שתף קטע נבחר

מספקים מעטפת משפחתית לחיילים הבודדים

בצה"ל משרתים היום קרוב ל-7,000 חיילות וחיילים בודדים. מהם עולים ומתנדבים מחו"ל, ומהם - ישראלים ללא עורף משפחתי. המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין, חייל בודד שנפל, מספק להם בית חם בו יוכלו לבלות, לאכול ארוחות שבת וחג, לכבס את בגדיהם, ולהרגיש בבית

"זה היה היום הנורא בחיי". כך מתאר סטיוארט שטיינברג את הרגע בו הגיעו דפיקות המשלחת של צה"ל בדלת ביתו המרווח בפרברי לוס אנג'לס, והודיעו לו על נפילתו של בנו מקס, אלפי קילומטרים משם, בשוג'אעייה בעזה, בשנת 2014 במהלך מבצע צוק איתן.

 

הסיטואציה הטראגית המוכרת לכל ישראלי מאלפי תיאורי הורים שכולים, נשמעת מעט אחרת כשהיא מגיעה מאדם שמעולם לא ביקר בישראל, לא חי את ימי הזיכרון ואת אתוס הגיוס לצה"ל.

 

עם היוודע דבר נפילתו של מקס במשפחת שטיינברג היו צריכים לקבל החלטה על מקום קבורתו של בנם, מקס. הנטייה הטבעית היתה כפי שאמר אביו, להחזיר אותו הביתה, ללוס אנג'לס שם גדל והתחנך. ידיד המשפחה שכנע אותו שמקומו של בנו הוא במקום בו בחר לקשור את גורלו, בבית הקברות הצבאי בהר הרצל בירושלים.

 

סטיוארט מספר שחשש מכך שבנו ייקבר בטקס ממועט משתתפים. בהלוויתו של מקס השתתפו מעל 30,000 ישראלים שהגיעו כדי לחלוק לו כבוד אחרון, וכדי לעטוף את משפחתו שהגיעה לראשונה בחייה לישראל.

 

צילום מסך לווית מקס ()

 

מקס ז"ל אינו החייל הבודד היחידי בישראל. כמוהו משרתים היום בצה"ל קרוב ל-7,000 חיילות וחיילים. מהם עולים ומתנדבים מחו"ל, ומהם - ישראלים ללא עורף משפחתי. צה"ל עושה רבות למען הקלת השירות הצבאי של חיילים אלה - החל בקורסים והכשרות מיוחדות בעברית או במיומנויות בסיסיות נדרשות, דרך תנאי ת"ש משופרים העוזרים לחיילים לצלוח את שירותם הצבאי.

 

אולם יש דברים שגוף כמו צה"ל לא יכול לתת. כל אם ישראלית יודעת, שהבן הפרטי שלה, זקוק לתמיכה, חום, שירותי כביסה ומזון ויתר פינוקים כשהוא יוצא הביתה. מה יעלה בגורלם של החיילים הבודדים? מי ייתן להם את המעטפת המשפחתית הכה חשובה הזו?

 

מקס שטיינברג זל חייל בודד נהרג מבצע צוק איתן (צילום: דוברות צה
מקס שטיינברג זל חייל בודד נהרג מבצע צוק איתן(צילום: דוברות צה"ל)

 

המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין הוקם ב-2009 לאור חלומו של חייל בודד אחר שנפל בקרב, מייקל לוין ז"ל. מייקל חלם על מקום שיהיה בית חם שבו חיילים יוכלו לבלות, לאכול ארוחות שבת וחג, לכבס את בגדיהם, ולהרגיש בבית.

 

חבריו של מייקל, יחד עם ציקי אוד שעובד עד היום במרכז, נענו לחלום והקימו בית ברוח זו. היום, משרת המרכז מעל 1,000 חיילים בשנה. ישראלים חסרי עורף משפחתי ועולים מחו"ל. המרכז פעיל בירושלים, תל אביב ובאר שבע.

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

מעבר לבית החם, למועדון חברתי, לארוחות שבת וחג ולמקום לבילוי, המרכז אף נותן שירותי ייעוץ וליווי לחיילים לפני, במהלך ואחרי שירותם הצבאי. פעילות המרכז מתאפשרת בזכות רוחב ליבם של תורמים פרטיים וחברות מובילות במשק, לטובת החיילים הבודדים. מרגש בכל פעם מחדש להיות בלב העשייה הזו המנקזת אליה את פניה היפות של החברה הישראלית.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים