שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

פרופ' גרוטו: "חולים ללא תסמינים לא מדבקים". משרד הבריאות: "הם מדבקים מאוד"

פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות התראיין אתמול בכלי התקשורת ואמר מפורשות: "חולים ללא סימפטומים אינם מדבקים". אלא שלדברי בכירים במשרד הבריאות ורופאים מומחים, וגם העמדה הרשמית של המשרד המופיעה באתר, חולים כאלה מדבקים מאוד וזו אחת הבעיות המרכזיות בהתפשטות המחלה

האם חולי קורונה א-סימפטומטיים יכולים לדבק? במשרד הבריאות מתקשים להציג עמדה אחידה בנושא. בהמשך לדבריו של פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות בערוץ 13 אתמול (ג') כי "החולים הא-סימפטומטיים (ללא תסמינים) לא מדבקים", הציג בכיר אחר ממשרדו עמדה הפוכה. "מתגבשת ההכרה שיש הדבקה מאנשים לא סימפטומטיים, די בטוח לומר שקיימת הדבקה", אמר הבוקר (ד') באולפן ynet ד"ר בועז לב, נציג קבילות הציבור למקצועות רפואיים במשרד הבריאות.

  

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

אתמול כאמור, הציג פרופ' גרוטו עמדה שונה: "הם לא בהכרח מדבקים. מי שמדבק זה מי שיש לו סימפטומים. מי אמר שחולים א-סימפטומטיים מדבקים?". בתוך כך יש לציין כי באתר משרד הבריאות מוצגת עמדה חד משמעית אשר סותרת את דבריו של פרופ' גרוטו: "חשוב לדעת כי אדם המאובחן כחולה קורונה יכול היה להיות בריא וללא תסמינים בעת המפגש, אך עדיין אפשרי שהיה כבר מדבק באותה עת", כך נכתב.

 

צפו בדבריו של פרופ' גרוטו:

 

 

"הבעיה המרכזית היא שחולים אסימפטומטיים יכולים להדביק"

שאלת ההדבקה בהיעדר התסמינים היא קריטית, זאת משום שאנשים אשר נדבקו בנגיף ואינם חשים בתסמינים, עלולים להקל ראש בהנחיות ובכך להדביק אחרים. גם במערכת הבריאות ישנה תמימות דעים באשר להעברת הנגיף מחולים שאינם מפתחים תסמינים.

 

  ( )
מתוך אתר משרד הבריאות

 

"בוודאי ש-אסימפטומטיים יכולים להדביק", אומרת פרופ' מירי וינברגר, יו"ר האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות ומנהלת היחידה במחלות זיהומיות במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא. "יש כבר מידע בספרות על זה. יש דיווחים שאסימפטומטיים יכולים להעביר את הנגיף, מתוך משפחות וממקומות אחרים. זה דבר מאוד ידוע. אני לא יודעת מה פרופ' גרוטו אמר ואני לא מאמינה שאמר את זה, כי זו עובדה ידועה".

 

לדבריה של פרופ' וינברגר, "זו הבעיה המרכזית בהתפרצות הזו, שאנשים שהם אסימפוטממיטים יכולים להדביק. לכן אחת ההמלצות היא שבבתי חולים כולם יחבשו מסכות בכל מגע עם כל חולה. לכן גם הריחוק החברתי. זו הבעיה של המחלה הזו. אתה לא יודע ממי להיזהר.

 

 

"בעיה נוספת היא תסמינים שאינם בהכרח קשורים לקורונה כמו שלשול, שיכולים להצביע על הדבקה בקורונה. אפשר להיות חולה תסמיני או א-תסמיני. זה לא ייחודי לקורונה אך מכיוון שזו מחלה כל כך מדבקת ולאוכלוסייה אין חיסון כנגד המחלה – זה יוצר בעיה מאוד גדולה".

 

שאלה נוספת בעניין הנגיף היא בדבר האפשרות שחולה קורונה אשר החלים מהנגיף יוכל להידבק שוב. בעניין זה עמדת המשרד מגובשת יותר. ד"ר ורד עזרא, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, אמרה בימים האחרונים כי על פי המידע הקיים כיום "אדם שהחלים אינו יכול להידבק שוב".

 

ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה עד פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
פרופ' איתמר גרוטו
צילום: אלכס גמבורג
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים