שתף קטע נבחר

האפליקציה שתגלה לכם איזה מגדל יקום ליד הבית

ארגון הגג של ארגוני הסביבה השיק אפליקציה שנועדה להנגיש את הליכי התכנון, באופן שיאפשר לתושבים לנסות להשפיע בזמן על הוועדות - עוד לפני שהדחפורים עולים על הקרקע

קמתם בוקר בהיר אחד וגיליתם שפרויקט בנייה או תשתיות עומד לקום מחוץ לבית מגוריכם ולפגוע באיכות חייכם? אפליקציה חדשה מבקשת לשנות את המצב, באופן שיאפשר לכל אחד להשפיע על תהליכי התכנון וקבלת ההחלטות - עוד לפני הגעת הדחפורים לשטח.

 

נגיף הקורונה: אושרה הארכת אשרת השהייה של 1,700 פועלים סינים

מי רוצה מיליון שקל מתנה? העיוות של תוכנית מחיר למשתכן

פינוי כפר שלם: תוקם ועדה מיוחדת לקביעת הזכאים לפיצוי

 

האפליקציה, שנקראת "ועדה פתוחה", מושקת בימים אלו על ידי ארגון הגג של ארגוני הסביבה, חיים וסביבה. הנתונים המופיעים בה שאובים מהאתר של מנהל התכנון. המטרה: להנגיש את הליכי התכנון בכל הארץ, באופן שיאפשר לתושבים לנסות להשפיע בזמן שההליך התכנוני עוד בעיצומו.

Construction worker   ()
אפשר להשפיע. אתר בנייה

מידע בפלטפורמה מתומצת לרמה של "מה צריך לדעת" כולל הוראות, מיקום ומטרות התוכנית, עם קישור למידע המלא באתר מנהל התכנון עבור מי שרוצה הרחבות. במסגרת זו, המשתמשים יוכלו לעיין בתוכניות הרלוונטיות עבורם באפליקציה, להעיר את הערותיהם ולהציע הצעות.

 

הצעות אלו יועלו לדיון בוועדות התכנון המחוזיות והארציות ידי נציגי ארגוני הסביבה החברים בוועדות, בהתאם לשיקול דעתם. ארגוני הסביבה החברים בוועדות הם בעיקר מהחברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין, צלול והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה.

 

עדכונים בזמן אמת

עד כה, כדי לדעת אילו פרויקטים עתידים לקום ומה היקפם, לא כל שכן להשפיע עליהם, נדרשה הבנה לא קטנה בהלכות תכנון ובנייה. אמנם קיימת חובה ליידע את הציבור בדבר תוכניות שכאלה, אבל ההודעות אודותיהן מתפרסמות בעיתונות ובשלטי רחוב גדולים ולבנים תחת הכותרת: "הודעה בענייני תכנון ובנייה", וכוללות הרבה מספרים וראשי תיבות שאינם מובנים לאזרח מהשורה.

 

מנהל הפרויקט, אהרון פורת, מספר כי המערכת פותחה לאחר שזיהו בהשתתפות של ארגוני הסביבה בוועדות התכנון, פוטנציאל ליצור שיתוף ציבור אפקטיבי בתהליכי קבלת החלטות תכנוניות. "כיום שיתוף ציבור בתחום התכנון והבנייה נעשה רק בשני הקצוות של התהליך - בצד היידוע ובצד ההתנגדויות", הוא אומר, "מצב זה גורם לריבוי התארגנויות מחאה כנגד תוכניות בכל רחבי הארץ, לשחיקת אמון הציבור במוסדות התכנון והבנייה ולבזבוז זמן וכספי ציבור".

 

 

לדבריו, "באמצעות השימוש בפלטפורמת 'ועדה פתוחה' הציבור הרחב יוכל לקבל עדכונים בזמן אמת מדיוני הוועדות לתכנון ובנייה, להביע את עמדתו בצורה ממוקדת ספציפית לתוכניות שלגביהן הוועדות נדרשות לקבל החלטות ובזמן הרלוונטי לפני מועד קיום הישיבה שבה יתקבלו ההחלטות; ובאופן שיגיע לידיעת נציגי ונציגות הארגונים היושבים בוועדות - וכך להשפיע באופן אפקטיבי על התהליך".

 

איך זה עובד? נכנסים לאתר, ולאחר הרשמה יש לבחור מאילו ועדות לקבל התראות, ובעת פרסום סדר יום חדש לישיבת הוועדות שנבחרו - מקבלים מייל עם רשימת התוכניות שיועלו לדיון. המשתמשים יוכלו להיכנס ישירות לתוכנית עצמה מהמייל ולהוסיף התייחסות בתיבת טקסט המופיעה בתחתית העמוד. יום לפני מועד קיום הישיבה, יישלח סיכום ההתייחסויות שפורסמו לנציגי הארגון הסביבתי היושבים בוועדה, שיוכלו להעלות את הדברים בהתאם לשיקול דעתם. פורת מוסיף כי המשתמשים יקבלו עדכון באשר להצעה או הערה שהגישו.

 

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "בוועדות התכנון והבנייה מתקבלות החלטות בעלות משמעות לדורות, הן בהחלטות בקנה מידה רחב ומשמעותי כמו תוכניות מתאר, הקמה של שכונות חדשות וכדומה, והן החלטות ברזולוציה נמוכה יותר - כמו מסלול של כביש, גודל הפארק שיהיה בשכונה וכדומה. השתתפות מיודעת ואפקטיבית בתהליכי קבלת ההחלטות, יגרמו לכך שההחלטות ישקפו טוב יותר את האינטרס הציבורי ויהיו לטובת האזרחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים