שתף קטע נבחר

סופית: סימון מזון בירוק יתחיל בינואר

משרד הבריאות יתיר ליצרנים, יבואנים ומשווקים לסמן מזונות בסמל ירוק, כדי לאותת לצרכנים שהמוצר מומלץ לצריכה. מהלך זה יתאפשר לצד כניסתה לתוקף של רפורמת הסימון האדום והשלילי של מוצרי מזון עם כמות גדולה מהרצוי של שומן רווי, סוכר ונתרן

סופית: הסימון הירוק על אריזות מוצרי מזון "בריאים" יתחיל בינואר. משרד הבריאות יתיר ליצרנים, יבואנים ומשווקים לסמן מזונות בסמל ירוק, כדי לאותת לצרכנים שהמוצר מומלץ לצריכה. העיצוב הסופי: עיגול ירוק עם הכיתוב "הסימון הירוק", והפניה לאתר תוכנית "אפשרי בריא" של המשרד.

 

תעשיית המזון נערכת לרפורמת סימון המוצרים: "נשתדל לא להעלות מחירים"

משרד הבריאות התקפל: סימון מוצרי המזון יידחה לינואר 2020

מומלץ על-ידי משרד הבריאות: אלה המזונות שיזכו בסימון ירוק

 

מטרת הסימון, לפי המשרד, היא "לסייע לצרכנים בבחירת מזונות ההולמים את עקרונות התזונה הבריאה כפי שמומלצת בישראל". כמו כן נמסר כי "מהלך קביעת המזונות לסימון בסמל ירוק, הוא מהלך מדורג וייקבע הליך מובנה ושקוף לעדכונו".

סימון ירוק מוצרי מזון ()
הסימון הירוק החדש על מוצרי מזון

האפשרות להשתמש בסימון ירוק מתאפשרת לצד כניסתה לתוקף של רפורמת הסימון האדום והשלילי, שלפיה מוצרי מזון עם כמות גדולה מהרצוי של שומן רווי, סוכר ונתרן יסומנו בעיגול אדום אחד או יותר. בנוסף, יצרני המזון ישנו את טבלת הערכים התזונתיים, כך שרכיבים כמו נתרן ושומן יופיעו לפני חלבון, ושכמות הסוכר תכלול "תרגום" לכפיות (כל 4 גרם) במוצרים עם מעל 2 גרם סוכר.

 

בעוד הסימון האדום הוא חובה, הירוק וולונטרי לעת עתה. הוא צפוי לשמש כמקדם מכירות, אך דורש הוצאה על שינוי אריזות.

הסימון יוצג בחזית האריזה, או בשילוט מדף לצד מזונות בתפזורת. את השלטים יש למקם לצד הפריט המתאים ולערוך הפרדה פיזית מפריטי מזון שאינם זכאים לסימון, כדי לא להטעות צרכנים.

אינפו כלכלה סימון ירוק מוצרי מזון ()

מה יסומן בירוק? מוצרים עם עיבוד מינימלי, ועם מעט רכיבים וחומרים לא בריאים כשומן רווי, סוכר ומלח - בין היתר חלב, יוגורט, גבינות רזות, טופו, משקה סויה, שמנים מסוימים, זרעים, אגוזים, דגנים, קטניות, טחינה, דגים, ביצים, עופות, פירות וירקות. לאור העדיפות לרכיבים טבעיים ומוכרים, אי-אפשר יהיה למשל להחליף סוכר בתחליפים, כולל סטיביה.

 

תנאי השימוש נקבעו בידי ועדה מדעית שמינה המשרד ועודכנו לפי הערות הציבור. המשרד ערך שינויים בדרישות הסימון בעקבות ביקורות. כך, בוטל ההיתר לקוטג' להכיל עד 300 מ"ג נתרן (סימון ירוק תקבל גבינה עם עד 200 מ"ג נתרן ו-5% שומן). מנגד בטופו, אגוזים ודגנים הרף גדל מ-120 מ"ג ל-200.

 

יש גם ביקורות על הסימון הירוק. בין היתר, כיצד קובעים מהו מזון בריא. למשל, לחם מקמח מלא יסומן כך אף שהוא מזיק לחולי צליאק. ירקות עלולים להכיל ריסוס ועוף טרי מוכשר הוא עתיר מלח. בארגון מגמה ירוקה התנגדו שמזונות מהחי יסומנו ירוק בשל תרומתם לזיהום הסביבה. כן נטען שיצרנים ישתמשו בסימון כאמתלה להעלאת מחירים, ושעדיף להכניס מוצרים אלו לפיקוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים