שתף קטע נבחר

בצל המחלוקת בימין: נמשכת הגשת הרשימות לוועדת הבחירות

הגשת הרשימות שמתמודדות בבחירות לכנסת ה-23 נמשכת גם הערב, ובימין עדיין מתלבטים אם לרוץ בשתי רשימות. בין המגישות היום - ש"ס וישראל ביתנו. עד השעה 22:00 ניתן להגיע אל הוועדה ולהגיש את הרשימה

 

 

היום האחרון להגשת הרשימות שמתמודדות בבחירות לכנסת ה-23 נפתח הערב (ב') במשכן הכנסת בירושלים. אתמול הוגשו עשר רשימות שאינן חברות בכנסת הנוכחית, והראשונות שהגישו היום את הרשימה הן ש"ס וישראל ביתנו. ynet מעביר בשידור חי את הגשת הרשימות לוועדת הבחירות המרכזית.

איתמר בן גביר רפי פרץ נפתלי בנט בצלאל סמוטריץ' (צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי)
הוויכוחים בימין נמשכים. בן גביר, פרץ, בנט וסמוטריץ'(צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי)

הגשת הרשימות מתחדשת בצל הוויכוח המתמשך בציונות הדתית אם לרוץ בשתי רשימות או אחת. נכון לעכשיו הבית היהודי בראשות הרב רפי פרץ ועוצמה יהודית בראשות איתמר בן-גביר עתידות לרוץ יחד תחת "הבית היהודי המאוחד". ומנגד, הימין החדש של נפתלי בנט ואיילת שקד ירוצו יחד עם האיחוד הלאומי בראשות בצלאל סמוטריץ'.

 

בימים האחרונים גבר הלחץ מצד הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו על הגורמים השונים בציונות הדתית לרוץ תחת רשימה אחת. בשיחה שהתקיימה בתחילת השבוע בין נתניהו ובנט הבהיר ראש הממשלה לשר הביטחון, שמונה לפני חודשיים בלבד, כי אם לא יתבצע לבסוף חיבור גדול של כל מפלגות הימין - הדבר עלול לעלות לו בתפקידו כשר הביטחון. בשני הצדדים אמרו כי האמירה לא הוצגה כאולטימטום אלא כהבהרה לבנט על כך שמערכת הבחירות תייצר דינמיקה של יריבות שבמסגרתה בנט לא יוכל להישאר בתפקיד.

 

חבר הכנסת עודד פורר, שהגיש את הרשימה בשם רשימת ישראל ביתנו, אמר כי "ההתחייבות שלנו היא שלא יהיו בחירות רביעיות. חובה להגיע להכרעה בבחירות האלה בין אג'נדות ואידאולוגיות". פורר הוסיף כי "אנחנו נכריע לאיזו ממשלה להצטרף לפי קווי היסוד ששרטטנו אותם בדיוק, ואנחנו מאמינים שזה בהישג יד. את ראש הממשלה לא עניינה הקמת ממשלה, אלא הקמת קואליציית חסינות. ברגע שזה יוסר מהשולחן אפשר יהיה להפסיק לדון בממשלת החסינות ולהתחיל לדון בממשלה ציונית וליברלית רחבה".

 

ח"כ משה ארבל מש"ס הציב את האולטימטום של מפלגתו באולם ועדת הבחירות המרכזית. "הסיכוי היחיד שנצטרף לממשלה תחת גנץ הוא שנתניהו יעמוד בראשה". על ישראל ביתנו אמר: "אנחנו לא פוסלים אף מפלגה, אבל אנחנו במשך תקופה ארוכה חטפנו עלבונות אנטישמיים כלפי המפלגה והציבור שאותו אנו מייצגים. אני קורא להם לעשות חשבון נפש. זה פוגע בכל מי שמסורת ישראל קרובה ללבו".

 

ארבל הוסיף כי "המשימה המרכזית ביותר שלנו כנבחרי ציבור היא לעשות כמה שיותר על מנת לייצר שיח בונה אמון. יש סוגיות שאין עליהן מחלוקת והן קריטיות וחשובות לנו כמדינת ישראל. לדוגמה, כמות פועלי הבניין שנהרגו גדלה אסטרונומית וזה לא שנוי במחלוקת בין ימין לשמאל".

 

עו"ד אברהם יוסטמן מיהדות התורה, נציג המפלגה בוועדת הבחירות, הגיש את הרשימה וציין כי היא זהה לזו מהבחירות הקודמות: "נותרנו מאוחדים ומלוכדים בתקווה שהגוש כולו יצליח להגביר את כוחו. יחד עם זאת אנחנו לא מתעלמים ממה שקורה ואנחנו נפעל בהתאם לתוצאות הבחירות. מאחר שהתמונה הפוליטית הסופית אינה תלויה רק בתוצאות הבחירות אלא גם בתהליכי רקע, קשה לנבא מראש מה יהיה אבל יהדות התורה תעשה הכל כדי לשמור על האינטרסים החשובים וככל שהדבר יתאפשר בקונסטלציית השותפות הנוכחית עם גוש הימין – בוודאי שתהיה לו עדיפות".

 

במקביל, ח"כ גדי יברקן הודח מרשימת כחול לבן לכנסת ה-23 לאחר שככל הנראה הוצע לו לעבור לליכוד תמורת שריון במקום ה-20 ברשימה לכנסת. יברקן נפגש היום עם ראש הממשלה נתניהו, ובליכוד ערכו לאחר מכן סבב טלפוני לכל חברי מזכירות הליכוד, כדי לאשר את השריון של יברקן. בנוסף, נבדק הפן המשפטי של המהלך.

גדי יברקן  (צילום: אלי סגל )
גדי יברקן (צילום: אלי סגל )

בינתיים בשמאל, אתמול אישרו הוועידות של מפלגות העבודה ומרצ את הריצה המשותפת של "העבודה-גשר-מרצ" תחת האותיות "אמת". המהלך בוצע תוך ביקורת מצד חבר הכנסת לשעבר עיסאווי פריג' (מרצ), שהוצב רק במקום ה-11 ברשימה המשותפת. פריג' אמר בוועידה: "רציתי להיות שותף ולא עלה תאנה, אבל לצערי נותרתי בעמדת מיעוט. צר לי על ההחלטה היום, גם מכיוון שמשמעה שלקחו מאיתנו את הכלים לפנות לחברה הערבית. לא התייאשתי, אמשיך לפעול למען השותפות היהודית ערבית שגם אם תתעכב בוא תבוא".

 

מי שנשארה מחוץ לאיחוד בשמאל היא ח"כ סתיו שפיר, שהודיעה הערב כי לא תרוץ בבחירות הקרובות לכנסת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
ועדת הבחירות המרכזית, ארכיון
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים