שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

הפרו את העוצר: 1,600 עצורים בירדן

אלפי חיילים אוכפים את העוצר בירדן, כדי לבלום את נגיף הקורונה, ואלו שהפרו אותו הועברו לבידוד במתקנים צבאיים: "לא נהיה רחמנים". 190 אוטובוסים חילקו פיתות לתושבי עמאן, צפו בהסתערות על אחד מהם: "אנשים השתגעו". עוצר לילי במצרים וסוריה, האו"ם: להקל בסנקציות על איראן

 

 

יותר מ-1,600 בני אדם נעצרו בירדן בתוך שלושה ימים, בחשד שהפרו את העוצר שהוטל בממלכה במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. כך אמר היום (ג') לסוכנות הידיעות AFP גורם ביטחוני בירדן. לדברי אותו גורם, מאז שהעוצר נכנס לתוקפו בשבת, 1,657 נעצרו והוכנסו למרכזי בידוד שאותם מנהל הצבא.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

50 אלף נדבקו: טראמפ קורא "לפתוח" את ארה"ב

עוד 743 מתו באיטליה, 400 אלף נדבקו בעולם

עם מסכה וחליפת מגן: פוטין ביקר חולי קורונה

סגר בהודו: "איסור מוחלט על יציאה מהבתים"

אין הלוויות: הקורונה משנה את מנהגי האבל

 

הממשלה הירדנית הזהירה שאזרחים שייתפסו מפרים את הכללים יוכנסו לבידוד למשך 14 ימים, ועלולים גם לעמוד לדין ולהיכנס לכלא למשך שנה שלמה. "לא נהיה רחמנים עם אף איש שיפר את החוק", אמר אתמול שר הפנים הירדני סלאמה חמד לתקשורת במדינה.

  (צילום: EPA)
אלפי שוטרים אוכפים את העוצר בירדן. בבירה עמאן(צילום: EPA)

  (צילום: רויטרס)
עומדים בתור לפיתות. בעמאן(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

היום דיווחה ירדן על עוד 26 מקרי הידבקות חדשים בקורונה, מה שמעלה את מניין הנדבקים הכולל במדינה, שבה מתגוררים כ-10 מיליון איש, ל-153. עד כה לא דווח על מקרי מוות מהנגיף בירדן.

 

את העוצר, שעל כניסתו לתוקף בשבת הכריזו אזעקות ברחבי הממלכה, הטילה ירדן אחרי שאזרחים רבים לא נשמעו להוראות להישאר בבתים ולצאת רק במקרי חירום. אלפי חיילים נשלחו לערים הגדולות כדי לאכוף בהן את העוצר. במסגרת המאבק בנגיף, ירדן אסרה גם על מעברים בין מחוזות, הטילה סגר על הבירה עמאן, והפסיקה את התחבורה הציבורית ואת הטיסות.

 

אתמול הודיעו הרשויות שם על הארכת תוקפו של העוצר למשך זמן בלתי מוגבל, ו"שר המדינה" אמג'ד עדאיילה אמר כי הרשויות המקומיות יספקו מזון, שתייה וגז לתושבים. עדאיילה אמר כי 25 אלף טונות של לחם מחולקים לתושבים, וכי יש מספיק מזון לכולם. "אנחנו צריכים להיערך לתקופה קשה", אמר עדאיילה לתקשורת המלכתית. היום נראה צי של 190 אוטובוסים מחלק לתושבים שחיכו בתור לחם ופיתות. בתי המרקחת וספקי המים קיבלו רשות להעניק את שירותיהם בצורת משלוחים.

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בעוד בחלק מהאזורים בבירה המתינו התושבים בסבלנות בתורים לקבלת המזון, במקומות אחרים נראה היה שפרץ כאוס. גולשים ברשתות החברתיות שיתפו סרטון שבו נראים המונים מסתערים על אחד האוטובוסים בעמאן, אך ככל הנראה לא מדובר בביזה – שכן ניתן לראות שהתושבים שהסתערו על האוטובוס מנופפים בשטרות בידיהם, וכנראה התכוונו לשלם על המזון. "זה ניסוי וטעייה בתקופה מאוד קריטית", אמרה לובנה ווארדה, שהמתינה לקבלת המצרכים מאחד האוטובוסים ברחוב מגוריה בעמאן. לדבריה, "האנשים שהשתגעו" פוגעים במאמצי הממשלה לבלום את הנגיף.

 

עוצר לילי במצרים ובסוריה

גם במצרים ובסוריה הודיעו היום על החמרה דרמטית בהגבלות בקרבן, ושתיהן הכריזו על עוצר לילי. במצרים הודיע ראש הממשלה מוסטפה מדבולי כי העוצר יחל בכל יום בשעה 7 בערב ויסתיים ב-6 בבוקר. העוצר ייכנס לתוקף מחר, וגם על התחבורה הציבורית יוטלו הגבלות. במצרים דווח עד כה על 402 מקרי הידבקות בקורונה ו-22 מקרי מוות, בהם של שני קצינים בכירים בצבא.

 

ראש הממשלה המצרי הוסיף שבתי הספר, האוניברסיטאות ונמלי התעופה ימשיכו להיות סגורים עד 12 באפריל. לדבריו, חנויות וקניונים ייסגרו בסופי השבוע, אך חנויות מזון, מאפיות ובתי מרקחת יוחרגו מהאיסור הזה. מצרים כבר סגרה מוקדם יותר החודש התקהלויות גדולות, את כל המוזיאונים וגם אתרים ארכיאולוגיים כמו הפירמידות בגיזה. מוסדות הדת סגרו את הכנסיות והמסגדים.

חיטוי ב דמשק סוריה נגיף קורונה (צילום: EPA)
"מקרה אחד" בלבד בסוריה. בבית חולים בדמשק(צילום: EPA)

חיטוי ב דמשק סוריה נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חיטוי ב דמשק סוריה נגיף קורונה (צילום: EPA)
חיטוי בבירה הסורית(צילום: EPA)

חיטוי ב דמשק סוריה נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חיטוי ב דמשק סוריה נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הנשיא המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי כתב בציוץ בטוויטר שהוא מצפה מאזרחי מצרים "להגיב בחיוב לצעדים הללו, במטרה להגן על ביטחונה ושלומה של מצרים יקירתנו". הוא הזהיר שכל ניסיון להפר את ההגבלות הללו ייענה "בנוקשות ובנחישות".

 

בסוריה, שבה מערכת הבריאות נפגעה אנושות בעשור-כמעט של מלחמת אזרחים, הודיעה ממשלתו של בשאר אסד על עוצר למשך 12 שעות, החל מ-6 בערב. גם העוצר הזה ייכנס לתוקף מחר. סוכנות הידיעות הממלכתית SANA לא דיווחה עד מתי יימשך העוצר הזה.

 

יותר מ-31 אלף נדבקו במזה"ת

בסוריה דווח עד כה, באופן רשמי, רק מקרה אחד של הידבקות בנגיף, אך רבים הטילו ספק באמינות המספר הזה. הממשלה שם נקטה צעדים חריפים ביותר כמו הפסקת טיסות מסחריות, סגירת גבולות עם מדינות שכנות, סגירת המסעדות והשבתת התחבורה הציבורית. עוד לפני הכרזת העוצר היום, תורים ארוכים השתרכו מחוץ למרכולים, הבנקים ותחנות הדלק ברחבי הבירה דמשק: תושבים רבים חששו מצעדים נוספים ואגרו מזון וציוד.

3082 ()
כמעט 2,000 מתים באיראן. חולת קורונה בעיר קום

Iranian health worker disinfecting a Tehran street  (Photo: AP)
חיטוי בטהרן(Photo: AP)

נגיף קורונה איראן בית חולים טהרן (צילום: AP)
(צילום: AP)

ברחבי המזרח התיכון אובחנו עד כה יותר מ-31 אלף נדבקים, והיום דווח על מקרה ראשון בלוב. רוב המקרים הם באיראן, שם טיפס היום מספר הנדבקים בעוד 1,762. הוא עומד כעת על 24,811. מניין המתים שם עלה בתוך 24 שעות ב-122, וברפובליקה האיסלאמית מתו כבר 1,934 בני אדם במגפה.

 

עקב המחיר העצום שגובה הנגיף באיראן, קראה היום מישל בצ'לט, נציבת זכויות האדם של האו"ם, להקל בחלק מהסנקציות שמוטלות על המדינה. היא אמרה שהסנקציות הללו, אותן הטילה מחדש ארה"ב עם פרישתה מהסכם הגרעין ב-2018, פוגעות כעת ביכולתה של איראן להילחם בנגיף. בצ'לט ציינה כי 50 אנשי רפואה מתו באיראן מקורונה, ולדבריה התפשטות הנגיף שם מסכנת גם מדינות שכנות עם מערכות בריאות נכשלות, כמו אפגניסטן ופקיסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"בלי רחמים". שוטרים בעמאן
צילום: EPA
מומלצים