שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עוד 743 מתו בספרד, מצב חירום בטוקיו

עלייה במספר היומי של המתים והנדבקים החדשים בספרד, אחרי מגמת ירידה בימים האחרונים. ביפן הוכרז מצב חירום בטוקיו ובעוד שישה מחוזות, באוניברסיטה בבירה רובוטים החליפו את הסטודנטים בטקס הסיום

 

 

רשויות הבריאות בספרד הודיעו בצהריים (ג') כי עוד 743 בני אדם מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בשטחה - עלייה שקוטעת את הירידה שנרשמה בנתון הזה בימים האחרונים. אתמול דווח על 637 מתים בספרד, שלשום על 674 מתים ובשבת דווח על 809 מתים. בסך הכל מתו בספרד 13,798. גם במספר הנדבקים החדשים יש עלייה: עוד 5,478 אובחנו כחולים ביממה האחרונה, לעומת 4,273 אתמול ו-6,023 שלשום. מספר החולים הכולל בספרד עומד כבר על 140,510.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

"השורד המיועד" שממלא את מקומו של ג'ונסון

שר הבריאות שהפר את הסגר: "הייתי אידיוט"

יממה ללא מתים בסין

 

למרות שמגמת הירידה במספר המתים והנדבקים נקטעה, הרשויות בספרד אומרות שההתמתנות של המגפה תיקח זמן, ומציינות כי ישנם סמנים מעודדים של הקלה מסוימת בעומס בבתי החולים.

  (צילום: EPA)
מגמת הירידה נקטעה. עם מסכות בספרד(צילום: EPA)

  (צילום: רויטרס)
חולי קורונה במסדרון בית חולים במדריד(צילום: רויטרס)

  (צילום: gettyimages)
מתנדב של הצלב האדום בווסקה(צילום: gettyimages)
 

ממשלת ספרד כבר דנה באפשרות של הקלה במגבלות בשבועות הקרובים, וכהיערכות לאפשרות זו רוצה לבדוק 30 אלף בתי אב כדי לשרטט מפה ארצית של ההתפרצות. המטרה היא להבין עד כמה התפשט הנגיף, מעבר לנתונים שמגיעים מבתי החולים ובתי האבות – שהפכו למוקדי התפרצות חמורים במדינה.

 

היום הזהיר ארגון הבריאות העולמי מפני הסרה מוקדמת מדי של ההגבלות שהטילו מדינות ברחבי העולם. "אחד הדברים החשובים ביותר הוא לא לוותר על ההגבלות מוקדם מדי - כדי למנוע נפילה מחדש", אמר דובר הארגון כריסטיאן לידמאייר. "זה כמו שאם חלית ויצאת מוקדם מדי מהמיטה והתחלת לרוץ מוקדם מדי, אתה מסתכן בחידוש המחלה", הוא הוסיף. דבריו מגיעים על רקע "אסטרטגיות היציאה" מהסגר שפורסמו אתמול באוסטריה ובגרמניה.

 

במקביל, ראש ממשלת יפן שינזו אבה הכריז היום על מצב חירום בבירה טוקיו ובשישה מחוזות נוספים, שבהם מתגוררים יחדיו כ-44% מתושבי יפן, אחרי שבימים האחרונים גבר בהם החשש מהתפרצות נרחבת של נגיף הקורונה. אבה חשף גם תוכנית סיוע כלכלית בשווי של 990 מיליארד דולר. "החלטנו להכריז על מצב חירום בגלל שהגענו למסקנה שלהתפשטות מהירה של נגיף הקורונה ברחבי המדינה תהיה השפעה עצומה על החיים ועל הכלכלה", הוא אמר מוקדם יותר בנאום בפרלמנט.

יפן שינזו אבה הכרז על מצב חירום ב טוקיו ובאזורים נוספים בגלל נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
מצב חירום בטוקיו. ראש הממשלה שינזו אבה עם מסכה(צילום: רויטרס)

יפן שינזו אבה הכרז על מצב חירום ב טוקיו ובאזורים נוספים בגלל נגיף קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

נגיף קורונה יפן טוקיו (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

יפן מסכה טוקיו נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

יפן מסכה טוקיו נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

עד לפני כשבועיים נראו העניינים ביפן תחת שליטה מלאה והיא דיווחה על מעט מקרי הידבקות בנגיף, אבל מרגע שהוחלט לדחות את אולימפיאדת טוקיו מיולי הקרוב לשנה הבאה חלה לפתע עלייה חדה במספר הנדבקים הרשמי, והיו שטענו כי עד לרגע הדחייה ניסתה הממשלה להצניע את ממדי ההתפרצות כדי לאפשר את קיום האולימפיאדה השנה כמתוכנן. בממשלה מכחישים כי הסתירו מידע.

 

עד כה זוהו בטוקיו כ-1,200 נדבקים, מתוכם יותר מ-80 היום ויותר מ-100 אתמול וגם שלשום, עלייה מטרידה לעומת נתוני הימים שלפני כן. ברחבי יפן אובחנו יותר מ-4,000 חולי קורונה. נכון לאתמול, מספר המתים עומד על 93.

 

אבה הדגיש כי מצב החירום לא מהווה סגר של ממש, אך ההכרזה תעניק למושלים המקומיים סמכות להורות לתושבים בשטחיהם להישאר בבתים ולסגור בתי עסק. לא ניתן יהיה להעניש את מי שיפר הוראות אלו, והאכיפה תתבסס יותר על לחץ חברתי והכבוד שרוכשים התושבים לשלטונות.

יפן מסכה טוקיו נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
רובוטים במקום סטודנטים. טקס סיום בטוקיו(צילום: רויטרס)

יפן מסכה טוקיו נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מושלת טוקיו, יוריקו קויקה, אמרה שהעיר דנה כעת עם הממשלה המרכזית על סוג המתקנים שייתבקשו להיסגר, ועל היקף ההגבלה של שעות פעילות בתי העסק. היא הדגישה שלא יהיו שום הגבלות על קניית מזון או תרופות. לדברי אבה, הממשלה לא תבקש מחברות הרכבות להגביל את מספר הנוסעים או לצמצם את פעילותן. שירותים אחרים, כמו דואר ובנקים, גם כן ימשיכו לפעול לפי תאגיד השידור הציבורי NHK.

 

שר החקלאות טאקו אטו קרא לתושבים להימנע מהסתערות על המרכולים בעקבות ההכרזה על מצב החירום. "אנחנו מבקשים מהאזרחים לקנות רק את מה שהם צריכים ורק מתי שהם צריכים. יש מספיק מזון ואין שום כוונה להשעות את הפעילות במפעלי המזון", הוא אמר לפני ההכרזה הצפויה על מצב החירום.

 

כמו בשאר העולם, מגפת הקורונה וההשבתה של פעילויות ואירועים שהיא מביאה עמה מאלצת רבים למצוא דרכים יצירתיות כדי להמשיך באורח חייהם. באוניברסיטה אחת בטוקיו, Business Breakthrough University, מצאו פתרון יצירתי כזה לאחר שטקס הסיום בוטל: הסטודנטים השתתפו מרחוק באירוע, בעזרת רובוטים שבהם שלטו מהמחשבים שלהם בבית. תמונתו של כל סטודנט הוצגה על טבלטים שהוצמדו לראשי הרובוטים, שהולבשו גם בגלימות ובכובעים. כל רובוט עלה בתורו לבמה, וקיבל את תעודת התואר מצוות האוניברסיטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
צוות רפואה בספרד
צילום: gettyimages
מומלצים