שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

הממשלה תאשר: תיאסר כניסת משפחות שכולות לבתי העלמין ביום הזיכרון

חוסר בהירות לגבי הצעדים המגבילים את התנועה בשבוע הבא: שר הביטחון הצהיר שמשפחות שכולות יוכלו להגיע לאתרי ההנצחה רק עד יום ראשון. אבל השרים יתבקשו לאשר עלייה לקברים עד יום שני ב-16:00. עוד בתכנון איסור יציאה מהיישובים ביום העצמאות. הגבלות גם ברמדאן

 

 

איסור על כניסה לבתי עלמין מערב יום הזיכרון לחללי צה"ל, וסגר על היישובים במהלך יום העצמאות: במסגרת המאבק במגפת הקורונה תתכנס הממשלה הבוקר (יום ד') ב-11:00 לישיבה טלפונית שבמסגרתה תאשר מגבלות תנועה ביום הזיכרון, יום העצמאות והרמדאן.

 

מגפת הקורונה - עדכונים נוספים:

 

למרות זאת, עוד לפני הישיבה הודיע שר הביטחון נפתלי בנט שהביקור בבתי העלמין הצבאיים תתאפשר רק עד יום ראשון, 24 שעות לפני כניסת ערב יום הזיכרון. אלא שבישיבה הטלפונית יתבקשו השרים לאשר את תחילת המגבלות רק למחרת, ערב יום הזיכרון: על פי ההנחיות שעליהן יצביעו השרים, המשפחות השכולות יוכלו להגיע לבתי העלמין הצבאיים ולאתרי ההנצחה עד יום שני ב-16:00.

 

שר הביטחון נפתלי בנט אמר: "פתיחת בתי העלמין הצבאיים ביום הזיכרון הייתה בגדר פצצת מוות מתקתקת. מדי שנה מגיעים ביום הזיכרון כמיליון וחצי איש לבתי העלמין, חלק לא מבוטל מהם הם קשישים ומבוגרים. שקלנו אפשרויות נוספות, של דחיית יום הזיכרון לסתיו ומתן אפשרות רק לחלק מבני המשפחה להגיע, אבל יש משמעות לקיים את יום הזיכרון במועדו.

 

"המשטרה תסגור את צירי הגישה לבתי העלמין, אבל השוטרים לא ימנעו בכוח מהורים שכולים להיכנס לבתי העלמין, תבוצע 'אכיפה רכה'. אב שכול לא ייעצר פיזית. כל החלטה שלא היינו מקבלים לא הייתה מתקבלת על כולם. טכנית לא יהיה ניתן להגיע עם רכב – מי שיגיע יעשה זאת ברגל".

 

לגבי הסגר המתוכנן ליום העצמאות, הוא יהיה דומה במידה רבה לזה שהוטל על סביב ליל הסדר: מיום שלישי ב-17:00 (שלוש שעות לפני סיום יום הזיכרון) ועד יום רביעי ב-20:00 (סיום יום העצמאות) אסור יהיה לצאת מתחומי היישובים ותבוטל התחבורה הציבורית. לא תהיה הגבלה על מרחק מבית המגורים.

 

לגבי הרמדאן, ביישובים המוסלמים ייסגרו כל בתי העסק ממחר (יום ה', 23 באפריל) ועד 3 במאי בין השעות 18:00 ל-3:00 לפנות בוקר, למעט בתי מרקחת. עסקים יוכלו להוציא משלוחים אך תיאסר יציאה מהיישובים. מועוויה כבהה, מרכז בכיר במשרד הבריאות, אמר הבוקר בוועידת הקורונה של הכנסת: "הרבה נדבקים במגזר נדבקו במרכולים. יש להקפיד בתקנות לדעתי על הסופרים כי יש עליהם עומס. כאנשים רוצים לקנות לקראת הארוחה בערב. צריך לנסות לשכנע כמה שיותר חולים מאומתים שיהיו בבתי מלון כדי למנוע את הפצת המחלה. הנתון המעודד: אנחנו עומדים על 25% מחלימים בכלל הנדבקים בחברה הערבית".

 

משפחות שכולות בקברים (צילום: שמוליק דודפור)
בית העלמין הצבאי ברמלה(צילום: שמוליק דודפור)

 

 

בבוקר פרסם בנט הודעה למשפחות השכולות ולפיה: "התכנסות של מיליון וחצי אנשים בדקה אחת, בשעה אחת, מהווה סכנת נפשות של ממש. לכן, אנחנו נאלצים השנה, בצער גדול, למנוע הגעה של הציבור והמשפחות לבתי העלמין ביום הזיכרון עצמו. המשפחות הגרעיניות בלבד כן תוכלנה להגיע לבתי העלמין החל מהבוקר ועד יום ראשון בלילה תוך שמירה על כללי הריחוק המקובלים. זאת החלטה קשה מנשוא, אבל היא הכרחית. היא התקבלה לאחר התייעצות עם ראשי ארגון יד לבנים, ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, הוועדה הציבורית להנצחת החללים, עם ראש הממשלה ושרי הממשלה הרלוונטיים".

 

לדברי בנט, ב-53 בתי העלמין הצבאיים יתקיים טקס סמלי קטן ושקט בהשתתפות קצין, כמה חיילים ורב צבאי. במהלך יום הזיכרון יתקיימו הטקסים המרכזיים - בכותל ובהר הרצל - בלי קהל, אבל הטקסים ישודרו בשידור חי בתקשורת.

 

בנט: "משפחות יקרות, זר לא יבין את כאבכן, ואני יודע כמה זה קשה, במיוחד למי מכם שהיה בבית בבידוד בחודש האחרון. בלב כבד המלצתי על התוכנית הזאת וההחלטה התקבלה. היא הייתה הכרחית. החיים קודמים לכל".

 

 

 

אתמול קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון בנושא עם שרי הביטחון, ביטחון הפנים, הבריאות והתרבות, ועם ראש המל"ל, ממלא מקום מפכ"ל המשטרה, מנכ"ל משרד הבריאות, היועץ המשפטי לממשלה ומנכ"ל משרד הביטחון. "לאחר שנשמעה המלצת נציגי ארגוני ההנצחה, בדיון הוחלט, בכפוף לאישור הממשלה, כי השנה לנוכח סכנת ההדבקה, לא תתאפשר ביום הזיכרון הגעה לבתי העלמין ולאתרי ההנצחה. המשטרה תסגור את צירי הגישה אליהם", נמסר מלשכתו של רה"מ.

 

עוד צוין כי המשפחות השכולות נקראו לקיים בימים שנותרו עד יום הזיכרון, ביקורי התייחדות מצומצמים בבתי העלמין, בהתאם להגבלות הריחוק החברתי.

 

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן יביא לאישור הממשלה את הסיכום שגיבש עם המשטרה והשלטון המקומי ולפיו מפגני זיקוקים יתקיימו במספר מוקדים בכל רשות מקומית (ולא רק במוקד מרכזי אחד), באופן שיאפשר למספר רב ככל הניתן של תושבי הרשות המקומית לצפות בהם, מבלי להפר את הוראות משרד הבריאות.

 

הצורך בגיבוש המדיניות עלה לאור חשש משטרת ישראל ומשרד הבריאות, שקיום מפגני זיקוקים במתכונת המסורתית, ממוקד מרכזי אחד בלבד בכל רשות, יביא ליצירת התקהלויות גדולות.

 

משרד הבריאות עדכן הבוקר שמספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-14,326. מדובר בעלייה של 3.19% במספר המאובחנים החדשים ביחס ליממה הקודמת. בימים הקודמים עמד שיעור הנדבקים החדשים על בין 1.65% ל-2.5%.

 

על-פי נתוני משרד הבריאות, 187 בני אדם נפטרו עד היום מהנגיף בישראל. מצבם של 148 מהחולים מוגדר קשה, בעוד 111 מהם מונשמים, בהם ארבעה מונשמים כרוניים. מצבם של עוד 124 בני אדם מוגדר בינוני והיתר קל. מספר המחלימים עלה גם הוא, ועומד על 4,961.

 

ביחס לעדכון שמסר משרד הבריאות אמש, אובחנו עוד 384 חולים חדשים, לצד 454 מחלימים חדשים מהנגיף. מספר חולי הקורונה בפועל בישראל ממשיך בירידה ועומד כעת על 9,178.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק דודפור
בית העלמין בצהאי ברמלה
צילום: שמוליק דודפור
מומלצים