שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

מספר הנדבקים בקורונה בעולם הגיע ל-200 אלף

איראן הודיעה על עוד 147 מתים, רוחאני: "לא הסתרנו כלום". למרות הסכנה: תנועה ערה בשווקים בטהרן גם היום. דיווח: בת 103 שנדבקה החלימה. בספרד: 2,538 חולים חדשים, 17 מתו בבית אבות. מהצהריים הסגר גם בבלגיה, באיטליה מודים: "ייתכן שההסגר יוארך". מרקל תישא נאום מיוחד לאומה לראשונה ב-14 שנות כהונתה

כשלושה חודשים אחרי תחילת ההתפרצות הראשונית בווהאן שבסין הגיע בצהריים (יום ד') מספר הנדבקים הכללי בנגיף הקורונה ברחבי העולם ליותר מ-200 אלף בני אדם. מספר המתים עומד כעת על יותר מ-8,000. מספר המתים באירופה עבר בצהריים את מספר המתים באסיה, והגיע ל-3,421 לעומת 3,384.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

איראן נגיף קורונה נשיא חסן רוחאני ישיבת ממשלה (צילום: AP, Office of the Iranian Presidency)
רוחאני בישיבת הממשלה. "לא הייתה השתהות"(צילום: AP, Office of the Iranian Presidency)

איראן נגיף קורונה נשיא ישיבת ממשלה (צילום: AP, Office of the Iranian Presidency)
שרים במסכות. ישיבת ממשלת איראן, היום(צילום: AP, Office of the Iranian Presidency)

איראן, מוקד ההתפרצות הקשה ביותר במזרח התיכון, עדכנה בצהריים כי ביממה האחרונה מתו בתחומיה עוד 147 בני אדם מהנגיף, ובכך הגיע מספר המתים בה ל-1,135. זה הזינוק היומי הגדול ביותר במספר המתים באיראן עד כה. מספר הנדבקים הכללי שם עומד על 17,361.

 

הנשיא חסן רוחאני נשא בצהריים הצהרה שבה ניסה להגן על הטיפול של ממשלתו בהתפרצות, בצל הביקורת הנרחבת בציבור האיראני על אוזלת ידו של המשטר. רבים באיראן טוענים כי הרשויות איחרו לפעול ואולי אף הסתירו בתחילה מקרי הידבקות בנגיף ומקרי מוות ממנו, עד שהוא התפשט במהרה ברחבי המדינה. בישיבת הממשלה טען רוחאני כי ממשלתו הכריזה על ההתפרצות מיד כשנודע לה עליה, ב-19 בפברואר: "דיברנו עם העם בכנות. לא הייתה שום השתהות".

 

למרות התפשטות הנגיף והקריאה – המאוחרת גם כן – של הרשויות לתושבים להימנע מיציאות לא חיוניות מהבית, כמה שוקי אוכל בבירה טהרן היו עמוסים גם היום ובכבישים ניכרה תנועה ערה. במסגרת מאמציה לעצור את ההתפשטות הודיעה איראן כי בשבועות הקרובים לא ייערכו במסגדים תפילות יום השישי.

איראן נגיף קורונה הבזאר הגדול טהרן (צילום: AP)
קניות בבזאר הגדול בטהרן(צילום: AP)

איראן נגיף קורונה הבזאר הגדול טהרן (צילום: AP)
(צילום: AP)

איראן נגיף קורונה הבזאר הגדול טהרן (צילום: AP)
(צילום: AP)

בתוך כך מדווחת סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א על אישה בת 103 שנדבקה בנגיף אך הצליחה להחלים ממנו. לפי הדיווח, היא אושפזה בבית חולים בעיר סמנאן שבמרכז איראן למשך שבוע, ושוחררה אחרי שהחלימה לחלוטין. כיוון שקשישים נחשבים פגיעים במיוחד לנגיף, החלמה בגיל מופלג שכזה היא אירוע יוצא דופן. לפני שבועות אחדים דווח על מקרה החלמה של קשישה בת 98 בסין.

 

המשפחות פנו לתקשורת: מתים בבית האבות

ספרד הודיעה בצהריים כי עוד 67 בני אדם מתו בתחומיה ביממה האחרונה, וכעת עומד מספר המתים מהנגיף בה על 558. לשם השוואה, אתמול דיווח ספרד על 182 מתים חדשים. לפי העדכון של ספרד מהיום, מספר הנדבקים הכללי בה עלה ל-13,716, עלייה של 2,538 בני אדם מאז אתמול.

ספרד נגיף קורונה מדריד רחובות  ריקים כיכר מאיור (צילום: MCT)
כיכר מאיור במדריד ריקה. הספרדים נשארים בבית(צילום: MCT)

ספרד נגיף קורונה מדריד רחובות  ריקים (צילום: MCT)
מדריד, היום(צילום: MCT)

אמש הודו הרשויות בספרד כי לפחות 17 קשישים מתו בשבוע האחרון בבית אבות במדריד – נתון המעורר חשש כבד שהנגיף התפשט במוסד. קשישים ובעלי מחלות רקע, נזכיר, הם האוכלוסייה הפגיעה ביותר לנגיף, ולכן קוראים מומחים בעולם כולו להיזהר שבעתיים מלהתקרב אליהם כעת שלא לצורך. הרשויות במדריד הודו בנתון הזה אתמול אחרי שקרובי משפחה מודאגים של דיירי בית האבות פנו לכלי תקשורת במדינה בבקשה שיחשפו את המתחולל שם.

 

ההתרחשויות בבית האבות במדריד מזכירות את המתחולל במוסד סיעודי בפרברי סיאטל שבמדינת וושינגטון, ארה"ב, שם מתו בשבועות האחרונים עשרות בני אדם בעקבות התפשטות הנגיף בתוך המוסד. זו ההתפרצות החמורה ביותר של הקורונה בארה"ב.

בלגיה נגיף קורונה קניות לפני הסגר (צילום: AFP)
מסתערים על המרכולים בבלגיה לפני ההסגר(צילום: AFP)

בלגיה נגיף קורונה קניות לפני הסגר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בלגיה נגיף קורונה רחובות ריקים ב מנן לפני הסגר (צילום: MCT)
רחובות ריקים במנן, בלגיה, היום(צילום: MCT)

בצהריים הצטרפה בלגיה לרשימה ההולכת ומתארכת של מדינות באירופה המכניסות את אזרחיהן להסגר. הממשלה הפצירה באזרחים להישאר בבתים ולצמצם מגע זה עם זה, והורתה לסגור את כל בתי העסק שאינם נחשבים חיוניים. לתושבים יותר לצאת למרכולים, לבתי המרקחת, לבנקים ולדואר, אבל המרכולים למשל מחויבים להגביל את מספר הלקוחות ללא יותר מאחד לכל 10 מטרים רבועים. עוד מותר לאזרחים לצאת להתעמל – כל עוד הם שומרים על מרחק של מטר וחצי ממי שאינו גר איתם באותו הבית.

 

הנאום החריג של מרקל

באיטליה, מוקד ההתפרצות הקשה ביותר באירופה, הודו היום גורמים רשמיים כי ייתכן שההסגר שהוטל על המדינה בשבוע שעבר יוארך אם לא תירשם האטה במספר מקרי ההידבקות החדשים. אתמול הגיע מספר הנדבקים המצטבר באיטליה ל-31,506 ומספר המתים ל-2,503, אחרי יום שבו נרשמו עוד כ-3,500 נדבקים ועוד 345 מתים. תוקף הגבלות התנועה שהוטלו על אזרחי איטליה אמור להסתיים ב-3 באפריל, אך היום הודתה שרת התשתיות פאולה דה מיקלי כי היא אינה יכולה לשלול את האפשרות שהוא יוארך.

נגיף קורונה גרמניה ברלין קנצלרית אנגלה מרקל (צילום: AP)
אנגלה מרקל. נאום טלוויזיוני נדיר(צילום: AP)

בבריטניה הודיע פרופסור ניל פרגוסון, מדען בכיר שהיה אחד מעורכי המחקר שבו הוזהרו מנהיגי הממלכה שכרבע מיליון בני אדם ימותו אם לא ישנו את מדיניותם וינקטו מהר צעדים חריפים למאבק בנגיף, כי הוא סובל מתסמינים קלים המזוהים עם הקורונה. אחרי ימים ארוכים, אולי ארוכים מדי, שבהם נמנעה בריטניה מאיסורי התקהלויות, כעת בתי עסק בלונדון מקפידים על שמירת מרחק, וחלקם מאפשרים ללקוחות לקנות אוכל רק בשירות טייק אוויי או במשלוחים.

 

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, צפויה לשאת הערב באופן נדיר נאום לאומה בשידור חי בטלוויזיה, ולהתייחס בו להתמודדות עם משבר הקורונה. אף שמדובר במעמד חריג במונחים גרמניים, היא אינה צפויה להכריז על הגבלות חדשות שיוטלו על האזרחים מעבר להגבלות שהוטלו עד כה. זו תהיה הפעם הראשונה ב-14 שנותיה של מרקל בתפקיד הקנצלרית שבה היא נושאת נאום לאומה בטלוויזיה, למעט הנאום השנתי שהיא נושאת לרגל השנה החדשה.

 

בימים האחרונים המליצה הממשלה הפדרלית של מרקל ל-16 מדינות המחוז של גרמניה לסגור את בתי הספר ואת מעונות היום עד אחרי חופשת הפסחא. חנויות, למעט מרכולים, מאפיות, בתי מרקחת, בנקים ובתי עסק חיוניים אחרים, נסגרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
איטליה. הסגר עשוי להתארך
צילום: AFP
מומלצים