שתף קטע נבחר

מסעדת ערמונים: הבוקר שלי

הדס דאודי מגיש במסעדת ערמונים באשקלון ארוחות בוקר בינלאומיות לצד מנות מפרויקט "טעימה מהגליל". הוא עצמו דווקא מעדיף ארוחת גבינות עם הילדים

בערמונים, המסעדה החלבית הכשרה למהדרין באשקלון, הבוקר הולך לכיוונים שונים. בארוחת בוקר ערמונים, למשל, אוכלים חביתת צ'יפס בתוספת לבנה, גבינת עזים, מוצרלה וגרגירי חומוס. ויש גם גרסאות מקומיות לארוחות בוקר בינלאומיות, דוגמת הנורבגית, עם ביצים עלומות על לחם קלוי, סלמון מעושן וגבינת שמנת, ברוטב שמנת ולימון.

צילום: באדיבות מסעדת ערמונים
(צילום: באדיבות מסעדת ערמונים)

ההבלחה הסקנדינבית לא מקרית. השף הדס דאודי חי במשך 15 שנה בפינלנד, שם עבד, בין השאר, כגנן בגן ילדים. אל החיבור המיוחד של דאודי לילדים נגיע מיד, אבל בינתיים נתרשם מזיכרונותיו מארוחת הבוקר הפינית. שם, הוא מספר, אוכלים על הבוקר בשרים ונקניקים, ובגלל מזג האוויר הקר מזינים את הגוף מהשעות המוקדמות בפחמימות: דייסות, תפוחי אדמה ועוד. דאודי עצמו מתחבר לארוחות קלות יותר, בעיקר ממוצרי חלב. "אני לא רואה את עצמי אוכל סרדינים בבוקר", הוא מטעים.

 

גם לסועד הישראלי הכי מתאימה לדעתו ארוחת בוקר פשוטה: סלט קצוץ, חביתה, גבינה לבנה 9%, יוגורט ולחם טרי. לדאודי יש רקע קיבוצי - במשך שלוש שנים עבד כטבח בקיבוץ. ארוחת הבוקר הקיבוצניקית דיברה אליו כבר שם.

 

את שני ילדיו הקטנים, בני השלוש והחמש, הוא משתף בעבודת המטבח. שניהם מכינים מנות, עובדים וגם חותכים בסכינים. ארוחות הבוקר המשפחתיות שלהם הן בסגנון כפרי, וכוללות המון גבינות, פנקייקים, ובחורף דייסות עם קינמון וחלב.

 

אם יש לו מעט פנאי בבוקר, דאודי יוצא להליכות, ובשאר הימים הוא פשוט "טס" לעבודה. ולפעמים, הוא לוקח את הילדים איתו. לעבוד במטבח המסעדה עם אבא.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים