שתף קטע נבחר

אחרי ניתוח שרוול, 20 טיפולי פריון, וסרטן: "אני סוף סוף אמא!"

שמונה שנים חיכתה שירלי עשהאל לשמוע בכי של תינוק, לאסוף אותו אל ידיה ולומר לו בנועם "אמא פה". בשביל הרגע הזה עברה ניתוח שרוול, 20 טיפולי פריון, והחלימה מסרטן. בגיל 46 ילדה תאומים בקפלן

"אמא. אני לא מצליחה לבטא את המילה. כנגד כל הסיכויים והתחזיות של הרופאים - אני סוף־סוף אמא". אמרה אתמול בגאווה שירלי עשהאל בת ה־46 תוך שהיא מזילה דמעות של אושר.

 

לפני שלושה שבועות ילדה עשהאל תאומים, בן ובת, בבית החולים קפלן ברחובות. בביתה שבראש־העין הבכי של התינוק, שיעבור את טקס ברית המילה שלו ביום שישי הקרוב, קוטע את השיחה. אמא שירלי מזדרזת להרגיע אותו בטון דיבור רך: "אמא פה, אמא פה", ומקרבת אותו לינוק.

 

שמונה שנים חיכתה עשהאל לשמוע בכי של תינוק, לאסוף אותו אל ידיה ולומר לו בנועם את המילים האלה. בשביל הרגע הזה היא עברה ניתוח שרוול, 20 טיפולי פריון, והחלימה מסרטן השד אחרי ניתוח ואינספור הקרנות. בשביל החלום הזה אפילו פנתה לגיוס המונים למימון תרומת ביצית וטיפול הפריה בחו"ל.

 

לידת התאומים היא פרק הסיום במסע שהתחיל לפני שמונה שנים "להיות אמא" - מסע של נחישות ואומץ לב לצאת נגד כל התחזיות והסטטיסטיקה הרפואית בדרך לילד משלה.

 

שירלי עשהאל. "כולם אמרו שאני מסכנת את עצמי" (צילום: ענר גרין)
שירלי עשהאל. "כולם אמרו שאני מסכנת את עצמי"(צילום: ענר גרין)

"הייתי בת 38 במשקל 150 ק"ג, והרופאים אמרו שבמשקלי טיפולי פריון יכולים להיות מסוכנים ושאני חייבת לרדת במשקל", שיחזרה אתמול עשהאל. "כדי לחסוך בזמן ישר הלכתי על ניתוח שרוול". ההחלמה ארכה כשנה ובסיומה השילה עשהאל 60 ק"ג ממשקלה. בגיל 40 היא התחילה טיפולי פריון באמצעות קבלת תרומת זרע. הרופאים שפגשה בדרך לא נתנו לה סיכויים רבים, כולל רופא אחד שלא התבייש לומר לה שהיא "מבזבזת את כספי משלם המיסים".

 

קראו עוד:

טיפולי הפוריות הסודיים שלי

היריון טבעי אחרי שנים של טיפולי פוריות

סרטן שד תמיד מופיע כגוש. 7 מיתוסים

 

עשהאל סירבה להתייאש עד שבבדיקה אצל הכירורג עלה חשד לגוש בשד. כשהגיעו תוצאות הביופסיה, היא שמעה לראשונה את צמד המילים "סרטן השד". "זה היה הרגע הראשון בכל המסע הארוך שבו עצרתי ושאלתי את עצמי 'למה זה קורה לי'", שיחזרה. "הגילוי ריסק אותי, אבל לא חשבתי לעצור למרות שכולם כבר אמרו לי מספיק, את מסכנת את עצמך".

 

סיכוי קטן

היא נכנסה לניתוח לכריתה חלקית של השד ולטיפולי הקרנות וסירבה לקבל טיפול הורמונלי מחשש שיחסל סופית את החלום להרות. "לא הסכמתי עם שום אונקולוג שאמר לי שזה מסוכן, עד שמצאתי אחד שהשאיר לי פתח של סיכוי קטן". הליך ההחלמה מסרטן השד ארך תשעה חודשים קשים. "הדחקתי את הפחד מהמילה 'סרטן' ומכל הפחדים שמתלווים למחלה. כשעצמתי עיניים תמיד שאלתי את עצמי 'מה החלום שלך?'. והתשובה: בעוד חמש שנים לחבוק ילד ולא להישאר לבד בעולם. זה היה הדלק שהניע אותי להילחם נגד כל הסיכויים".

 

באיזה גיל כדאי לעשות בדיקת ממוגרפיה? צפו:

 

 

לאחר ההחלמה היא חזרה למחזורי טיפול נוספים שגם הם הסתיימו בכישלון. בשלב זה מאגר הביציות שלה אזל, ועשהאל עברה לטיפולי תרומת ביצית. "לקחתי הלוואות של 120 אלף שקלים לממן את כל הטיפולים שעברתי ולא הייתה ברירה אלא לחשב מסלול מחדש. פניתי לגיוס המונים וחשפתי בפני הציבור את הסיפור שלי בדרך להגשמת החלום". היעד היה 50,000 שקלים אליהם הגיעה בעיקר הודות ל"שני מלאכים" שתרמו כל אחד 15,000 שקלים: אישה שהכירה במהלך הטיפולים בסרטן השד ועוד אדם ששמע על הסיפור והחליט לעזור.

 

עם הצלחת הגיוס מהציבור היא יצאה לקייב, בירת אוקראינה, עברה הפריה חוץ־גופית וחזרה לישראל בהיריון. אלא שבכך לא הסתיים המסע, וההיריון נפל בשבוע העשירי. "תחושה של אסון נפלה עליי", סיפרה. "לא ידעתי מה עושים הלאה. הייתי בלחץ נפשי קשה. המשפחה לחצה עליי להפסיק את התהליך, אבל סירבתי. למזלי נשאר לי מעט כסף מגיוס ההמונים וגיליתי שאני יכולה לחסוך בעלויות אם אתקשר ישירות למרפאה באוקראינה ללא מתווכים.

 

"את האמת, עד היום אני לא מבינה מאיפה הבאתי את הכוחות לחזור לקייב. נסעתי לשם בדמעות עם אמא שלי, עברתי שם הכל לבד וחזרתי הביתה כשאני חולה בשפעת ובתחושה ששוב זה מועד לכישלון".

 

תשובה חיובית

עשהאל חזרה לשגרת חייה, הימים חלפו באיטיות, והמתח היה קשה מנשוא. היא ביצעה בדיקת היריון מוקדמת, ולעולם לא תשכח את הרגע בו חזר הברק לעיניה: "אני מסתכלת על המסך ואני לא מאמינה לתוצאה, אני לא קולטת שהתשובה חיובית. אני יושבת במשרד עם חברים וצועקת כמו משוגעת".

 

הרופא שליווה אותה בהיריון, פרופ' אדי ויסבוך, מנהל היחידה לרפואת האם והעובר בבית החולים קפלן, מלא הערכה לאומץ ליבה של עשהאל: "הסברתי לה מהרגע הראשון שמדובר בהיריון מאתגר שמוגדר בסיכון גבוה. חששתי שהיא שוב תתאכזב".

 

כבר בתחילת ההיריון היא נכנסת לשמירת היריון, עזבה את העבודה ונשארה בבית כדי למנוע כל סיכון. עשהאל גם סירבה לעצת הרופא לבצע ניתוח קיסרי ולבסוף ילדה בשבוע ה־37 בלידה טבעית. פרופ' ויסבוך מודה היום שלא חשב שעשהאל תגיע לשלב הזה של הלידה, "ועוד באופן טבעי, וכשהיא מוגדרת בהיריון בסיכון גבוה. אין ספק שהתאומים של שירלי הם בזכות האופי החזק והנחישות שלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענר גרין
"הדחקתי את הפחד מהמילה 'סרטן'"
צילום: ענר גרין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים