שתף קטע נבחר

הזולה של חצרוני בסכנת סגירה: יהדות ארה"ב לא מסוגלת לתרום כעת

"לפנות ליהודים בארה"ב בימים אלה בבקשה לתרומה, זה כמו לגשת לחתן באמצע החתונה שלו ולשאול האם הוא יכול לעזור להחליף גלגל מפונצ'ר": הרב אבי ברמן, ראש ה-OU בישראל - הארגון שמפעיל, בין היתר, את "הזולה של חצרוני" - מספר על החמצן שנגמר למגזר השלישי, במקביל למשבר שעובר על הקהילות היהודיות בעולם

 

"הזולה של חצרוני" היא כבר מזמן מוסד מוכר בירושלים, כתובת לכ-4,000 בני נוער בשנה שמוצאים במקום בית, מפלט מהרחוב ואהבה. בימים אלה מאיימת חרב המיתון על המפעל שהחל כפרויקט של איש אחד, הראל חצרוני, לפני כ-19 שנים – עד שאומץ על ידי ה-OU (איחוד האורתודוכסים – הארגון האורתודוכסי הגדול ביותר בארה"ב, המוכר לרוב הישראלים כארגון הכשרות הגדול ביותר מחוץ לישראל).

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>

 

כבר 15 שנים שהרב אבי ברמן, ראש ה-OU בישראל, עוזב את רעייתו וילדיו כדי לגייס מעבר לים את הכספים הרבים הנדרשים להפעלת הפרויקט. אלא שהשנה הוא מספר על מצב עגום מעבר לים, אולי ראשון מסוגו ביחסי יהדות ישראל ארה"ב, שבו לא ניתן עוד להסתמך על עוגן התרומות של הקהילה היהודית-אמריקאית.

 

קיראו עוד בערוץ היהדות:

 

"לפנות ליהודים בארה"ב בימים אלה בבקשה לתרומה, זה כמו לגשת לחתן באמצע החתונה שלו ולשאול האם הוא יכול לעזור לך להחליף גלגל מפונצ'ר", מתאר הרב ברמן, בראיון לאולפן ynet. "עם מה שהם עוברים כרגע פשוט לא שייך לדבר איתם על תרומות.

 

  ()
הזולה של חצרוני
 

 

"אני חווה איתם את החוויה בטלפון כל יום עד שתיים בלילה. הם פשוט חווים פחד: גם האלימות ברחובות וגם הקורונה שם. פה אנחנו מדברים האם אתה מכיר מישהו שהיה לו קורונה, ושם השאלה היא האם אתה מכיר מישהו שלא היה לו קורונה. המצב מאוד קשה".

 

לדברי הרב ברמן, "בשלושת החודשים האחרונים הצלחתי לגייס רק 5% מהכסף. אנחנו לא מצליחים להביא את התרומות משם, והזולה ומרכזי הנוער נמצאים בסכנת סגירה. חסרים לנו 2.5 מיליון שקלים. אנחנו צריכים להגיע ל-3 מיליון שקלים כדי שלא להיסגר".

 

במקום שבו הממשלה נעלמת

"הזולה של חצרוני" מעסיקה, בין היתר, 22 עובדי נוער, עובדים סוציאליים פסיכולוגים ומדריכים "שפשוט נותנים אהבה אין-סופית לנערים האלה", אומר הרב. "הרבה מהחבר'ה שם שייכים למגזר הדתי-לאומי".

 

  ()
מקום שמציל אלפי נערים

 

מרבית הכסף מגיע, כאמור, מתרומות של יהודים מעבר לים. "עיריית ירושלים נותנת ארבעה תקנים מלאים ושלושה חצאי תקנים, והסוכנות היהודית נותנת 160 אלף דולר בשנה". הוא מספר כי פנה לממשלה לסיוע, "כי כלכלית, זה כסף קטן לעומת מה שהמדינה תצטרך להשקיע בנערים האלה אם ייזרקו לרחוב".

 

אבל כמו רוב ארגוני המגזר השלישי בישראל, הוא מסתמך על העם היושב בציון ועל הערבות ההדדית שלו, ולכן פתח עם חבריו לעשייה פרויקט מימון המונים באתר charidy, שיסתיים מחר (יום ה').

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים