משבר הקורונה והסגרים הממושכים שהביא עימו הותירו אותנו, תושבי ישראל, ספונים בביתנו למשך תקופות ארוכות ומטרידות. בתי המלון היוקרתיים ומתחמי הספא המפנקים סגורים, ואינם יכולים לספק את הצורך העז בקצת פינוק בתקופה כה מדאיגה. אולי זה מסביר מדוע חרף המשבר הכלכלי הקשה הנלווה למגפה, בתי עסק העוסקים במכירת ג'קוזי ביתי מדווחים על ביקוש אדיר ומכירות לוהטות למוצר היוקרה הזה.
  • לא רוצים לפספס אף כתבה?
עוד כתבות למנויים:
כשגם במערכת החלו לגלות עניין בטרנד הרטוב, ועלתה השאלה כיצד לבחור ג'קוזי ביתי, התנדבתי מיד לצאת לשטח כדי לבדוק את הנושא מקרוב.
"בתקופת הקורונה אנשים לא יכולים לצאת למלון או לקאנטרי קלאב, אז הם מעדיפים להביא את החוויות האהובות האלה אליהם הביתה", מספר קובי בן ג'ויה, מומחה להתאמת ג'קוזי ומתקני ספא שעימו נפגשתי באולם התצוגה של חברת ספרטה ספא בבני ברק.
בן ג'ויה, המעיד על זינוק אדיר במכירות בתקופת הקורונה, מסביר כי השאלה הראשונה שעליה צריך לענות בבחירה של ג'קוזי לבית היא כמה אנשים ישתמשו בו. האם מדובר בג'קוזי זוגי ורומנטי או בג'קוזי גדול לכל המשפחה המורחבת? עוד פרמטר חשוב הוא מספר הג'טים - אותם ברזים תת-מימיים קטנים שמשפריצים זרמי מים חזקים כמו מנוע סילון על גופם של הרוחצים - ואיכותם.
6 צפייה בגלריה
מיד התנדבתי למשימה
מיד התנדבתי למשימה
מיד התנדבתי למשימה
(צילום: ירון שרון)
שאלה נוספת שצריך לתת עליה את הדעת היא מיקום הג'קוזי: האם הוא יהיה בגינה, במרפסת או על הגג? "בבחירת המיקום הנכון לג'קוזי ביתי חייבים לקחת בחשבון את נושא המשקל", מסביר בן ג'ויה. "רק לאחר שמהנדס בנייה מאשר להניח את הג'קוזי שבחרתם במקום נתון, בהתאם למידותיו ולמשקל הכולל ולמשקל המותר למטר רבוע, ניתן להתקדם בתהליך".
בהנחה שיש לכם המקום והתקציב, ואחרי שקיבלתם את האישור ממהנדס הבנייה, השלב הבא הוא לבחור את המותג המתאים עבורכם.
בן ג'ויה מציג בפנינו ג'קוזי ענק מדגם גראנד בהאמה של חברת Artesian האמריקנית. "זאת אחת המערכות היותר פופולאריות בעולם בשנים האחרונות. יש לה 55 ג'טים, אני חושב שזרמים שלה יגיעו לכל נקודה בגוף שלך שצריכה עיסוי", הוא מפרט. "בנוסף לכיסאות העיסוי יש כאן גם מיטת עיסוי, שאמורה לעסות אותך באזור הראש והצוואר ועד לאזור הגב התחתון. במיטת השכיבה יש אזור של ג'טים לרגליים ולכפות הרגליים. בעלות של 60 אלף שקל, המערכת הזו נותנת ערך מדהים לכסף".
המים החמים, רעש הבועות המתפוצצות והזמזום המתערבל של הג'טים בפעולה קוראים לי. קפצתי למים והתעטפתי בזרמי מים חמים ומפנקים. הגראנד בהאמה נתן עבודה מעולה, הג'טים דחפו בכוח עצום את זרמי המים החמים על כל חלק בגוף וגרמו לתחושת נינוחות נעימה שהתפשטה לאורך כל עמוד השדרה. בן ג'ויה התעקש שאבדוק גם את מיטת העיסוי. זרמי המים שחדרו בכוח לכפות הרגליים היו מפנקים במיוחד.
6 צפייה בגלריה
גראנד בהאמה. ערך לכסף
גראנד בהאמה. ערך לכסף
גראנד בהאמה. ערך לכסף
(צילום: ארטסיאן)
6 צפייה בגלריה
ג'קוזי ארטסיאן
ג'קוזי ארטסיאן
ג'קוזי ארטסיאן
(צילום: ארטסיאן)
המותג הבא שבדקנו היה מערכת ג'קוזי גדולה ומרשימה של המותג האמריקני היוקרתי ג'קוזי (Jaccuzi) - החברה שעל שמה קרויה המערכת כולה, בדומה לחברת Jeep שהעניקה את השם לכלל רכבי השטח.
כבר ממבט ראשון ניתן לראות כי עלינו בכמה דרגות של יוקרה. בג'קוזי של "ג'קוזי" יש מפלי מים חרישיים, אורגן אורות כמו בדיסקוטק ולא פחות חשוב, שקט - כמעט שלא שומעים את המערכת עובדת.
בן ג'ויה מפרט: "בדגם היוקרתי הזה, כל ג'ט חתום על פטנט שאי אפשר לשחזר ואי אפשר להעתיק. יש כאן מפלים מיוחדים, מערכת סאונד שלא הייתה מביישת גם יאכטה מפוארת, תאורת סיבים אופטיים וסינון UV כמו בבר המים הביתי במטבח. המערכת עולה 150 אלף שקלים, ורק בתחילת השבוע מכרנו אחת כזאת - אנשים בקורונה מחפשים להתפנק".
הטבילה בג'קוזי הענק של חברת ג'קוזי הייתה מפנקת ומענגת במיוחד. בניגוד לג'קוזי של Artesian, שבו הג'טים חזקים מאוד וזרמי המים מכים בגוף בכוח עצום, אצל "ג'קוזי" הזרם עדין יותר, מלטף ומתברג לתוך הגוף בנעימות. למרות זאת, העיסוי חזק מאוד ומוצלח.
6 צפייה בגלריה
פינוק עצום ב-150 אלף שקל
פינוק עצום ב-150 אלף שקל
פינוק עצום ב-150 אלף שקל
(צילום: ג'קוזי)
אחד ההבדלים הבולטים בין שתי המערכות, מעבר לפער הגדול במחיר, הוא השקט הכמעט מוחלט של הג'קוזי של חברת ג'קוזי. אחרי כמה דקות של בדיקה וניסיון לתרגם למילים את תחושותיי, שכחתי שאנחנו בצילומים והתמכרתי לעיסוי החלומי והמלטף, שעובר כמו גל של אנרגיה לאורך כל הגוף.
הג'קוזי השלישי שהתבקשתי לבדוק הוא מערכת ג'קוזי אסתטית במיוחד של המותג האיטלקי קוס (KOS). כאן אין אורגן אורות ומפלים מלאכותיים. האמבט של KOS נראה לכאורה מעט יותר צנוע ובסיסי.
"האיטלקים מאוד מפורסמים באיכות המוצרים שלהם ובגימור, מדובר במותג יוקרתי שמתאים יותר ללקוחות שמחפשים את העיצוב והמראה המינימליסטי", מסביר בן ג'ויה. "למרות המראה הנקי, זו מערכת עם אלמנטים מאוד מורכבים. אני קורא לה בשם חיבה: 'השכשוכית המודרנית'. המחיר שלה הוא 150 אלף שקלים".
6 צפייה בגלריה
שימו לב לאסתטיקה. הג'קוזי של kos
שימו לב לאסתטיקה. הג'קוזי של kos
שימו לב לאסתטיקה. הג'קוזי של kos
(צילום: קוס)
6 צפייה בגלריה
(צילום: אסף קמר)
צחוק הגורל האכזר: רגע לפני שאני נכנס למים לבדיקה מקיפה של הג'קוזי, בן ג'ויה נזכר ששכח להפעיל את החימום במערכת. למען קוראיי ומתוך כבוד למקצוע, אני נאלץ לבדוק את הג'קוזי כשהוא מלא במים קרים. הגוף החמים והנינוח שלי, שרק יצא מהג'קוזי הקודם, חוטף מכת קור אכזרית כמו פסטה אל-דנטה בסוף הבישול. אבל למרות הקור, השיניים הנוקשות והשמחה לאיד של הצלם המרושע, היה קשה להתעלם מן החוויה האסתטית. האמבט סימטרי בצורת ביצה ומלא עד קצותיו במים שקטים, כמו מיצג חרישי של אמנות מודרנית במוזיאון בקוטב. האיטלקים יודעים לעשות דברים יפים - מספיק יפים כדי שאיהנה גם במים קרים.