שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

הסינים שנדבקו בקורונה – והחלימו: "שאלתי אם אמות"

71 אלף נדבקו, כ-11 אלף החלימו: עבור ז'אנג, שחלה עם משפחתו בחופשה, החלק המפחיד ביותר היה ההמתנה לתוצאות הבדיקה שהתעכבה. יי בן ה-21 סבל מ"שיעול מטורף" וקיבל תרופה לנשאי HIV. סין מדגישה סיפורים מעודדים כאלו, אך המומחים מזהירים: "לא ברור לאיזה כיוון תפנה המגיפה"

 

 

אדיסון ז'אנג, מהנדס סיני בן 31, נמצא בימים אלו בבידוד בבית מלון שאליו נסע לחופשת השנה הירחית החדשה עם אשתו. הוא, אשתו וגם הוריה שהצטרפו לחופשה חלו בנגיף הקורונה, ובינתיים רק הוא וחמותו החלימו מהנגיף. אשתו ואביה עדיין מאושפזים בבית החולים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

עבור ז'אנג, החלק הקשה ביותר היה דווקא ההמתנה לתוצאות הבדיקה שקבעה כי נדבק בנגיף. "בהתחלה הייתי מפוחד", הוא סיפר לרשת CNN תחת שם בדוי, לאור החשש מיחס שלילי מצד קרוביו ועמיתיו אם יתברר להם שנדבק. לדבריו, כשהתברר שהוא חולה בקורונה, הוא הפסיק לדאוג. "ברגע זה, לא הייתה שום ברירה אחרת חוץ מלקבל טיפול".

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
הציוד האישי – להשמדה. בבית חולים בעיר ווהאן(צילום: AFP)
 

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: EPA)
מפנים גופה בבית החולים(צילום: EPA)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
עומס עצום. עובד רפואי בבי"ח בווהאן נח על הקיר(צילום: AFP)
 

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

ז'אנג מתגורר בעיר ווהאן שבמרכז סין, שם התגלה לראשונה הנגיף בדצמבר אשתקד. לפי החשד מקורו בשוק בעיר שבו סחרו באופן לא חוקי בחיות בר כמו עטלפים. המשפחה נסעה לחופשה בעיר צ'ונגצ'ינג שגם היא במרכז סין, אך הנופש המתוכנן שלהם הפך לסיוט.

 

בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

העדכון האחרון: 1,775 מתו, יותר מ-71 אלף נדבקו

כך יתבצע פינוי הישראלים מספינת הקורונה

בידוד על הנייר: שבו מסין ומתאילנד ונסעו ברכבת

משפחות הישראלים על ספינת הקורונה זועמות

נשיא סין היה מודע לסכנה הרבה לפני הציבור

חיי הסינים: עובדים מהבית, אוכלים לבד

 

יום לאחר שהגיעו לעיר, ב-22 בינואר, אביה של אשתו החל להשתעל. ז'אנג סיפר לרשת החדשות האמריקנית כי הוא ומשפחתו פנו לבית חולים מקומי וביקשו לעבור בדיקה שתאשש או תפריח את חששותיהם. "הרגשנו שכל התסמינים שלו היו דומים לאלו של הנגיף", אמר. בית החולים המקומי לא היה יכול להעניק טיפול ראוי לחולים בנגיף, ואף סירב תחילה לבדוק אותם. רק כמה ימים לאחר מכן – ואחרי שגם אשתו פיתחה חום – הם נבדקו, והתברר כי כולם חלו בנגיף. "אם היינו עושים את הבדיקה מוקדם יותר, אולי לא כל ארבעתנו במשפחה היינו נדבקים", התלונן.

 

ז'אנג, שהועבר בהמשך לבית חולים אחר בעל יכולת מתאימה יותר לטפל בחולי קורונה, סיפר כי דאג שהוא מקבל תרופות שעלולות לגרום השפעות ארוכות טווח, ושאל שוב ושוב את הרופאים מה הם מעניקים לו. לאחר שהחלים ושוחרר ביום ראשון בשבוע שעבר, הוא נשלח לבידוד במלון. נאמר לו כי כל רכושו האישי, כמו בגדים וספרים, יושמד.

בית חולים רופאים מטפלים ב חולים נגיף קורונה ווהאן סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בית חולים רופאים מטפלים ב חולים נגיף קורונה ווהאן סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בית חולים רופאים מטפלים ב חולים נגיף קורונה ווהאן סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סיפור נוסף שהובא בידיעה של רשת CNN הוא של טייגר יי בן ה-21, גם כן שם בדוי. יי נמצא בימים אלו בבידוד במלון בעיר ווהאן ומקווה שהתוצאות של בדיקה שנערכה לו יצאו שליליות. לא לגמרי ברור לו כיצד נדבק בנגיף, אך הוא אמר כי ייתכן שזה קרה כשלמד יפנית בבית ספר לשפות ליד השוק בעיר, שבו כאמור עבר הנגיף מבעלי חיים לבני אדם.

 

פרחים למי שמחלים

יי אמר כי סבר תחילה שסבל מהצטננות רגילה ולא היה מודאג מאוד. לאחר כמה ימים הוא חש כה רע, עד שלדבריו לא היה מסוגל לסיים את ארוחתו. או אז החליט להיבדק בבית חולים, אך שם נתקל במה שתיאר ככאוס. "זה היה ממש בלגן. היו הרבה אנשים, אחיות ורופאים", תיאר את העומס באחד מבתי החולים בווהאן. הוא עבר לבית חולים אחר, קטן יותר. שם, הוא הוסיף, לא העניקו לו בדיקה ראויה, ופשוט שלחו אותו לביתו עם תרופת מרשם.

 

בימים שלאחר מכן, מ-21 בינואר עד ה-26, מצבו התדרדר, ולדבריו הוא החל לסבול מ"שיעול מטורף" וחום גבוה. יי שב לבית החולים, ורק אז אובחן כחולה בנגיף. הוא קיבל תרופה שלרוב משמשת נשאים של HIV. לפי CNN, מדובר בטיפול ניסויי שהוענק לחלק מחולי הקורונה בסין ובעולם. "ברגע הקשה ביותר שלי, שאלתי אם אמות, אבל פשוט הייתי צריך להתמודד עם המחלה ולהיאבק בה", אמר. הוא השתחרר ב-9 בפברואר, וכעת כאמור ממתין לאישור רשמי שהחלים.

חולים שהחלימו מ נגיף וירוס קורונה משתחררים מבית חולים ב מחוז גוויג'ואו סין ()
עם פרחים. חולים שהחלימו משתחררים מבית החולים

 

 

ז'אנג ויי הם רק שניים מכמעט 11 אלף בני אדם שכבר החלימו מהנגיף. ייתכן שהדבר קשור לגילם הצעיר יחסית. רבים מאלו שמתו הם מבוגרים שסבלו ממחלות רקע. בתקשורת הממלכתית בסין מנסים כמה שיותר להדגיש מקרים כמו שלהם, ומשדרים תמונות של נדבקים שהחלימו משתחררים מבתי החולים עם פרחים בידיהם.

 

תסמכו על המדינה

מקרה נוסף שהוצג בתקשורת הסינית הוא של עובדת הייטק בת 31, שסבלה מתסמינים קלים בלבד של הנגיף והחלימה ממנו. האישה, שזוהתה בשם המשפחה לי בלבד, סיפרה במסיבת עיתונאים שארגנו הרשויות כמה חשוב להיבדק בבתי החולים, אם יש חשש להידבקות. "אף אחד לא צריך לפחד מהנגיף. אם למישהו יש אותו, הוא צריך לסמוך על המדינה שלו, לבטוח בבית החולים ולבטוח ברופאים", היא אמרה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  ()

לצד הסיפורים המעודדים הללו, חשוב להדגיש כי החשש מהמשך התפשטות הנגיף כלל לא הוסר. רק אתמול הזהיר ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, כי "בלתי אפשרי לחזות לאיזה כיוון תפנה המגיפה הזו". צוות מומחים מטעם הארגון הגיע אתמול לבייג'ינג וקיים פגישות ראשונות עם עמיתיו הסינים, במטרה לסייע בחקירת הנגיף, שלו העניק הארגון את השם הרשמי COVID-19.

 

הרשויות בסין התגאו כי הצעדים הדרסטיים שבהם נקטו, כולל סגר על 60 מיליון התושבים במחוז חוביי (שווהאן היא בירתו), הצליחו להביא לירידה במספר הנדבקים החדשים. ביממה האחרונה, עם זאת, נרשמה עלייה קלה של 5% במספר הנדבקים החדשים, אחרי שני ימים שבהם חלה ירידה בנתון זה. עם עוד 2,048 חולים שאובחנו (תחת השיטה החדשה שבה לא מחכים הרשויות לתוצאות בדיקת מעבדה אלא מסתמכים על בדיקה קלינית ומהירה יותר), עומד מספר הנדבקים הכולל בסין על 70,548, רובם הגדול בחוביי. מהנגיף מתו ביממה האחרונה עוד 105 בני אדם, ומספר המתים הכולל בסין עומד כעת על 1,750. עוד חמישה מתו מחוץ לסין: בהונג קונג, בפיליפינים, בצרפת, ביפן ובטייוואן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בית חולים בווהאן, מוקד ההתפרצות
צילום: AFP
מומלצים