שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

נבחר שם לנגיף הקורונה: COVID-19

ארגון הבריאות העולמי, שמקפיד למצוא לנגיפים שמות מדויקים ונזהר מלהדביק להם שמות שיעליבו מדינות ועמים או יפגעו בענפי מסחר, הכריז על השם שנבחר לנגיף שמוצאו בסין. ראש הארגון: "חיסון עשוי להיות זמין בעוד שנה וחצי"

ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום, הודיע הערב (יום ג') כי נבחר שם לנגיף הקורונה החדש, הנגיף מסין שמעורר בשבועות האחרונים בהלה ברחבי העולם. הנגיף החדש ייקרא COVID-19. האותיות CO בשם מסמנות "קורונה"; VI מסמנות "וירוס"; D מסמנת "disease" (מחלה); והמספר 19 מסמן את שנת 2019, השנה שממש בסופה זוהה הנגיף לראשונה, בעיר ווהאן.

 

הקורונה, נזכיר, היא למעשה משפחה של כמה נגיפים, בהם נגיף הסארס שהתפרץ בשנת 2002, וכיוון שהנגיף שהדביק בשבועות האחרונים רבבות בני אדם הוא נגיף קורונה חדש – עד כה לא היה לו שם משלו.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

ווהאן סין נגיף וירוס קורונה (צילום: gettyimages)
נשיא סין בטוח: "ננצח את הנגיף". תיעוד מווהאן(צילום: gettyimages)
בשבועות האחרונים היו שכינו את הנגיף החדש "נגיף ווהאן", על שם העיר שבה התפרץ לראשונה בסין. במשך מאות שנים נקראו מחלות על שם הערים שבהן הופיעו לראשונה, וכך למשל הווירוס המכונה קדחת הנילוס המערבי הופיע לראשונה במחוז הנילוס המערבי באוגנדה, מחלת ליים הופיעה בעיירה אולד ליים בקונטיקט שבארה"ב, והאבולה התפרץ בכפר ליד הנהר אבולה שבאפריקה.
 
ב-2015 פרסם ארגון הבריאות העולמי כללים המעודדים הימנעות ממתן שמות למחלות ולנגיפים על בסיס מיקומים גיאוגרפיים (כמו נגיף הזיקה), חיות (כמו שפעת החזירים) או קבוצות אנשים (כמו מחלת הלגיונרים, שכונתה בשל גילויה בכינוס של ארגון הווטרנים "הלגיון האמריקני" בבית מלון בפילדלפיה).

שנגחאי סין נגיף וירוס קורונה (צילום: AFP)
מסכות על הפנים בשנגחאי(צילום: AFP)

מטרת הכללים החדשים היא למנוע יצירת דעות קדומות כלפי קבוצות של אנשים או מקומות גיאוגרפיים, שעלולות לא רק לפגוע בשמם אלא גם בכלכלתם. כך למשל, הביקוש לבשר חזיר צנח ב-2009 עם התפרצות מה שכונה שפעת החזירים. הנגיף הזה זוהה לראשונה בילד שחי בחוות חזירים במקסיקו, אך הוא אינו מופץ באכילת בשר חזיר.

 

נשיא סין: "ננצח במלחמה"

ראש ארגון הבריאות העולמי הוסיף הערב כי חיסון לנגיף ה-COVID-19 עשוי להיות זמין בעוד שנה וחצי, "ולכן עלינו לעשות היום הכול – באמצעות כל כלי הנשק העומדים לרשותנו". הוא קרא למדינות העולם כולו "לנהוג באגרסיביות רבה ככל האפשר – אנחנו באסטרטגיה של בלימה".

 

נשיא סין שי ג'ינפינג טען אחר הצהריים כי למאמציה של סין לבלום את הנגיף יש תוצאות חיוביות וכי בסופו של דבר בייג'ינג תנצח במאבקה נגד הווירוס. בפגישה עם שליט קטאר אמר שי כי סין מנהלת "מלחמה של העם" נגד הנגיף, וכי יש לה האמון והיכולת לנצח בקרב הזה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בלילה האחרון הודיעה סין כי מספר המתים מהנגיף בתחומה חצה את רף האלף, וכעת הוא עומד על 1,017. מספר הנדבקים בתוך סין עומד על 42,708. נדבקים בנגיף זוהו בעוד 24 מדינות וטריטוריות, אך בכולן יחד מגיע מספרם ל-319 בלבד, ורק שניים מתו – אחד בהונג קונג ואחר בפיליפינים.

 

היועץ הרפואי הבכיר ביותר של סין לענייני ההתפרצות, ז'ונג ננשאן, האפידמיולוג שזכה לתהילה על תפקידו במיגור התפרצות הסארס לפני 18 שנה, אמר היום לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא מעריך שהתפרצות נגיף הקורונה החדש תגיע לשיאה החודש וכי הוא מקווה שהיא תסתיים בסביבות אפריל.

 

עד שימוגר הנגיף, הוא ממשיך לאיים בטלטלה כלכלית עולמית. אחרי שסגר הוכרז בערים שלמות בסין, ומפעלים וחברות בתחומיה נאלצו לעצור את הייצור, חברות מתחילות לדווח בה על פיטורי עובדים. חברת Xinchao Media הודיעה אתמול כי פיטרה 500 עובדים – יותר מעשירית מכוח האדם שלה, ורשת המסעדות Xibei מסרה כי היא מודאגת מיכולתה לשלם לעובדיה, שמספרם כ-20,000. שלטונות סין טענו כי ינקטו צעדים כדי לייצב את שוק העבודה.

 

ביפן נמשך הסגר בספינת התענוגות Diamond Princess שעליה כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות, בהם 15 נוסעים ישראלים. מספר הנדבקים בנגיף הקורונה שזוהו עד כה באונייה עומד על 135. תאילנד הודיעה בינתיים כי אסרה על נוסעים לרדת מספינה אחרת, MS Westerdam, אף שטרם התקבל אישור שמישהו מנוסעיה נדבק בנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
יש שם לנגיף. ווהאן, היום
צילום: gettyimages
מומלצים