שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

בן 48 ללא מחלות רקע נפטר מקורונה, ירידה הדרגתית במספר החולים

הרופאים נאלצו לקבוע את מותו של תושב בני ברק, אב ל-14 ילדים, שחובר למכשיר אקמו (לב-ריאה) והונשם במשך שבוע. בירושלים נפטרה מקורונה אישה בת 57. עד כה מתו בישראל 181 חולי קורונה. זינוק במספר המחלימים

הקמה של מחלקה חדשה לטיפול בחולי קורונה בבית חולים איכילוב בתל אביב (צילום: שאול גולן)
מחלקת הקורונה בבית החולים איכילוב(צילום: שאול גולן)

גבר בן 48 ללא מחלות רקע נפטר מקורונה בבית החולים איכילוב בתל אביב. כך הודיע הבוקר (יום ג') בית החולים. המטופל הונשם במשך שבוע ואף חובר למכשיר אקמו (לב-ריאה). "לצערנו, חרף מאמצי הרופאים נאלצנו הלילה לקבוע את מותו. בית החולים משתתף בצער המשפחה", נמסר מאיכילוב.

 

הנפטר הוא תושב בני ברק, אב ל-14 ילדים. הוא הועבר מבית החולים מעייני הישועה בבני ברק לאיכילוב בסוף השבוע, לאחר שחלה הידרדרות במצבו.

 

במקביל, במהלך הלילה נפטרה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים חולת קורונה בת 57, שסבלה ממספר מחלות רקע מורכבות וכרוניות וטופלה כשהיא מונשמת ומורדמת ביחידה לטיפול נמרץ נשימתי. עד כה נפטרו בישראל 181 חולי קורונה. 13,883 חולים אובחנו. 142 במצב קשה (לעומת 149 אתמול). 113 מהם מונשמים (לעומת 119 אתמול). 

 

 

  

 

אמש, על פי נתוני משרד הבריאות, חלה עלייה במספר המונשמים - והוא עמד על 119. מדובר על עלייה בשיעור של יותר מ-9% לעומת שלשום בערב. מהנתונים שפורסמו עלה עוד כי התווספו שלושה חולים במצב קשה.

 

גם אתמול עלה מספר המחלימים על מספר המאובחנים החדשים, ונרשמה עלייה בשיעור של כמעט 8% במספר המחלימים, לעומת עלייה של 1.65% במספר המאובחנים החדשים. זוהי העלייה היומית בשיעור הנמוך ביותר עד כה.

 

 

נתונים מעודדים: ירידה במספר החולים בפועל

ביום רביעי שעבר הגיע מספר חולי הקורונה בפועל בישראל ל-9,808. מדובר בנתון המתייחס למספר החולים, כלומר ללא המחלימים והנפטרים. מאז חלה ירידה מתונה במספר זה והבוקר מגיע מספר החולים בפועל ל-9,349 – כלומר ירידה של כ-4.5% מהשיא.

 

על-פי נתונים שפרסם הבוקר מספר הבריאות, 13,883 ישראלים נדבקו בקורונה מאז הגיע הנגיף לארץ במחצית השנייה של חודש פברואר. מאז 4,353 ישראלים החלימו מהמחלה ולמרבה הצער 181 נפטרו. אחוז התמותה בישראל עומד היום על 1.3% - אחד הנתונים הנמוכים ביותר במדינות שבהן למעלה מ-10,000 נדבקים.

 

נתון השיא במספר החולים בפועל היה ביום רביעי שעבר בשעות הערב. אז היו בישראל 12,501 נדבקים, 130 נפטרים ו-2,563 מחלימים. מאז עלה מספר הנדבקים ב-11%, מספר הנפטרים זינק בקרוב ל-40% ומספר המחלימים מקורונה זינק בתוך כמה ימים בלבד ב-70%.

 

בין החולים שהחלימו מהקורונה גם שר הבריאות יעקב ליצמן ורעייתו. ליצמן הודיע אמש כי שתי בדיקות קורונה שעבר יצאו שליליות וכי הוא החלים מהנגיף וימשיך בשגרת עבודה מלאה."זו הייתה בשבילי הזדמנות נאותה להיווכח אישית בעבודתם המסורה של צוותי הרפואה היקרים שלנו. תודתי לכל מי שהתעניין ודאג לשלומי", אמר ליצמן לאחר שנודע לו כי הבריא מהקורונה. 

 

 

 

הלל יפה: לאחר שהיה מורדם ומונשם במשך שבועיים וחצי- התעורר, והחלים מקורונה (צילום: דוברות הלל יפה)
אליהו אוחנה שהחלים מקורונה עם בנו והצוות הרפואי בהלל יפה(צילום: דוברות הלל יפה)
 

בבית החולים הלל יפה בחדרה החלים מקורונה אליהו אוחנה בן ה 75 מפרדס חנה לאחר אשפוז של כחודש ימים. יומיים לאחר אשפוזו הידרדר מצבו וצוות המחלקה נאלץ להרדימו ולהנשימו. אוחנה היה במצב קשה מאוד במשך כשבועיים וחצי. לפני כמה ימים השתפר מצבו באופן ניכר, הוא נגמל מהנשמה ולאחר קבלת תוצאות שליליות לקורונה נפגש לראשונה עם משפחתו. בנו, נתנאל: "אין לי מילים כדי להודות לצוות הרפואי והסיעודי על הטיפול המסור באבא שלי בימים מורכבים אלו. מלאכים. זה מה שהם. כל אחד ואחד מהם. אני מרגיש שקבלתי את אבא שלי בחזרה".

 

משרד הבריאות עוצר את בדיקות הקורונה במכון ויצמן

בתוך כך, משרד הבריאות החליט אתמול להפסיק את שיתוף הפעולה עם המעבדה במכון ויצמן. זאת על רקע התקלה שבמסגרתה 14 דיירים מבית האבות "בית הדר" באשדוד קיבלו בטעות תוצאה חיובית לבדיקת הקורונה שלהם - ולאחר בדיקות חוזרות שבוצעו בבית החולים התגלה שהם שליליים. תשעה מהדיירים אושפזו באסותא באשדוד, שלושה בבית החולים קפלן ברחובות ושניים בבית החולים ברזילי באשקלון.

 

מבדיקת התקלה עלה כי בסך הכל 19 בני אדם אובחנו כחולים בעקבות הבדיקות במכון ויצמן - על אף שלא היו חולים.

50 ()
14 דיירים אובחנו בטעות כחולים. בית האבות "בית הדר" באשדוד

גורם בכיר במערכת הבריאות אמר ל-ynet: "האירוע במכון ויצמן המחיש את החשיבות בהפעלה מקצועית ונכונה של מעבדות בריאות הציבור. לא כל מעבדה אקדמית יכולה לעשות הסבה בן רגע ולהתמודד עם עומסי עבודה לא שגרתיים. לכן משרד הבריאות עמד על מספר כללים מקצועיים טרם אישור המעבדה בוויצמן".

 

עוד אמר הגורם כי "במשך שבועות ארוכים מכון ויצמן הפעיל לחץ עוצמתי לעשות בדיקות, ובתקלה הראשונה שקרתה - המכון לא היה שם. היינו שמחים להמשיך עם המכון בשיתוף פעולה לטובת הגדלת כמות הבדיקות בישראל".

 

יש לציין כי המעבדה במכון ויצמן היא המעבדה הראשונה לבדיקות קורונה במוסד אקדמי (למעט מעבדת האוניברסיטה העברית שפועלת בשיתוף בית החולים הדסה). פעילות המעבדה במכון ויצמן לוותה מצד אחד בביקורת על העיכוב הרב במועד פתיחתה, ומנגד בטענות מצד נציגי המעבדות הממשלתיות הקיימות על דחיקתן הצדה.

 

בעוד שעם פרסום תקלת הבדיקות הסתפקו במכון ויצמן בתגובה ממלכתית, בסוף השבוע החריפו שם את הטון. "מכון ויצמן למדע קורא למשרד הבריאות להמשיך ולפעול יחד, בשותפות אמת ובהגינות, במאבק הלאומי בקורונה, לטובתם ולרווחתם של כל תושבי ישראל", נמסר מהמכון - אך בהמשך הוסיפו: "התחמקות מאחריות ו"חיפוש אשמים", מקומם לא יכירם בתחומי המדע והרפואה".

 

יעל פרידסון השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים איכילוב בתל אביב
מומלצים