שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הבשלנים הביתיים: אוכל מוכן מבית לבית

    בצק לפיצה, קציצות, מאפים טורקיים, אוכל טבעוני, ארוחות מוכנות לכל השבוע וסירים עם תבשילים: עלייה גדולה בהזמנות האוכל מבשלנים ביתיים ושפים שסגרו את המסעדות שלהם - כולם מחכים לבשל בשבילכם

    המסעדות סגורות, הילדים בבית והמקרר מתרוקן לפני שמספיקים להבין מה היה בו; ברשתות השיווק תורים ארוכים ומדפים עירומים, אבל לאכול עדיין צריך, כי הרעב לא בוטל.

    בשלנים מבית לבית ()
    עלי גפן, "הבית של אסנת"
     

    אבל למי יש זמן לבשל כשצריך להעסיק את הילדים מבוקר ועד ערב בתוך ארבע קירות? הילדים היו אוכלים במסגרות, המבוגרים היו אוכלים בעבודה, ופתאום צריך לספק שלוש ארוחות ביום לכל המשפחה. כאן נכנסים לתמונה שפים ובשלנים הביתיים, אלה שמבשלים בבית ומוכרים את האוכל שלהם במשלוח. יש כאלה שהם שפים מן המניין שהפעילו אירוח ביתי בבתים הפרטיים שלהם, ויש כאלה שבישול זה התחביב שלהם, ועכשיו כשהם מובטלים הוא הופך להיות עיסוק. יש גם לא מעט פלטפורמות שמציעות אוכל ביתי מוכן עד אליכם, למשל cookin או yummi.

     

    "לא ידענו לצפות את שרשרת האירועים בשבועיים האחרונים", אומרת נועה מאירמן מהאתר yummi. "לפני שבועיים התחלנו להרגיש עלייה בביקוש, עד שבשבת האחרונה חל זינוק של יותר מ-200 אחוז בהזמנות. מהר מאוד הבנו שמשהו קורה כאן כי זה מספר חד משמעי, וזה כבר לא רקתחושה. מאז שבת המספרים רק הולכים ועולים. מי יכול לבשל תוך כדי זה שהוא בבית עם כל הילדים? האתר שלנו קיים שמונה שנים והיום יש כמות הזמנות שלא הייתה מעולם".

    טלי קביליו, yummi ()
    טלי קביליו, yummi
     

    אז חוץ מ-70 הבשלנים בפריסה ארצית שתמצאו באתר של yummi, יש עוד לא מעט בשלנים ביתיים פרטיים וגם שפים שסגרו את המסעדות שלהם, שיעזרו לכם לצלוח את התקופה המאתגרת הזאת - הרימו טלפון או שלחו וואטס אפ והם יסדרו לכם אוכל לילדים, ארוחה משפחתית, מגשי סושי או כל דבר אחר שתבחרו. ויש גם משלוחים עד פתח הבית.

     

     (  )

    נופר זוהר

    השפית נופר זוהר ("ק-פה האנוי") מבשלת את האוכל של הבית המרוקאי בו גדלה. אפשר להזמין אצלה קוסקוס בעבודת יד עם מפרום, סלטים לשבת, חריימה טריפוליטאי, קובה סלק ממולא בבשר מפורק, ותבשילים ביתיים נוספים כמו אונטריב בבישול ארוך עם ארטישוק ירושלמי ליד פריקי וירקות שורש (45 שקלים למנה).

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    בימי שישי היא גם מכינה כריכי שישי בחלה עם שניצל קראנצ'י, חציל מטוגן ומטבוחה ביתית (35 שקלים). את ההזמנה עושים בוואטס-אפ והאיסוף הוא בטייק אווי בלבד מדרום תל אביב.

    וואטס-אפ: 054-4553600

     

    מיה קרפל

    השפית מיה קרפל ("ocd") מציעה אוכל מוכן שהיא מכינה בבית. את ההזמנה עושים בוואטס-אפ או באינסטגרם.

    בשלנים מבית לבית ()

    כל יום היא מכינה מנה אחרת, וכל מנה כוללת עיקרית ותוספות. מבחר המנות כולל בין השאר כרוב בלאדי ממולא בשר בציר עוף וחמאה עם בטטה צלויה בדבש (60 שקלים), קובה סולת ממולא בבשר (60 שקלים) ותבשיל עוף מפורק עם גרגרי חומוס ומנגולד (60 שקלים). האיסוף הוא מביתה בתל אביב.

    וואטס-אפ 054-8191988, אינסטגרם @maya_karpel

     

    המטבח של פליקס

    השף פליקס רוזנטל ("חאן מנולי") מכין סירים של אוכל מוכן. התפריט מתפרסם בעמוד הפייסבוק ויש בו סלטים (48 שקלים ל-500 גרם), ממולאים, גארטן תפוחי אדמה, קציצות, תבשילים, קדרות ונתחי בשר.

    054-2186802, פייסבוק: המטבח של פליקס

     

    מיקה פודארט

    השפית מיקה שמעונוב מציעה בישול ביתי עדתי. אפשר להזמין ממנה אושפלוב ובאחש בוכריים (50 שקלים לקופסה של ליטר) וגם קוסקוס, קציצות ולזניה. כל יום יש מנות של עדה אחרת. כדאי לבדוק בעמוד הפייסבוק מתי צפוי להיות יום פרסי, יום גיאורגי או יום פולני. מינימום הזמנה 250 שקלים ואת האוכל אוספים בטייק אווי ממתחם נגה ביפו.

    050-8432843

     

    המעדניה של Nueva

    כאן מציעים לכם דיל שמספיק ל-5-4 ארוחות צהריים למהלך השבוע במחיר 150 שקלים, והוא כולל עיקריות שילדים אוהבים כמו קציצות, שניצלים או שוקי עוף עם שתי תוספות לבחירה וקינוח.

    בשלנים מבית לבית ()

    אפשר לקבל את ההזמנה במשלוח עד הבית בתל אביב (15 שקלים) או לבוא לאסוף מפלורנטין. את ההזמנה יש לעשות עד מוצ"ש, ואת האוכל מקבלים ביום ראשון אחרי הצהריים.

    052-3399665 או בפייסבוק של Nueva

     

    ארוחות קטנות

    השפית דורון זאוברמן מציעה מארזי פיקניק וגם מגשי אוכל שמתאימים ל-20 סועדים. דורון גם תשמח לבשל עבורכם אוכל ביתי, אותו תצטרכו להזמין 48 שעות מראש. את האוכל אוספים מקבלים אותו או בטייק אווי ממושב קדרון או במשלוח (באזור רחובות, חינם בהזמנה של מעל 150 שקלים).

    מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בתפריט מאפים ממולאים (80-60 שקלים), קציצות בקר ברוטב, פטריות במילוי בקר בציפוי פריך (20 שקלים), שקשוקה אישית בלחמניה, כדורי תפוח אדמה בציפוי פריך, מפרום, מוסקה, מנות דג, לזניה ותבשילים.

    מושב קדרון, 050-5200639‏

     

    פודוריני

    כאן אפשר להזמין ערכות להכנת פיצה נפוליטנית בבית. כל ערכה עולה 100 שקלים וכוללת 5 כדורי בצק פיצה, רוטב פיצה ומוצרלה של מחלבת "עברי".

    בשלנים מבית לבית ()

    אפשר גם להזמין כדורי בצק לא כחלק מהערכה, ויש כדורים לפיצה או לפוקצ'ה (15-10 שקלים ליחידה).

    054-9387219

     

    Steak of Mind

    ברק רם מציע נתחים מעושנים במשלוח עד הבית באריזות הרמטיות: יש אסאדו עגל, אונטריב, בריסקט, שוקי אווז, עופות שלמים, כתף טלה (נתח שלם בלבד), אסאדו טלה, לב עגל, לשון ועוד. המשלוח ברחבי גוש דן במחיר של 25 שקלים, מינימום הזמנה של 3 קילוגרם.

    וואטס-אפ: 054-4693120

     

    Pizza.co

    מיזם שמוכר תחתיות פיצה נפוליטנית בקוטר 35 ס"מ שאפשר להזמין הביתה. יחד עם תחתיות פיצה אפשר להזמין על הדרך גם מוצרי מעדנייה הנמכרים במקום כמו פסטות וקמחים איטלקיים, רסק עגבניות, רוטב פסטו ודובדבני אמרנה. את בסיס הפיצה תצטרכו רק לחמים (אחרי שתוסיפו את התוספות שאתם אוהבים). מחיר של 4 תחתיות פיצה 100 שקלים, והמשלוח בין נתניה לגדרה עולה 25 שקלים.

    052-3383187‏

     

    רונן פילוסוף

    השף רונן פילוסוף ישמח להכין לכם לביבות ריזוטו, קרפצ'יו סלק, מרק פטריות ואגוזי מלך (65 שקלים לליטר), כבד אווז, שייטל, המבורגר וקבב בולגרי (65 שקלים). לפילוסוף יש תפריט מסודר עם רשימה ארוכה של מאכלים הכוללת גם דגים, מבחר תוספות חמות וסלטים. האוכל מגיע במשלוח עד הבית באזור המרכז והשרון.

    052-8261030

     

    מלכת המטבח

    עידית קוסטיצקי טישל תשמח להכין עבורכם אוכל הודי כמו אלו גובי, דאל, מלאי כופתא, תבשיל קארי עם עוף (70-50 שקלים), קציצות בשר שמגיעות עם אורז או קוסקוס (60 שקלים) או חמישה סוגים שונים של פסטות (65-50 שקלים). את ההזמנה אפשר לקבל במשלוח או בטייק אווי. מחיר המשלוח 15 שקלים, מינימום הזמנה של 100 שקלים. השירות מתבצע באזור רחובות, ומי שמגיע לאסוף את ההזמנה עם כלים מהבית מקבל 10% הנחה.

    054-8046061 או 052-5019158

     

    Sushitay

    איתי לוי מכין סושי במגשי ענק עם 128 יחידות, וגם מגשים קטנים יותר - מינימום הזמנה 5 רולים (45 שקלים לרול צמחוני ו-55 שקלים לרול עם דגים). חוץ מסושי יש גם סלטים אסיתיים כמו סלט פפאיה (55 שקלים) וסלט שורשים ברוטב ויניגרט, דבש ויוזו (45 שקלים). אפשר לאסוף את ההזמנה מבית דגן או לקבל אותה במשלוח בתוספת 50 שקלים.

    וואטס-אפ 0544468518

     

    אמיר שולר

    השף אמיר שולר מציע תפריט טייק אווי עם מנות כמו רוסטביף בחרדל ודבש (140 שקלים לקילוגרם), סלט קפרזה (70 שקלים לקילו), קציצות דגים, לזניה, פסטות, קינוחים, ביף בורגיניון ועוד. האוכל מסופק לבית הלקוח עם משלוחים באזור גבעתיים, רמת גן ותל אביב.

    וואטס-אפ 052-3306520

     

     

     (  )

    שולה משתולה

    שולה ממושב שתולה בגליל עליון תשמח להכין עבורכם אוכל כורדי לשבת. אפשר להזמין עד יום רביעי בערב ולאסוף מהבית שלה ביום שישי ב-12:00. מחירים ל-10 מנות: מרק קובה - 120 שקלים, עוף ממולא - 75 שקלים, כרעיים בתנור - 100 שקלים, קציצות בקר ברוטב פלפלים - 100 שקלים, קציצות מטוגנות - 60 שקלים, תוספות חמות - 50 שקלים.

    052-8366818

     

    פנינת ההר

    מסעדה ביתית עם אוכל דרוזי ביתי. אם בא לכם לגוון קצת את השגרה ואתם באזור הגליל העליון, זה המקום להזמין בו טייק אווי.

    בשלנים מבית לבית ()

    התפריט כולל מקלובה ועלי גפן ממולאים, קישואים ממולאים, מאפים עם זעתר או עם תרד, קובה מסולת או מבורגול ממולא בחומוס ועוד. טווח המחירים 120-35 שקלים למנה משפחתית. איסוף האוכל מכפר חורפיש.

    04-9977569‏

     

    פאטמה

    פאטמה, מארחת ביתית מעכו ומורת הדרך נורית פורן יצרו יחד משלוחים של אוכל ערבי המחולק באזור הגליל, ופעם בשבוע מגיע גם למרכז. בין המנות שאפשר להזמין: עלי גפן, כרוב וקישוא ממולאים, שלבטו, פאטייר ועוד. מינימום הזמנה: 150 שקלים, דמי משלוח בצפון: 30 שקלים ובמרכז 50 שקלים.

    052-8283022

     

    הבית של נעמה בזיכרון

    נעמה צרפתי מזיכרון יעקב מציעה מטבח צמחוני-טבעוני עונתי. אפשר להזמין ממנה עוגות יום הולדת (150 שקלים), מאפי שבלול משפחתיים ממולאים בתרד (80-70 שקלים) ועוגות שמרים. יש גם פוקצ'ות עם שלל טופינגס (35-30 שקלים) וגם ריבות ועוגות בחושות (40 שקלים).

    058-7039171

     

    לה פמפה

    אירוח ביתי המציע משלוחי אוכל בשישי ושבת באזור הגליל המערבי. התפריט כולל בשרים מעושנים, צ’וריסוס, אמפנדס וארוחות נוספות. אפשר להזמין נתחים כמו אסאדו מעושן, בריסקט, פיקניה, צוואר טלה ושורט ריב (28-25 שקלים ל- 100 גרם), ואפשר גם להזמין אמפנדס ממולאים בשר מעושן (10 שקלים ליחידה) או ארוחה שלמה לסועד במחיר 95 שקלים הכוללת 5 מנות. מינימום הזמנה 300 שקלים ועלות משלוח 60-30 שקלים.

    052-2951777

     

    במטבח של מעיין

    מעיין מכינה אוכל טבעוני, בריא ולרוב גם ללא גלוטן. כל שבוע יש מבחר שונה של מנות: זה יכול להיות אוכל הודי או מרק עגבניות עם אורז (65 שקלים), ממתקים בריאים, תבשילי אורז ועוד.

    את ההזמנות אוספים בטייק אווי (האיסוף מכרכור) או מקבלים במשלוח (מינימום הזמנה 200 שקלים או 250 שקלים באזור זיכרון יעקב-חדרה).

    054-3114191‏

     

    נמ-נמ מאפינס טעימים

    תותי לוי מכינה מאפינס מתוקים ומלוחים, רגילים, נטולי גלוטן או טבעוניים. מבחר המאפים המלוחים כולל ברוקולי, פלפלים, בצל, בטטה, קישואים, תירס, פטריות וחצילים שיכולים להגיע גם בגרסה טבעונית ללא גולטן מקמח טף ושקדים וגם בגרסה חלבית ללא גלוטן.

    בשלנים מבית לבית ()

    מבחר המאפינס המתוקים כולל תפוח פירורים, בננה שוקולד ותפוז-קוקוס. המחיר הוא 35 שקלים לקופסה עם 5 יחידות ואת ההזמנה אוספים מכרכור.

    052-5605307

     

    האסם דוכן אוכל

    שלמה ושרון יוחאי מכינים לפי הזמנה מאפים טורקיים: בולמס תרד ממולא בולגרית או חצילים או תפו״א ובולגרית (5 מאפים - 60 שקלים), בורקס במילויים שונים (5 יחידות - 20 שקלים) וגם בייגלה ממולא. את כל המאפים אפשר לקבל גם בגרסה הטבעונית ואת ההזמנה אוספים בטייק אווי מפרדס חנה כרכור.

    054-8119016‏

     

    סנדרה מנור

    סנדרה היא בשלנית ממוצא צרפתי שמבשלת מהבית לפי הזמנה. אפשר להזמין אצלה סלטים כמו סלט שורשים גזר, סלט קולורבי וסלק (26 שקלים), מבחר קציצות, "עוגת" חצילים במילוי בשר (89 שקלים), חמין אסאדו, סיניה בשר, תבשיל עוף בבישול ארוך עם יין וירקות ותוספות חמות. את ההזמנה עושים מראש ואת המשלוח אפשר לקבל באזור נתניה והשרון.

    050-8934939

     

    המטבח של סטיב

    אצל סטיב פרנקל תוכלו להזמין קציצות עוף לילדים (48 שקלים לחצי ליטר), שניצלים וחזה עוף במרינדה (82 שקלים לליטר), בולונז (58 שקלים) וקוסקוס (50 שקלים). בגזרת התוספות יש פירה, אורז וקוסקוס וחוץ מזה יש גם מרקים, קדרות, חמין וגולש. איסוף מכפר חגלה בעמק חפר.

    052-8083737

     

     

     (  )
      

    הו מיידעל'ה

    מיטל קנר מכינה בבית תפריט משתנה אותו תוכלו למצוא בדף הפייסבוק האישי שלה. בתפריט יש מנות כמו נודלס בקארי וקרם קוקוס (55 שקלים), קציצות עוף מצופות סולת, קובה צמחוני במילוי מנגולד (55 שקלים), בורקס במילוי תרד (45 שקלים), בריוש שוקולד וחלות. את ההזמנה אפשר לאסוף בטייק אווי או לקבל במשלוח.

    וואטס אפ: 050-4920717, פייסבוק: Meital Kanner  

     

    בתשבע הטבחית

    בת שבע מכינה אוכל ביתי, מאפים, קציצות טונה, קציצות ברוטב כוסברה, לזניה, סלופי ג'ו, סלמון בקראסט אגוזי, תבשילים, עוף וסלטים. היא מציעה גם דילים לארוחות מלאות טבעוניות, צמחונית, בשריות וגם נטולות גלוטן.

    054-5491029‏

     

    הג'חנון של התימניה

    כאן מציעים לכם להזמין ג'חנון (רגיל, חמאה, שמן זית, מכוסמין ואפילו נטול גלוטן- 70-35 שקלים ל-6 יחידות) - יש קפוא ויש אפוי. חוץ מהג'חנון יש גם קובנה (35 שקלים), חילבה וסחוג. הכול מגיע במשלוח עד הבית (במבשרת ובירושלים).

    050-8928909

     

    עליה

    עליה מציע אוכל מרוקאי המשולב עם אוכל מודרני. אפשר להזמין אצלה סלטים, סיגרים בעבודת יד, קוסקוס, קציצות בתבשיל, מחית ערמונים, פטריות ממולאות בבשר וצנוברים, תבשיל חצילים ומנות אחרונות כמו פבלובה וגלילי ופל עם קוקוס וקצפת.

    בשלנים מבית לבית ()

    האיסוף בטייק אווי ממושב גפן במטה יהודה.

    052-2442804

     

    הבית של אסנת

    אסנת היא בשלנית שמתמחה באוכל כורדי אותנטי שאותו היא מבשלת על פתיליות. אפשר להזמין עלי לוף שהיא מלקטת בשדה, מאפי "קאדה", מרק קובה, ממולאים וחמוצים ביתיים. איסוף טייק אאוי ממושב עגור (את ההזמנה צריך לעשות 24 שעות מראש).

    050-7510161, 02-9912868

     

    דודה לאה

    דודה לאה מכינה קובה וקוסקוס, ממולאים ועוד. הכול יהיה מוכן בסירים ענקיים במידה ותזמינו 24 שעות מראש. את ההזמנה אפשר לאסוף בטייק אווי ממושב צור הדסה, מטה יהודה.

    052-5705283

     

    שף קונדיטור נטלי פונטנה

    נטלי פונטנה מכינה בהזמנה מראש בראנץ' איטלקי-צרפתי ליום שישי: אפשר להרכיב אצלה ארוחה מלאה מחלת בריוש, תפוחי אדמה מוקרמים, ירקות אפויים, קינוחים אישיים ומאפי פטיסרי. את ההזמנה כדאי לעשות יומיים מראש, כלומר עד יום רביעי. איסוף עצמי ממושב נחושה במטה יהודה.

    055-6670749

     

     (  )

    אנהמיה

    אדווה גולן מציעה את "המנה היומית": מדי יום היא מפרסת בעמוד הפייסבוק שלה מה מתבשל לה בסירים באותו היום - הכל מהמטבח הצמחוני-טבעוני. מחיר המנות נע בין 60-40 ובין המנות ממולאים, קוסקוס, בורגר עדשים, מרקים ותבשילים שמכילים את כל אבות המזון. אפשר לאסוף את ההזמנה בטייק אווי או לקבל אותה עם משלוח.

    בפייסבוק: אנהמיה-מטבח ביתי מקומי

     

    האיש עם השפם

    קובי ויצמן מכין בורקסים מיוחדים שעשוים מבצק עלים תוצרת בית. הם מגיעים בשתי צורות, מלבן ארוך או שבלול גדול ויש מגוון מילויים כמו קרם חציל, גבינות שמנת ותרד, בצל מקורמל ותפוח אדמה (25 שקלים ליחידה).

    054-5772599, פייסבוק האיש עם השפם

     

    שוקרון שלומי שף פרטי

    אצל שלומי תוכלו להזמין אוכל מוכן לשבת בסגנון מרוקאי. התפריט כולל סלטים כמו מטבוחה, חציל מטוגן וסלט ביצים (20-25 שקלים לק"ג), קוסקוס (30-20 שקלים לק"ג), מנות דגים ובשר (85-75 שקלים). מחיר מנה לאדם בהזמנת 10 מנות ומעלה - 55 שקלים. את ההזמנות אוספים בטייק אווי מאשדוד.

    054-6252909

     

    הסושי של צצה

    התפריט מציע מגשי סושי (צמחוני - 120 שקלים או עם דגים 140 שקלים) וסושי בהרכבה עצמית (25-5 שקלים לרול). אפשר להזמין במשלוח בראשון-חמישי, והוא מגיע באיסוף עצמאי משכונת רמות בבאר שבע.

    050-9006291‏

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים