שתף קטע נבחר

יונית צוקרמן: 6 מתכונים מושלמים לשבת

מחפשים מתכון מעניין לארוחת שבת? הבלוגרית והבשלנית יונית צוקרמן מארחת את השף אמיר דן, ויחד הם מלמדים להכין קבבוני דגים, בורקס חלה במילוי טלה וחציל ועוד ארבעה סלטים רעננים שמשתלבים מושלם עם כל זה

 

 

קבבוני דגים וקוסקוס

המצרכים:

 

750 פילה לוקוס קצוץ לקוביות קטנות

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

1/2 צרור כוסברה, קצוצה

2 כפות פירורי לחם

2 כפות שמן זית

1 ביצה

1 בצל, קצוץ

8 שיני שום, קצוצות קטן קטן

1/2 כף מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית פפריקה כף אבקת מרק עוף (מי שלא רוצה מרק עוף יוסיף רבע כף מלח)

לרוטב -

1/4 כוס שמן

1 ראש שום, קלוף

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות

1 צרור כוסברה

2-3 פרוסות לימון כבוש או כפית גרידת לימון

1 כף פפריקה

1 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל לבן

1 כף מלח

קורט סוכר

1 כף רסק עגבניות (או 3 עגבניות חתוכות)

1 פלפל אדום יבש (לא חובה, זה לקישוט)

להגשה -

קוסקוס

יונית צוקרמן מבשלת (באדיבות אתר FOODY)
(באדיבות אתר FOODY)
 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הדגים הטחונים בקערה. מוסיפים בצל, שליש צרור פטרוזליה, שליש צרור כוסברה, 8 שיני שום מגורדים בפומפייה, כוס פירורי לחם. כף שמן זית. מערבבים.
  2. מוסיפים כפית פפריקה אדומה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית מרק עוף. שימו לב - התיבול של הקציצה צריך להיות עדין, כי לוקוס הוא דג עשיר וטעים בדיוק איך שהוא. גם אל תשכחו שבסוף אנחנו שמים את הקציצות ברוטב עשיר, וזה מה שיגרום לאיזון נפלא של טעמים בכל ביס.
  3. מוסיפים ביצה, מערבבים הכל עד שמקבלים עיסה אחידה ויפה. משאירים את העיסה לנוח כשעה במקרר, מכוסה בניילון נצמד.
  4. אחרי שעה מכדררים מהעיסה קציצות.
  5. צולים את הקציצות בתבנית בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  6. להכנת הרוטב אני ממליצה על סיר סוטאז' - שמים שמן עד שהוא מכסה את תחתית הסיר. זורקים לסיר ראש שום (לפחות 12 שיני שום).
  7. מוסיפים רצועות פלפל אדום, פלפל ירוק חריף ופלפל אדום חריף. מטגנים 2-3 דקות עד לריכוך קל.
  8. מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה, ומטגנים עוד 2 דקות. מתבלים בכף מלח, כף פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית כורכום. מערבבים היטב.
  9. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מבשלים עוד מספר דקות, ומגישים על קוסקוס.

 

בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל

המצרכים:

 

300 גרם בצק עלים מרודד

250 גרם בשר טלה טחון

1 בצל לבן גדול, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

4 כפות שמן זית

50 גרם צנובר, קלוי

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

1 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 חציל בלאדי, קלוי על גחלים קצוץ

חופן שומשום

1 ביצה

יונית צוקרמן מבשלת (באדיבות אתר FOODY)
(באדיבות אתר FOODY)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר והחציל, מטגנים עד שהבשר מחליף צבע.
  2. מתבלים - מוסיפים את התבלינים, את הפטרוזיליה ואת החציל, מתקנים תיבול ומקררים.
  3. פותחים את הבצק על משטח עבודה, יוצרים שלושה נקניקים משלוש חתיכות של בצק, שאותן ממלאים במילוי (ראו בסרטון) ומגלגלים לצורת נקניק. משלושת הנקניקים (רצועות הבצק הממולאות בבשר) קולעים חלה יפה, מהדקים היטב, ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה.
  4. מורחים בביצה, מפזרים שומשום ושולחים לאפיה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 45 דקות.
  5. מגישים עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח של לימון כבוש.

 

סלט סלקים ברברי

המצרכים:

 

5 סלקים, מקולפים חתוכים למקלות

5 מלפפונים, חתוכים למקלות

1 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות של 4 ס"מ

1 צרור נבטי חמנייה

50 גרם אגוזי לוז מסוכר, קצוץ

30 גרם שומשום קלוי

5 גבעולי סלרי, חתוך גפרורים

2 כפות דבש

1 כף שמן שומשום

2 לימונים

מלח, פלפל שחור

3 כפות חומץ הדרים

2 כפות שמן זית

2 עגבניות של קיץ

יונית צוקרמן מבשלת (באדיבות אתר FOODY)
(באדיבות אתר FOODY)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערת ערבוב מערבבים את כל הירקות.
  2. מוסיפים את המרכיבים של הרוטב, מערבבים, ומניחים בצד לעשר דקות למיזוג טעמים.
  3. מעבירים לכלי הגשה, ומגישים.

 

סלט עגבניות של קיץ

המצרכים:

 

8 יחידות עגבניות תמר על חצי צלוי

80 גרם שרי צהוב חצוי

100 גרם שרי מנור, חצוי

100 גרם עלי רוקט

50 גרם זיתי קלמטה

50 גרם לימונים כבושים

5 צנוניות, פרוסות

2 שומר, פרוס דק

50 גרם שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

1/2 פלפל צ'ילי

2 יחידות שום, פרוס

יונית צוקרמן מבשלת (באדיבות אתר FOODY)
(באדיבות אתר FOODY)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל הירקות ביחד בקערת ערבוב.
  2. מתבלים, מעבירים לכלי הגשה, ומגישים.

 

סלט פטריות שוק

המצרכים:

 

150 גרם פטריות שימג'י

150 גרם פטריות מלך

150 גרם פטריות שמפיניון

150 גרם פטריות פורטבלו

1 בצל אדום, פרוס

100 גרם עלי רוקט

120 גרם נבטי חמנייה

50 גרם בלסמי מצומצם

2 לימונים, סחוטים למיץ

3 כפות שמן זית

2 כפות סילאן

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן על הכירים. מקפיצים את כל הפטריות, למעט השימג'י, במשך מספר דקות.
  2. מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פטריות השימג'י.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, ומתבלים.
  4. מערבבים היטב, ומגישים.

 

סלט שורשים

המצרכים:

1 סלק, קלוף וחתוך דק בקולפן

1 קולורבי, קלוף וחתוך דק בקולפן

3 גזרים צבעוניים, קלופים וחתוכים דק בקולפן (אחד מכל צבע)

5 צנוניות, פרוסות דק

1 זוקיני ירוק, פרוס בקולפן

1 זוקיני צהוב, פרוס בקולפן

1 מלפפון, פרוס בקולפן

1 גבעול סלרי, פרוס

לרוטב -

1 כף שמן שומשום

1 שן שום, כתושה

2 כפות שמן זית

2 לימונים, סחוטים למיץ

1 כף חומץ

3 כפות סוכר

1 כף חרדל גרגירים

2 כפות דבש

מלח, פלפל

יונית צוקרמן מבשלת (באדיבות אתר FOODY)
(באדיבות אתר FOODY)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל הירקות בקערה. 
  2. מערבבים בבלנדר מוט את כל חומרי הרוטב, עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
  3. מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות, מערבבים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות אתר האוכל פודי 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות אתר FOODY
יונית צוקרמן מבשלת לשבת עם השף אמיר דן
באדיבות אתר FOODY
מומלצים