שתף קטע נבחר

חדוה בר: "עוד השנה נראה פה את ענקיות התשלומים"

המפקחת על הבנקים אמרה בוועידת התחזיות של כלכליסט שבקרוב נתחיל לצאת מהבית בלי ארנק ונשלם בסלולרי. מפת הבנקים תשתנה: "מתוכננת הקלה רגולטורית לבנקים בינוניים כדי לאפשר להם לצמוח"

האם ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים, תזכה לראות את מהפכת התשלומים החכמים עוד לפני פרישתה באפריל הקרוב? לפי התחזית שלה בוועידת "כלכליסט" שהתקיימה היום (ג'), ב-2020 כבר נראה בארץ את אחת מענקיות הטכנולוגיה, "וב-2021 ייכנסו עוד שתיים".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בזכות רכישות כלי רכב: הצמיחה במשק טיפסה ב-4.1%

5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא

שנה אחר שנה: איך מצליח השקל לשמור על מעמדו כמטבע החזק בעולם

 

"זה יעודד תחרות וזה טוב לצרכנים, ואני רגועה כי זה יהיה תחת חברות כרטיסי האשראי המפוקחות על ידינו. כבר בשנה הקרובה נצא מהבית בלי ארנק ונשלם בסלולר", אמרה.

חדוה בר, המפקחת על הבנקים, בוועידת כלכליסט (צילום: אוראל כהן)
חדוה בר, המפקחת על הבנקים, בוועידת כלכליסט(צילום: אוראל כהן)
 

הקלות לבנק החדש

הבנק הדיגיטלי החדש של מריוס נכט ואמנון שעשוע, שנמצא בשלבי הקמה, צופה שיגיע ליעדי אשראי ופיקדונות של 250 מיליון שקל בתוך מספר חודשים. לפי הוראות הפיקוח, מרגע שהבנק הגיע להיקף אשראי ופיקדונות כזה הוא יאבד את ההקלות הניתנות לבנק בהקמה. נכט ושעשוע דרשו לאפשר לבנק ליהנות מההקלות במשך שלוש שנים, ללא תלות בהגעה ליעדים. על כך אמרה בר כי "אכן צריך לספק רגולציה מותאמת לבנק חדש".

 

בר הדגישה שהענקת הרישיון הראשון מזה 40 שנה לבנק חדש תסייע לתחרות, וכך גם מאגר נתוני האשראי, הפרדת חברות כרטיסי האשראי וחיזוק הבנקים הקטנים.

 

תחרות בולטת במיוחד בשנים האחרונות היא על האשראי הצרכני. "רואים הרבה יותר גופים שמציעים אשראי, יש יותר תחרות - בטח למי שלא הייתה לו קודם גישה לאשראי", אמרה בר, אך הדגישה כי "יש כאן סיכונים צרכניים של דחיפת אשראי ללקוחות מוחלשים ללא יכולת החזר, ונדרשים איזונים. אני מוטרדת מזה". לדבריה, היא פועלת עם הממונה על שוק ההון, משה ברקת, להוצאת הוראה משותפת להגנת הלקוחות.

 

 

בר התייחסה למיזוג בין בנק מזרחי לבנק אגוד, בו תמכה. "מערכת תחרותית היא כזו עם מספר שחקנים גדולים ולא רק שניים, וזה מתחבר גם לכך שלא דרשנו מדיסקונט למכור את כאל. מפת השחקנים תהיה כזו של ארבעה גדולים (מעל 20% מהשוק) ועוד בנקים דיגיטליים וקטנים".

 

בימים הקרובים יפרסם הפיקוח הקלות בהון לבנקים בינוניים שיגיעו לנתח של 20%, כמו בנק מזרחי לאחר המיזוג עם אגוד. לדברי בר, "ארגונים כמו אגוד, שלא מתייעלים ולא משתפרים טכנולוגית, כורתים את הענף עליו הם יושבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
חדוה בר, המפקחת על הבנקים
צילום: אוראל כהן
מומלצים