שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

צמים ב-40 מעלות ודורשים: "לבטל הגבלות במסגדים"

עוד יומיים נותרו לסיום חודש הרמדאן, שרבים בעולם המוסלמי ממשיכים לקיימו על אף עומסי החום הקיצוניים. בחברה הערבית שמחים על פתיחת המסגדים לאחר כחודשיים, אך דורשים לבטל את הגבלת 50 המתפללים: "הממשלה רוצה להעליב אותנו"

פתיחת המסגדים בכפר קאסם ()
"להסיר הגבלת מתפללים". פתיחת המסגדים בכפר קאסם

חודש הרמדאן החל השנה במתכונת יוצאת דופן בשל משבר הקורונה, ובעולם המוסלמי החלו לצום תחת מגבלות הבריאות שכללו סגירת מסגדים וצמצום שעות פעילות בתי עסק. למרות ההגבלות והחום הכבד ששורר בימים אלה ברחבי הארץ, רבים ממשיכים לצום ואף מעודדים מפתיחת המסגדים הבוקר, לאחר כחודשיים שבהם הם היו סגורים. עם זאת הם דורשים לבטל את המגבלה ל-50 מתפללים בלבד.

 

מסגדים בישראל ייסגרו: "עדיף שאנשים יתפללו בבית"

רמדאן בצל הקורונה: מסגדים ריקים ומצוקה כלכלית

  

מתפללים רבים הגיעו היום לפנות בוקר למסגדים ביישובי החברה הערבית, ומתחו ביקורת על הגבלת התפילות ל-50 איש בלבד. "לא ייתכן שחופי הים והקניונים פתוחים כרגיל והמון אנשים מגיעים אליהם, והמסגדים לא. כאילו שהם מקור הקורונה – מה שלא נכון", אמר הפעיל החברתי עבד אלסתאר שאהין חאג' יחיא. "המקומות הכי מסודרים מבחינת הוראות הבריאות הם המסגדים, חייבים לאפשר בהם תפילה ללא הגבלה. ההגבלות של הממשלה מראות שהיא רוצה להעליב אותנו".

 

עבד אלסתאר חאג' יחיא ()
"הכי מסודר זה כאן". חאג' יחיא

פתיחת המסגדים בכפר קאסם ()
פתיחת המסגדים בכפר קאסם
פתיחת המסגדים בכפר קאסם ()
"כאילו שהקורונה מגיעה מפה, זה לא נכון"

עבד אלרחים עבד אלחי, תושב טירה, סיפר על השמחה שחש כשחזר להתפלל במסגד - אך גם הוא השמיע ביקורת. "היו צריכים לפתוח אותם מזמן, האיחור הזה מוזר אחרי שראינו שכמעט הכול נפתח. לא מספיק לאפשר רק ל-50 מתפללים להיות בתוך המסגד, אנחנו דורשים לפתוח אותם כרגיל עם שמירה על ההוראות", הוא אמר. "לפעמים מגיעים 100 מתפללים - איך נבחר מי ייכנס ומי לא?. גם אם יש אפשרות לקיים את התפילות מחוץ למסגד, זה לא מתאים עם חום כזה. לצערנו, ההחלטה הזאת לא נכונה".

 

אימאם מסגד מאזור המשולש הוסיף: "כאדם שאחראי על המסגד – אני פותח אותו כרגיל. אין לי אפשרות לבחור מי ייכנס ומי לא, מבחינתי ש-100 איש יתפללו ביחד לצד שמירה על ההוראות. לאורך כל התקופה כיבדנו את ההוראות אבל הפעם לא נעשה זאת. נקיים את התפילות ללא הגבלות".

 

"למרות החום, לא נשבור את הצום"

כאמור, חודש הרמדאן מתקרב לסיומו - והשנה תנאי הצום היו מאתגרים במיוחד. אשרף עומר מכפר כנא, העובד בתחום השיש והשיפוצים, סיפר כי בניגוד לשנים קודמות שבהן הוא צם בקלות יחסית, מידות החום הגבוהות מקשות עליו להמשיך במנהגו. "קשה לנו הרבה יותר השנה בגלל מזג האוויר, לעבוד קשה ובלי אוכל או מים, אבל אני לא מוותר ומנסה לא לשבור את הצום שלי – עד הסוף".

 

 
אשרף עומר ()
"למרות החום, אני לא מוותר". אשרף עומר

 

אחמד ג'בארין מאום אל פחם, סיפר כי הוא וחבריו שעובדים יחד בבניין בחרו לעבוד פחות במהלך ימי הצום והחום. "בגלל גל החום צמצמנו את שעות העבודה ואנחנו עובדים חמש שעות בכל יום במקום שמונה".

 

ראניה מסארוה, אם לשלושה מהיישוב ואדי עארה, סיפרה: "הילדים שלי בני 10, 11 ו-12 צמו עד כה, השנה הילד הקטן שלי לא הצליח להתמודד עם החום הגבוה ושבר את הצום. אני מנסה בכל יום מחדש, אבל בשעות הצהריים הוא כבר צמא ומרגיש שהוא חייב לשתות מים. אני תמיד מעודדת אותם, אבל הפעם בחרתי לתת להם לשקול ולהחליט לבד אם להמשיך בצום או לא. גם עם מזגנים הבית לא מתקרר כל כך טוב. גם לי קשה, אני מנסה לא לצאת מהבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים