שתף קטע נבחר

צילום: AP, EPA

השרים הונחו שלא להתחייב על חזרה לשגרה אחרי פסח; דיונים על סגר גם במימונה

רה"מ נתניהו אמר כי ההחלטה על "אסטרטגיית היציאה" תתקבל אחרי המימונה, אך שרים בממשלה מתרשמים כי התהליך מתעכב, וגיבוש ההמלצות נתקל בהססנות. במקביל, הממשלה בוחנת להטיל עוצר גם בחג השני כדי למנוע התפרצות נוספת במימונה

רה
השרים התבקשו שלא להתחייב על חזרה לשגרה אחרי פסח(צילום: קובי גדעון, לע"מ )

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (א') בישיבת הממשלה שההחלטה על תוכנית היציאה ממשבר הקורונה תתקבל רק לקראת סוף השבוע הקרוב, כלומר אחרי המימונה - אך שרים בממשלה התרשמו כי יש עיכוב ואף הססנות בגיבוש אסטרטגיית היציאה, כנראה משום שטרם נרשמה התייצבות במספר הנדבקים ובשל מוקדי ההתפרצות שטרם טופלו.

 

 

למרות דבריו של המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, לאולפן ynet - ולפיהם ישראל הצליחה לבלום את הקורונה, המטה לביטחון לאומי הינחה את השרים שלא להתחייב בפני הציבור וגם לא ליצור את הרושם שכבר התקבלה החלטה להתחיל בחזרה לשגרה בשבוע הבא. "יש להבהיר לציבור שיש להמשיך במימוש ההנחיות ולא להרפות, במיוחד בימי חג וסביב המימונה. זה תנאי יסוד ליכולת להתחיל ביציאה מדורגת וזהירה אל שגרה אחרת", נכתב בהנחיות שהופצו לשרים.

 

בתוך כך, הממשלה בוחנת אפשרות להטיל סגר גם בחג השני כדי למנוע יציאה מהבתים שעלולה להוביל להתפרצות נוספת. שרים בממשלה אמרו כי הנושא עדיין בבחינה במל"ל ובמשרד הבריאות, וגורמים במשרד ראש הממשלה אמרו כי ההחלטה עדיין בדיונים.

 

שר בכיר שבממשלה אמר הערב כי הסגר תלוי בקצב ההדבקה ובנתונים שיוצגו. "בסוף אלה המלצות של משרד הבריאות", אמר השר. "קיים חשש שהציבור יחשוב שהכל טוב, ובמימונה יהיו פה הפרות של ההנחיות שיובילו לגל תחלואה נוסף. צריך לראות מה יקרה עוד יום-יומיים".

 

מחסום משטרתי בעין המפרץ (צילום: דניאל סלמה)
מחסום בכביש 70(צילום: דניאל סלמה)

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

שיפור במצב חולה קורונה בן 22: "הדרך עוד ארוכה"

התפרצות קורונה בבית אבות בבני ברק: "גילינו מהמשפחות"

גם ליברמן אירח את בנו בליל הסדר

לראשונה בישראל: חולי קורונה נגמלו ממכשיר האקמו

מחסור בתרומות רכיבי דם בגלל הקורונה: "חייבים עוד"

 

שרי הממשלה עודכנו כי המל"ל ממשיך בעבודת התיאום בין המשרדים והגופים הרלוונטיים בכל הנוגע לאסטרטגיית היציאה, וכי הוא פועל לפי המלצות שגובשו על-ידי צוותי מומחים ויוצגו בקרוב לנתניהו והממשלה. הגופים הרלוונטיים יידרשו לפעול לפי עקרונות התוכנית שהוצגה להם על-ידי המל"ל, ולהיערך ליום שאחרי. במקביל, המל"ל צפוי להתחיל כבר עכשיו בקמפיין הסברתי נרחב לציבור לקראת השגרה החדשה לאחר המשבר, דוגמת כללי מיגון במרחב פרטי, ציבורי ועסקי.

 

 

השרים נקראו להתגייס למאמץ ייחודי כבר מעתה מול המגזר הערבי לקראת הרמדאן, על מנת לצמצם את פוטנציאל הסיכון, ובמקביל הבהיר המל"ל כי הטיפול והסנקציות בערים ובשכונות מסוימות מתבסס על שיקולים מקצועיים בלבד שהוגדרו על-ידי משרד הבריאות. זאת בניגוד לקריאותיו של שר הבריאות יעקב ליצמן שטען לא פעם כי המדינה מתמקדת בריכוזים חרדיים. המל"ל הדגיש כי הוא שואף שכל צעדי ההתמודדות עם הקורונה יצלחו, ולא יידרשו הגבלות ייחודיות לשום יישוב.

 

לצד הביקורת הקשה מצד משפחות הקשישים שמתגוררים בבתי האבות, המטה לביטחון לאומי הנחה לשפר את התהליכים בכל הנוגע לאוכלוסייה המבוגרת, ולפעול לשיפור האמון ברשויות. שרי הממשלה נקראו לסייע בכל דרך למנכ"ל איכילוב, פרופ' רוני גמזו, שמונה לרכז את הפעילות מול בתי האבות והמוסדות הגריאטריים.

 

 

קודם לכן הודיע השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, כי המשטרה החלה במבצע פיקוח נרחב על בידוד חולי קורונה. בדיון שערך היום עם ממלא מקום מפכ"ל המשטרה, אנשי המל"ל, משרד הבריאות ומשרד המשפטים, ארדן הגדיר את הפיקוח אחר החולים כמשימה בעדיפות ראשונה, והורה למשטרה לעקוב יותר אחר חולים ולא מבודדים.

 

מלשכתו של ארדן נמסר כי השר ביקש מהמשטרה להגדיר מינימום מכסות של ביקורי בית שבועיים, ולהתמקד ביישובים עם מספר החולים הגבוה ביותר.


פורסם לראשונה 12/04/2020 20:46

 

גלעד כהן השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עוטים מסכות בת"א
צילום: מוטי קמחי
מומלצים