שתף קטע נבחר

פרשת האלטרוקסין: "נגמר הכסף לבדיקת זכאות לפיצוי"

השופטת הורתה להעביר לוועדה 150 אלף שקל מתוך הפיקדון שנועד לפיצוי הנפגעים משינוי התרופה, כדי לא "לשתק את המנגנון"

לידיעת מבקשי הפיצוי בפשרת האלטרוקסין: הכסף למימון בדיקת הזכאות לפיצוי כמעט ואזל. ביום חמישי הורה ביהמ"ש להעביר לוועדת הבדיקה, בראשות השופט בדימוס דן ארבל, 150 אלף שקל מתוך הפיקדון המופקד לצורך פיצוי חברי הקבוצה, כדי לא לשתק את המנגנון.

 

קיראו עוד:

פרשת האלטרוקסין: כאוס בוועדה לחלוקת הפיצוי; מטופלים נותרו מחוץ להסדר

הפיצוי לנפגעי האלטרוקסין: "היועמ"ש מסכן פשרה טובה"

 

אלטרוקסין. הכסף לפיצוי נגמר (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
אלטרוקסין. הכסף לפיצוי נגמר(צילום: עמית שאבי)

 

 

"הסכום אזל, או כמעט אזל, והנאמן ושופט הוועדה ביקשו הכרעה אם להפסיק את פעילות הוועדה, ומה האמצעים העומדים לרשותה", קבעה שופטת המחוזי־מרכז אסתר שטמר. "המטרה כרגע צריכה להיות המשך פעילות, כדי לקדם את עניינם של חברי הקבוצה. לצד מימון ביניים מהסכום שהופקד לפיצוי חברי הקבוצה, יש מקום לקבל מימון ביניים נוסף מהנתבעת (חברת התרופות פריגו, ל"ד).

  

"בשלב זה מדובר רק במימון ביניים. הכרעה בשאלה מנין יבוא הכסף תגבר בסופו של יום וניתן יהיה להשיב כל סכום שישולם כמימון ביניים, בין מצד הנתבעת, בין מצד הקבוצה".

  

בשלב זה, נקבע, הנאמן בתיק, רו"ח אלישע סער, יעמיד לוועדה 150 אלף שקל מתוך הפיקדון, ואילו ארבל התבקש לבחון אפשרות לקיצוץ נוסף בעלויות הוועדה – "בין היתר בבחינה אם יש צורך בכל שלוש העובדות".

  

ביום רביעי התנגד היועמ"ש לגרוע כ־4 מיליון שקל מהפיצוי שנפסק למי שיימצאו זכאים. באמצעות עו"ד קרן אביסרור נטען כי "יש לדחות את הבקשה לגלגל לציבור את מימון המנגנון. הבקשה למימון מהכסף שאמור להישמר לזכאים סותרת את פסק הדין בו אושר הסדר הפשרה המתוקן".

  

במסמך שהגיש לאחרונה סער צוינו העלויות הצפויות: שכר טרחת שופט הוועדה, כ־3 מיליון שקל; עלות המנגנון, כמיליון שקל; ושכר טרחת הנאמן, כמיליון שקל.

  

בדיון ביום חמישי ציין ארבל: "כל כך הרבה השקעתי, אני עובד מבוקר עד ערב ואומרים 'זה לא יעיל'. לגבי 6,000 (פונים, ל"ד) קיבלו החלטות שמגיע להם כסף, מה נגיד להם?". בא־כוח התובעים, עו"ד יעקב דוידוביץ, ציין שעוד לא מחלקים כסף, וזה יחולק רק בתום ההכרעות של ארבל בעוד שנה. "כל המנגנון הזה תוכנן ל־4,000 איש, נשארו 20 אלף – זה פי 5", אמר.

  

ב־2011 שונה הרכיב הבלתי פעיל בתרופה אלטרוקסין, שטיפלה בכ־330 אלף חולי תת פעילות של בלוטת התריס. השינוי נעשה באישור משרד הבריאות, ותוך דיווח לקוני לקופות החולים ולרופאים. המטופלים לא עודכנו, ולגורמים המטפלים לא נאמר לעדכנם או לבדוק אם נדרשת התאמה במינון. בהמשך הצטברו דיווחים על מטופלים שחשו בתופעות לוואי, בהן כאלו של יציאה מאיזון, ובמשרד הבריאות הוקם צוות, שמצא "קשר נסיבתי בין הכנסת הפורמולציה החדשה, להתגברות הדיווחים על תופעות לוואי".

 

אחרי שאושרה תביעה ייצוגית בפרשה, פריגו והתובעים הגיעו לפשרה לפיצוי הזכאים בכ־46 מיליון שקל. זו אושרה בביהמ"ש, והוקמה ועדה שתכריע אם הפונה זכאי או לא. הצפי היה לכ־4,000 פניות, אך לוועדה הוגשו כ־30 אלף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אלטרוקסין
צילום: שאול גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים