שתף קטע נבחר
צילום: EPA

הנחיות חדשות: סובלים מחום ושיעול - אל תלכו לרופא. ומה לעשות בבית?

משרד הבריאות מנחה הבוקר את המטופלים שלא להגיע למרפאות קופות החולים במקרה של חום ושיעול, עד יומיים לאחר ירידת החום. כך תטפלו במצב בבית, ומתי יש לפנות למיון

משרד הבריאות מחדד הבוקר (ו') את ההנחיה הראשונית שניתנה לפיה על חולים להישאר בבית. על פי ההנחיות המעודכנות שיצאו לרופאים, על חולים הסובלים מחום או שיעול להישאר בבית, עד יומיים לאחר ירידת החום.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

ההנחיה החדשה ניתנה בצל הנתונים המדאיגים, לפיהם עלה מספר חולי הקורונה בישראל ל-126, כאשר 2,479 עובדי מערכת הבריאות נמצאים בבידוד, בהם 949 רופאים, 635 אחיות ו-171 פראמדיקים לאחר שנחשפו לחולי קורונה. החשש הוא כי מספר הצוותים הרפואיים שבבידוד יילך ויעלה, עד לאי ספיקה של מערכת הבריאות שלא תוכל לתת מענה למספר החולים הגבוה.

 

סובלים מחום. הישארו בבית עד יומיים אחרי שעבר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סובלים מחום. הישארו בבית עד יומיים אחרי שעבר(צילום: shutterstock)

 

על פי ההנחיה החדשה, כאמור, מי שסובל מעתה מתסמינים האופיינים לקורונה, חום ושיעול, צריך להישאר בביתו עד 48 שעות לאחר ירידת החום. ההנחה היא כי זוהי התקופה הקריטית בה עלול אדם להדביק.

 

הצוותים הרפואיים במרפאות הונחו במקביל, להשתמש במסכות פנים לאורך כל היממה, בכל טיפול או חשיפה לחולה הסובל מחום או שיעול, להקפיד על חיטוי הסטטוקופ והידיים בין מטופלים, ולבדוק מטופלים החשודים בהדבקה בחדר בידוד. בשבוע הבא, צפויות הקופות להקים מרפאות ייעודיות למבודדי בית, שם ככל הנראה גם ייבדקו אנשים הסובלים מתסמינים חשודים לקורונה.

 

בכל מקרה כזה, כאשר נדרש ייעוץ רפואי, יש ליצור קשר עם מוקד האחיות של קופת החולים, או שירותי האונליין של כל אחת מארבע קופות החולים. במקרה של מצוקה נשימתית משמעותית, יופנה המטופל באמבולנס ממוגן לבית חולים, שם יבוצע דיגום קורונה. בשל זה, משרד הבריאות טרם אישר ביצוע בדיקות קורונה במסגרת הקהילה, לאנשים ללא חשיפה מוכרת.

 

מה ניתן לעשות בינתיים:

במקרה של חום, כאשר המצב הכללי תקין, ניתן לנסות ולהיעזר בתרופות "אנטי פיירטיקה" (מורידי חום) דוגמת אקמול ונובימול כל 4 שעות, ונורופן אדוויל או אייבו כל 8 שעות (מגיל 4 חודשים ואילך). ניתן לשלב את שתי התרופות במקביל.

 

להקלה על קוצר נשימה, ניתן להתחיל ולבצע אינהלציות של מי מלח סטריליים "סלאיין" בריכוז של 3%, בתדירות של עד כל חצי שעה-שעה. באם אין שיפור בתוך יומיים, עשוי הרופא להמליץ בטלפון על נסיון טיפול באינהלציות ונטולין ובודיקורט.

 

אין לצאת מהבית.

 

יש לאוורר היטב את החדר ולהקפיד על רחצת ידיים וחיטוי משטחים קשים בבית.

 

בכל החמרה, הכוללת חום גבוה מעל 3 ימים ברציפות, הקאות מרובות, אי מתן שתן מעל 10 שעות, הופעת דימומים עוריים (פטכיות), או קוצר נשימה ניכר (מעל 40 נשימות בדקה בתינוק, מעל 20 נשימות בדקה במבוגרים), יש לפנות למוקד האחיות בשאלת הפניה לחדר מיון.

 

צפו: כך תוכלו לטפל בבית בשיעול

 

 

  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
משתעלים? אל תלכו לרופא
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים