ריקול לכל הטונה בסניפים. לרשת תשע מנות בולטות עם טונה, בין היתר, ארוחת בוקר ישראלית, ארבעה גדלים של כריך טונה, כריך טוניסאי, שני גדלים של סלט טונה ופסטה עם טונה. כך שנוסף לעלויות הריקול, מדובר בפגיעה במחזור הכספי של הסניפים.

     

    מרשת ארומה תל אביב נמסר: "רשת ארומה תל אביב מבקשת לעדכן את הציבור על החלטתה לבצע איסוף והחלפה של מוצרי הטונה בכל סניפי הרשת. לפיכך, היום ומחר ייתכנו שיבושים בסניפי הרשת במכירת מנות מזון המכילות טונה. כפי שהודענו אתמול, מרגע שנודע לנו כי שניים מלקוחותינו אושפזו, שכרנו חברה חיצונית שתבצע בקרה ובדיקת מעבדה על מוצרי המזון שנמצאו בסניף המדובר וברשת כולה. אף שתוצאות המעבדה טרם הסתיימו, החלטנו, כמשנה זהירות, לעצור את מכירת הטונה בסניפים עד להחלפת המוצר במלואו.

     

    "בנוסף, החליטה הנהלת הרשת לסגור עד להודעה חדשה את הסניף ממנו נרכשו המוצרים. כפי שהודענו אמש, לאחר קבלת תוצאות המעבדה והבדיקה נפרסמם בשקיפות ובהגינות לציבור הרחב. עד אז, הסניף ממנו נרכשו המוצרים לא ייפתח מחדש. אנו שבים ומדגישים כי לא התפשרנו ולא נתפשר לעולם על איכות וטריות המזון הנמכר בסניפי הרשת. מזון טרי ואיכותי הוא הבסיס לאמון לקוחותינו ואנו מתייחסים לאמון זה ברצינות רבה מאוד".

     

    מחברת נטו נמסר בתגובה: "בהיותנו ספקי הטונה של רשת ארומה תל אביב, מצאנו לנכון לציין כי כל חומרי הגלם בייצור הטונה עוברים בדיקות איכות קפדניות. בדיקות ספציפיות להימצאות היסטמין בדג הטונה נערכות שלוש פעמים לאורך תהליך הייצור, הן על ידי משרד הבריאות עם הגעת חומר הגלם לארץ, הן בכניסה למפעל ובפעם השלישית למוצרים המוגמרים. כל זאת, על מנת לוודא את תקינות המוצרים לשיווק. איננו אחראים לגבי אופן הטיפול במוצרים בסניפים לאחר פתיחתם. אנו סומכים על משרד הבריאות שיבצע בדיקה יסודית לנושא".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    צילום: משרד הבריאות
    טונה ויליגר של חברת נטו
    צילום: משרד הבריאות
    מומלצים