שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בכיר משרד הבריאות: "חושש מאוד מבני ברק, זה כמו אש בשדה קוצים"

בריאיון לאולפן ynet התייחס ד"ר בעז לב לכך שכל נבדק שלישי בבני ברק זוהה כחולה בקורונה: "מוקדי ההתפרצות מאיימים על כולנו, אין לזה פתרון מיידי". הוא סתר את דברי המשנה למנכ"ל גרוטו, שטען שאין הדבקה מחולים א-סימפטומטים: "די בטוח לומר שקיימת הדבקה"

 

 

בכיר משרד הבריאות אומר באולפן ynet כי יש "התייצבות כללית" במספר החולים בקורונה, אבל מבהיר כי בני ברק - מוקד ההתפרצות הגדול ביותר - "מאיים על כולנו". בריאיון הבוקר (יום ד') התייחס ד"ר בעז לב, נציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים, לכל שכל נבדק שלישי מבני ברק זוהה כחולה קורונה, ואמר: "אני חושש מאוד בגלל המספר הגדול של התושבים שם, זה כמו אש בשדה קוצים".

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

עלה ל-21 מניין הקורבנות, אין עלייה במספר המונשמים

מוות ומחדל בבית האבות "משען" בבאר שבע: "זה כמו סוף העולם"

בלי לימודים, הרבה יותר בדיקות: תוכנית היציאה מהשבר

טראמפ: "240 אלף אמריקנים עלולים למות, אלו יהיו שבועיים קשים מאוד" 

 

אתמול טען המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, כי "חולים א-סימפטומטים לא בהכרח מידבקים. מי שמדביק יש לו סימפטומים, מי אמר שחולים א-סימפטומטים מידבקים". ד"ר לב סתר את דבריו ואמר: "מתגבשת ההכרה שיש הדבקה מאנשים לא סימפטומטיים, די בטוח לומר שקיימת הדבקה".

בדיקת תעודות זהות בבני ברק (צילום: שאול גולן)
בדיקת תעודות זהות בכניסה לבני ברק(צילום: שאול גולן)
 

 

 

"אנחנו נמצאים בסיטואציה שבה יש מידה קלה ביותר של התייצבות כללית, ואנחנו רואים שהסגר אפקטיבי ומשפיע על מידת ההידבקות", אמר ד"ר לב. "אנשים הפנימו את הסכנה ואנחנו בדרך יותר טובה ונכונה. אני מקווה שאם עוד נלחץ מעט ונהיה סבלניים נגיע להשתטחות העקומה. כמובן שיש את מוקדי ההתפרצות שמאיימים על כולנו".

 

-אנחנו מדברים כרגע על בני ברק, עד כמה אתה חושש? 

"אני חושש מאוד. אני חושש מאוד בגלל המספר הגדול של התושבים שם, שזה כמו אש בשדה קוצים, גם בגלל צפיפות האוכלוסין. אני יודע שאין לזה פתרון מיידי, אבל כמובן שאני גם חושש שזה יכול להתפרץ לכיוונים אחרים. צריך לזכור שהשיעור הפתיע אותנו בגובהו, וככל שאנחנו בודקים ומוצאים יותר המשמעות שנגזרת זה שיותר אנשים יהיו חולים, וחולים קשה, וזה יעמיס על מערכת הבריאות שלנו

 

-מוקד כזה של בני ברק יכול לשתק את מערכת הבריאות מבחינת תפוסה?

"זה בהחלט איום, אני מקווה שנצליח לכופף גם את ההתפרצות הזאת. אין לי ספק שתושבי בני ברק כולם רוצים לראות את זה יורד, אבל זה איום רציני".

ד
"צפיפות האוכלוסין בבני ברק - כמו אש בשדה קוצים". ד"ר בועז לב(צילום: עמית הובר)
 

 

 

מתחם היבדק וסע בבני ברק (צילום: AFP)
מתחם היבדק וסע בבני ברק(צילום: AFP)

-מה יקרה אם לא יוטל סגר על בני ברק?

"אני תומך בזה שיהיו שם הרבה פחות מגעים ואני חושב שצריך להוציא את החולים למלוניות ולמקומות שלא יהיה להם מגע עם האוכלוסייה, צריך לפזר כל התכווצות, אנחנו רוצים לראות אותם בריאים ואנחנו רחוקים משם".

 

-יכול להיות שעברנו את נקודת האל חזור?

"אין נקודת אל חזור בשום קטע של המערכה הזו. אנחנו נלחמים ואנחנו מבודדים. אין נקודת אל חזור. אנחנו גם לא יכולים להרשות לעצמנו נקודת אל חזור. אנחנו נטפל בכולם, אנחנו צריכים כל אחד בתוכו להשתדל לראות שאנחנו עושים את הדבר הנכון. צריך לזכור שבזמן שכל חולי הקורונה נוהרים למקומות להיבדק ובהמשך גם לבתי החולים, רבים אחרים שאין להם קורונה נזקקים לשירותי הבריאות ונמנעים מפחד מקורונה להגיע לבתי החולים, למרפאות. זה קריטי. יש אנשים שיש להם התקפי לב, אפנדיציטיס, אנשים שיש להם סרטן. כל הדברים האלה חייבים להיבדק ואסור להימנע מהמשך שגרת חיים רפואית, זה קריטי".

בני ברק ()
כוחות מג"ב בעיר

כך זה נראה בהלוויה ()
כך זה נראה בהלוויה

-אתמול פרופ' גרוטו אמר שאנשים שהם לא סימפטומטיים לא יכולים להדביק אנשים אחרים ולכן לא מבוצעות בדיקות בבתי אבות, יש בזה ממש?

"יש על זה הרבה ויכוח בספרות, אני חושב שיותר ויותר מתגבשת ההכרה והנטייה שיש הדבקה מאנשים לא סימפטומטיים, אנחנו נדע את זה בהמשך, אני חושב שדי בטוח לומר שקיימת הדבקה". 

 

-זאת לא אמירה קצת בעייתית?

"אנשים צריכים להישאר בבית, נקודה. זאת הדרך להימנע ולהפחית את מספר המגעים. כל הקלה בעניין הזה וכל קלות ראש ודעת היא הרת אסון".

שוק הכרמל בצל בהלת הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
בקרוב חובת חבישת מסכה? "בודקים במה ניתן להשתמש"(צילום: מוטי קמחי)
 

-פרסמנו ב-ynet שלשום שתצא הנחיה להסתובב עם מסכות. איפה זה עומד?

"אנחנו כולנו לומדים את הנושא הזה, אנחנו בוחנים את זה גם על ידי ניסיון של מדינות אחרות, בודקים במה ניתן להשתמש. הכוונה היא שהמסכות הרשמיות, N95, קודם כל יהיו לצוותים הרפואיים ולחולים במתקני האשפוז. שם זה קריטי. לגבי כל השאר אנחנו בודקים מה התועלות האפשריות. ככל שנחשוב שיש בזה צעד חשוב לבריאות הציבור, אנחנו ננקוט בזה".

 

-מה לגבי בדיקות סרולוגיות? אותן בדיקות שיכולות לזהות את הנגיף בדם? זה משהו שצפוי להיכנס?

"בוודאי. אנחנו בודקים את הקיטים השונים, אנחנו רוצים שהקיטים יהיו אמינים ורציניים, ולא קיטים של רגע. יש כבר כמה שנמצאים בבדיקה שנותנים תוצאות סבירות. ברגע שיהיה לנו קיט שאנחנו יכולים לחתום עליו שנותן תשובות מהימנות, אנחנו נביא אותו. זה לא יקל על ההתנהלות שבה צריכים להמשיך, של ריחוק חברתי והיגיינה".

 

-לדעתך אפשר יהיה לשחרר את המשק אחרי פסח?

"אנחנו בודקים ומייצרים אסטרטגיות יציאה. אין לי ספק שתהיה הקלה הדרגתית, אבל זה טיפונת חזון למועד, אני מקווה שאחרי פסח שנהיה שם. אני מקווה שיהיה טוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים