שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

בתי ספר בהדרגה, בלי בתי קפה: אסטרטגיית היציאה

מתום החג יחל שחרור המשק, כך זה יקרה: תלמידי החינוך המיוחד יהיו הראשונים שישובו, בתי הכנסת יישארו סגורים בתחילה - וגם המסעדות. התקהלויות ייאסרו לפחות עד ספטמבר, גם שגרת הטיסות לא תתחדש עד הקיץ. נבחנת אפשרות לאשר לספרים לעבוד עם ציוד מגן מיוחד. מימונה? רק בבית

אסטרטגיית היציאה של ישראל: בכירים בממשלה אמרו כי אחרי חג הפסח ישראל תתחיל "לשחרר" את המשק. לדבריהם, מקומות עבודה יתחיל לפעול בצורה מדורגת, תוך שמירה על כללי זהירות. הקניונים יהיו בשלב הראשון סגורים, וכך גם בתי הקפה, המסעדות, התיאטראות, אירועי הפנאי ואירועי הספורט.

 

התקהלויות, כולל בבתי כנסת, ייאסרו לפי ההערכה מתחילת "שחרור" המשק ועד חודש ספטמבר. חגיגות המימונה ייערכו בשבוע הבא במתכונת של ליל הסדר - כל משפחה גרעינית תחגוג בביתה בלבד.

 

משבר הקורונה - עדכונים אחרונים

יותר מעשרת אלפים נדבקים בקורונה , עוד 7 נפטרו

הקורבן ה-12 מבית האבות משען : ניצולת שואה בת 85

דיווח: טורקיה שולחת לישראל ציוד מגן רפואי

נשארו 15: חולה קורונה ראשון בתימן

הגבלות החג הוסרו הבוקר , סגר מרוכך על בני ברק

 

הבכירים אמרו כי בהמשך ייפתחו הקניונים, אך כנראה ללא רשתות מזון. החנויות לא ייפתחו בשלב הראשון אלא  גם כן בהדרגה, עם כללים שיחייבו אותם. מערך הטיסות מישראל ואליה לא צפוי לשוב למתכונת מלאה לפני ספטמבר. בד בבד, עם החזרת הסקטור הראשון לשגרה תיבחן חזרה הדרגתית של טיסות ליעדים חשובים כדי לאפשר ייצוא ומסחר.

 

הגורמים הבכירים ציינו כי נבחנת אפשרות לספרים ולקוסמטיקאיות להתחיל לעבוד בהדרגה אך עם אמצעי מגן מיוחדים כגון מסכות מגן על הפנים ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. 

נוסעים יוצאים מנתב
נמל התעופה בן גוריון. לא צפויה חזרה למתכונת מלאה לפני ספטמבר(צילום: איתי בלומנטל )

בנוגע ללימודים, כבר הודיע משרד החינוך כי בכפוף להנחיות משרד הבריאות הראשונים שיחזרו הם ילדי החינוך המיוחד, מיד בתום החג. 50 אלף הראשונים שישובו למוסדות החינוך הם אלו לומדים בבתי ספר ובגנים לחינוך מיוחד או בכיתות לחינוך מיוחד בתוך בתי ספר רגילים. כנראה זה יהיה במשמרות (חלק בבוקר וחלק אחר הצהריים) ובקבוצות קטנות.

 

200 אלף ילדי החינוך המיוחד הנוספים, שלומדים בכיתות שילוב, יגיעו תחילה למרכזים שייפתחו במוסדות חינוך שונים - כנראה אחת ליומיים – ובין היתר יקבלו טיפולים פרא-רפואיים. הבאים אחריהם לשוב יהיו ילדי הגנים, שיחזרו במשמרות כדי לאפשר להורים לצאת לעבוד, ואחריהם כנראה תלמידי התיכונים שיגיעו למרתונים ותגבורים לקראת הבגרויות הקרובות. בכל מקרה, ימשיך להיות דגש על חינוך מקוון, מרחוק. במשרד הבריאות מתנגדים בינתיים לפתיחת בתי הספר מיד אחרי החג.

צוותי מד
בדיקות לאבחון קורונה בבני ברק, הבוקר(צילום: מוטי קמחי )

האוכלוסייה המבוגרת ואוכלוסיות בסיכון לא יהיו הראשונות לצאת - והן ייקראו להמשיך להישאר בבית. הסקטור הראשון שישוחרר בהדרגה יהיה מגזר ההייטק והפיננסים והתעשייה לייצוא.

 

במקביל תגדל בקצב איטי תנועת התחבורה הציבורית, אך גם הנסיעה בה תיעשה לפי הנחיות משרד הבריאות. כמה קווי אוטובוס יתווספו, אולם בכל קו תותר נסיעה של עד 20 בני אדם.

 

לפי הבכירים, במשך השנה הקרובה הצעדים צריכים להתבצע בצורה מאוד זהירה ותיתכן אף חזרה לאחור במקרה של התפרצות חוזרת. הם הוסיפו כי במקביל תוגדל כמות הבדיקות לאבחון הנגיף ויתבצעו גם בדיקות סרולוגיות.

 

בתוך כך, בתי חולים קיבלו אתמול הודעה ממשרד הבריאות לפיה הם מתבקשים להעביר לצוות המייעץ לראש הממשלה בנימין נתניהו, בראשותו של פרופ' אמנון שעשוע, נתוני חולים לצורך גיבוש אסטרטגיית יציאה. בפנייה, שנשלחה מטעם ד"ר ורד עזרא, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, נכתב: "לצורך עבודת הצוות וגיבוש המלצותיו, בתי החולים נדרשים להעברת נתונים אנונימיים (ללא שמות ומספרי זהות) בגין חולי הקורונה המאושפזים במחלקות הייעודיות אותן הם מפעילים". בפנייה ציינה עזרא כי הבקשה היא לצורך "גיבוש 'תכנית יציאה' לחידוש פעילות המשר לנוכח מגפת הקורונה".

צוותי מד
(צילום: מוטי קמחי )

צוותי מד
(צילום: מוטי קמחי )
 

 

 

הבוקר בשעה 06:00 הסתיים הסגר שבמסגרתו נאסר על אזרחי המדינה לעבור מיישוב ליישוב כדי למנוע את התפשטות הנגיף. במקביל נשארו בתוקף כל יתר ההגבלות הרגילות. פעילות התחבורה הציבורית, שהופסקה לחלוטין ביום שלישי בערב, תתחדש ביום ראשון בבוקר בהיקף מצומצם של עד 25%. רכבות הנוסעים עדיין מושבתות, תנועת מוניות מותרת.

 

בתום ישיבת ממשלה לילית הוחלט על הקלות בסגר בעיר בני ברק. במסגרת ההקלות מתאפשר לתושבים לצאת מהעיר לצורכי עבודה, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או צורך חיוני אחר באישור מראש. עוד הוחלט כי ההגבלה על בני ברק והגדרתה כאזור מוגבל תוארך בחמישה ימים, עד 15 באפריל.

 

על פי המסתמן, הממשלה תאשר היום להמשיך את המגבלות על שבעת המרחבים השכונתיים בירושלים - מגבלות שהוטלו במהלך החג - לצד הקלות מסוימות. החלטה סופית עדיין לא התקבלה. בנוסף, וכחלק מהתקנות לשעת חירום, יובא ככל הנראה היום לאישור הממשלה תיקון שלפיו אם בית משפט פסק לשלם קנס (או פסק מאסר במקרה של אי תשלום קנס) עד 10 במרץ, יידחה המועד לתשלום עד תום תוקפן של התקנות לשעת חירום.

 

צה
צה"ל מקים בית חולים לחולי קורונה בחיפה(צילום: דובר צה"ל)

אדם שיצא מבידוד ונתפס בגן צ'ארלס קלור בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מטיילים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

 

 

 

ההגבלות שצומצמו בעקבות סיום הסגר כוללות את התקנות לשעת חירום: יציאה לזמן קצר תתאפשר עד מרחק של 100 מטר מהבית ובמקביל מותרת יציאה מהבית לצורך הצטיידות במזון ותרופות. כמו כן חל איסור על התקהלות של יותר משני בני אדם ואיסור על תפילה משותפת במרחב הציבורי. השתתפות בהלוויה מוגבלת לעד 20 איש במקום פתוח בלבד, בברית מילה מותרת השתתפות של עד 10 בני אדם, במקום פתוח בלבד תוך שמירת מרחק של שני מטרים.

 

בנוסף להגבלות הללו, ביום ראשון בשעה 07:00 ייכנס לתוקף הצו שעליו חתם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ואשר מחייב עטיית מסכה ביציאה ממקום המגורים. המסכה, מודגש בצו, יכולה להיות גם ביתית, בהתאם להנחיות משרד הבריאות - כזו שמכסה את הפה והאף. "מסכת פה-אף מקטינה מאוד את הסיכון להידבק ולהדביק. היא מונעת פליטת נתז טיפתי ומונעת מנתז טיפתי להגיע לפה ולאף", נכתב בצו.

 

לפי הצו, החובה על עטיית מסכה לא תחול על "קטין מתחת לגיל 6, אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי בשימוש במסכה; אדם השוהה בכלי רכב, במבנה או בחדר במבנה ללא אדם נוסף או אדם השוהה במקומות כאמור עם אנשים הגרים באותו מקום איתו, משתתף בשידור באמצעי תקשורת שנדרש לדבר בשידור ובלבד ששומר על מרחק של שני מטרים מאדם אחר, שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום העבודה ובלבד שיישמרו על המרחק הנדרש לפי ההנחיות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז דוברות אל על
בלי טיסות, בלי מסעדות
צילום: שמיר אלבז דוברות אל על
מומלצים