שתף קטע נבחר

נגנז תיק החקירה נגד בעלי השליטה בשפיר הנדסה בגין חשדות לשוחד בפרויקט ברומניה

הפרקליטות הודיעה על גניזת החקירה כנגד המנכ"לים: הראל, ישראל, גיל וחן שפירא, בחשד להעברת כספים לפקידי ציבור ברומניה תמורת זכיית החברה במכרז

חברת שפיר הנדסה דווחה אמש (ג') לבורסה, כי תיק החקירה שהתנהל נגד החברה וכנגד ארבעה בעלי השליטה בה, נגנז ללא הגשת כתב אישום. זאת בהמשך להודעת הפרקליטות לחברה בעניין. מדובר בחשדות הקשורים לפרויקט של החברה ברומניה, ולחשד כי כספים מטעם החברה הועברו כשוחד לפקיד ציבור ברומניה, בתמורה לזכייתה של שפיר במכרז לביצוע עבודות עבור רשות מקומית במדינה המזרח אירופית.

 

המשטרה פשטה על חברת שפיר הנדסה בחשד לשחיתות ברומניה

תחרות למונופול נשר? שפיר הנדסה הקימה מפעל מלט

 

באפריל 2014 החלה חקירה פלילית על ידי רשויות ברומניה כנגד המנהל לשעבר של שפיר מבנים רומניה – אברהם מורגנשטרן, בשל חשד למתן שוחד לעובד ציבור זר בקשר עם פרויקט שבוצע על ידי שפיר מבנים רומניה עבור רשות עירונית. בהמשך במרץ 2016 הוגש כנגד מורגנשטרן כתב אישום בגין עבירה של מתן שוחד בפרויקט זה.

הראל ו ישראל שפירא מבעלי שפיר הנדסה ותעשייה (צילום: רודי אלמוג)
הראל וישראל שפירא, מבעלי שפיר הנדסה ותעשייה(צילום: רודי אלמוג)

בינתיים בפברואר 2018, פקדו חוקרי משטרת ישראל את משרדי שפיר הנדסה בפתח תקווה, והחרימו מסמכים ומחשבים. בנוסף, ארבעת בעלי השליטה בחברה: הראל, ישראל, גיל וחן שפירא המשמשים מנכ"לים בחברה, וכן סמנכ"ל הכספים של החברה וחשב החברה, זומנו לחקירה באזהרה בחשד למעורבות במתן השוחד לפקידי הציבור ברומניה, על מנת לקדם פרויקטים של החברה במדינה.

 

באוגוסט 2018 דיווחה שפיר כי בית המשפט ברומניה זיכה את מורגנשטרן, מעבירה של מתן שוחד לפקיד ציבור מקומי, וכעת זוכו ממעורבות בחשדות אלה גם בעלי השליטה בחברה.

 

מחברת שפיר נמסר בתגובה: "אנחנו מברכים את רשויות החקירה על ההחלטה בעניינה של שפיר ובעניינם של האחים שפירא. כפי שאמרנו מהרגע הראשון, לא נפל רבב בהתנהלותה של החברה או של האחים שפירא, ואנו שמחים שגם רשויות החקירה, לאחר קיומה של החקירה, הגיעו לאותה מסקנה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רודי אלמוג
הראל וישראל שפירא מבעלי שפיר הנדסה ותעשייה
צילום: רודי אלמוג
מומלצים