שתף קטע נבחר

מוות ראשון בישראל מקורונה: קשיש בן 88

במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים נפטר קשיש שהתגורר בדיור המוגן שבו התפרץ הנגיף. הוא אושפז עם מחלות רקע רבות ומשמעותיות. במקביל, גבר בן 45 ללא מחלות רקע מאושפז במצב קשה בבית החולים בוולפסון. מצבם של שלושה קשישים, בני 82, 89 ו-91 מוגדר אנוש. עד כה אובחנו בישראל 705 חולים

מקרה מוות ראשון בישראל נגיף קורונה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

קשיש בן 88 נפטר אמש (שישי) בבית החולים שערי צדק בירושלים לאחר שאושפז לפני כשבוע במחלקת הקורונה. מדובר בדייר שהתגורר ב"מגדל נופים", הדיור המוגן בבירה שבו התפרץ הנגיף. מבית החולים נמסר כי הקשיש סבל ממחלות רקע רבות ומשמעותיות.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

"המטופל קיבל טיפול רחב, מקיף וצמוד על ידי צוות רחב ועבר במהלך השבוע החייאה בשל אירוע לבבי", ציינו בבית החולים. "בשעות האחרונות חלה הידרדרות במצבו".

 

ההתפרצות בדיור המוגן קרתה לאחר שאחת העובדות הסוציאליות נדבקה מתייר צרפתי והעבירה את הנגיף לקשישים. דיירת אחרת, בת 89, מאושפזת בהדסה עין כרם במצב אנוש ושכנים אחרים נדבקו גם הם.

 

בתוך כך, השחקן טוביה צפיר נדבק בנגיף הקורונה, לאחר שבילה באירוע חברתי לפני כשבועיים. צפיר סבל מחום וערך בדיקה, שתשובתה הגיעה חיובית. מטעמו נמסר כי "מצבו טוב והוא מרגיש בסדר, הוא בבידוד ביתי בפיקוח של רופאים".

 

 

 אינפו קורונה בישראל תמונת מצב ()

הקמה של מחלקה חדשה לטיפול בחולי קורונה בבית חולים איכילוב בתל אביב (צילום: שאול גולן)
מחלקת הקורונה באיכילוב(צילום: שאול גולן)

אתמול חלה עלייה במספר החולים שנמצאים במצב קשה כתוצאה מהנגיף. מבין 705 החולים, 10 נמצאים במצב קשה, בהם שתי קשישות וקשיש במצב אנוש וגבר בן 45 ללא מחלות רקע שאושפז בוולפסון. אחד הקשישים שבמצב קשה, בן 82, הועבר אמש לבית החולים השרון במצב קריטי ועבר החייאה.

 

עם זאת, הנתונים מעודכנים רק עד לשעת כניסת השבת - מאחר שמשרד הבריאות הפסיק לעדכן את העלייה בחולי הקורונה מאז.

 

 

 
המגפה כבר הגיעה ל-184 מדינות וטריטוריות, וישראל היא המדינה ה-71 שבה מת לפחות חולה קורונה אחד. צ'כיה היא המדינה עם מספר המאובחנים בקורונה הגדול ביותר (833) ללא אף אדם שמת מהמחלה. עד אתמול בערב ישראל הייתה השנייה ברשימה הזו, אך כעת למרבה הצער היא כבר לא נכללת בה.
 
א', בנה של אחת הדיירות ב"מגדל נופים", אמר אמש ל-ynet כי הדיירים האחרים התבשרו על מותו של הקשיש. "דיברתי עם אמא שלי מיד והיא נשמעה חזקה. מעבר לזה שזה אבסורד וטרגי במיוחד, מה שמכעיס אותי זה שכל הדיירים עדיין מבודדים - וכל אחד נאלץ להתמודד עם מותו של חברם לגמרי לבד.
 
דיור מוגן מגדל נופים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
"כל אחד מהם נמצא בבידוד כבר שבוע וחצי - ואף אחד עדיין לא עבד בדיקה. זה הזוי", הוא המשיך. "המדינה לא עוזרת למקום הזה מבחינת ציוד, וחוץ מלעלות לשידור ב-21:00 ולספר כמה הוא נפלא, נתניהו לא עשה שום דבר. יש כאן מלחמה על כל אדם שאפשר להציל, ואת המלחמה הזו לא מנהלים במסיבות עיתונאים".
 
א' הוסיף כי ממה שהספיק להתעדכן מאימו, הדיירים שומרים על "חוסן מדהים", כדבריו. "למרות המוות הם עדיין חזקים, אבל אני חושש שההפקרות הזאת תימשך. המקום הזה מתמודד עם הסיטואציה כמעט לבד. איפה המדינה?".

 

המעבדות עובדות במתכונת שבת

למרות הביקורת סביב כמות הבדיקות שנערכות מדי יום - המעבדות שעורכות את הדגימות ממשיכות לעבוד במתכונת שבת ובצוותים מצומצמים.

 

יו"ר הסתדרות הביוכימאים והמיקרוביולוגים, אסתר אדמון, טענה כי אם המדינה מעוניינת בהרחבת מערך הבדיקות - עליה לאשר את הגידול במשמרות במעבדות. "עכשיו עם הדרייב אין מגיעות דגימות במסות, כל מי שבא לוקחים לו דגימה. הכמות תגדל בהרבה", טענה. לדבריה, משרד האוצר מסכים למהלך, אך משרד הבריאות אומר שאין בכך צורך.

 

Coronavirus testing kits at Ichilov Hospital in Tel Aviv  (Photo: AFP)
המעבדות עדיין עובדות במתכונת שבת(Photo: AFP)

אדמון הוסיפה כי "מדובר בחשבון פשוט. למשמרת יש תפוקה מסוימת, ואם ישנה דרישה ל-2,000 בדיקות או יותר ביום אחד, צריך להרחיב את מעגל המעבדות. צריך לספק יותר תורנים". המכשיר שמבצע את הבדיקות, לטענתה, יכול לספר 200 דגימות בכל פעם. "לצערי, אין לנו את המחשבים הגדולים שמוציאים אלפי דגימות בבת אחת".

 

מנכ"ל משרד הבריאות אמר בתגובה כי "המעבדות פתוחות בשבת. לוקחים בדיקות ונותנים תשובות גם בשבת. בדקות אלה אנשים מקבלים תשובות. כולנו עובדים 7 ימים בשבוע". עם זאת, יצוין כי שעות פעילות המעבדות נגמרו אתמול ב-16:00 ו-17:00 אחר הצהריים, וחלקן עבדו עד 20:00 ו-23:00.


פורסם לראשונה 20/03/2020 22:12

 

רענן בן צור השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים