עם חלוקי סאטן מגונדרים ופריזורה מפוארת, תפאורה מושקעת בטירוף ורעיונות משוגעים, איציק כרסנטי הפך בשנה האחרונה לכוכב רשת, והוא כבר בן 55. כרסנטי הגיע לרשת אחרי משבר אישי שעבר. שנים החזיק במספרה משגשגת בחיפה והיה סלב חיפאי מוכר, עד שהגיעה הקורונה, טרפה את הקלפים וגרמה לו לחשב מסלול מחדש. מי שהופיע בתוכנית "בואו לאכול איתי" (עונה 2) ונכנס כאחד מדיירי בית "האח הגדול" (עונה 7), הוא היום כוכב רשת שחולק טיפים ומתכונים ביתיים לשלל שיקויי שיער, כמו למשל מסכה לשיער משאריות החמץ בפסח או מסכה מפסטה טחונה. הכלל: הכול בעלות של עד עשרה שקלים. "האהבה שלי לעולם השיער התחילה בגיל 13", הוא מספר, "והמספרה הראשונה שלי נפתחה כשהייתי ממש ילד, בן 21. בגיל 17 כבר עברתי לצרפת ועבדתי עם מי שנחשב שם לגדול הספרים בזמנו. אחרי שנה חזרתי להתגייס ואחרי שנפצעתי ושוחררתי, פתחתי את המספרה".
הוא מספר שכבר אז היה ייחודי בנוף: "המספרה הפכה לשם דבר בחיפה קודם כול בגלל העיצוב שלה. עשיתי הכול בסגנון ורסאצ'ה וגם היה לי זר שושן צחור טרי בדלפק הקבלה. זה לא היה מקובל אז. היא זכתה בתואר 'המספרה הכי יפה בישראל', והרעיון היה תמיד להביא איזו בשורה, לכבד את האישה ולתת לה חוויה רב־חושית. כל יום שישי הייתי פותח בופה בסגנון גרנד קפה על דלפק הקבלה עם עוגות וסושי, ותמיד הייתה אווירה טובה ומוזיקה והיה כיף להגיע לשם. הצלחתי מאוד, סירקתי את מלכות היופי כל השנים ואת כל תצוגות האופנה בחיפה. הייתי הפרזנטור הראשי של וולה 17 שנה וגידלתי דור שלם של ספרים, אבל בתוכי התעצם משבר. עם כמה שהמקום היה מדהים וחלומי, הוא הפך להיות חרב פיפיות עבורי. זה שאב ממני המון אנרגיות".
למה בעצם?
"בתור מעצב שיער, יש המון שיחות עומק וחברויות. מי שבאה לעשות פן שלוש פעמים בשבוע היא בן אדם קרוב ומצפה לקרבה הזו, וזה שאב ממני המון אנרגיות. הרגשתי שאני מאבד את עצמי ונהיה לי חוסר סבלנות לאנשים. נאטמתי ונסגרתי, וממש התקשיתי להגיע בבוקר למספרה. הייתי במשבר עמוק, טופלתי על ידי פסיכולוג שלוש שנים ולא ידעתי איך לצאת מזה. באחת עשרה וחצי בבוקר היו מתקשרים מהמספרה לבדוק איפה אני, ולא יכולתי להגיע".
"הקורונה הצילה אותי"
תוך כדי המשבר, בגיל 45, הוא גם התגרש בפעם השנייה (מהנישואים הראשונים יש לו ילד אחד, דיוויד, בן 27 ומהנישואים השניים יש לו עוד שלושה: עילאי, בן 19, אליאן, בן 18 ונהוראי, בן 15), ואז הגיעה הקורונה. "בשבילי זה היה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים. הקורונה הצילה אותי. היא פגעה בהמון אנשים אחרים, אבל בשבילי זה היה חבל הצלה. פתאום אני בבית ואני בן אדם שלא יכול לשבת וחייב להיות כל הזמן בפעילות, אז אני מתחיל לבשל ולמכור החוצה. הוצאתי אופרציה של סירים מעוצבים שקשרתי עם סרטים יפים מאוד, ושלחתי מעדנים כמו קבב לוקוס על מצע במיה, חריימה איכותי כזה, קוסקוס עבודת יד, מאפים עם בשרים, ממולאים מהמטבח הלבנוני, הכול בסרטי ורסאצ'ה יפים ובסירים שאפשר לחמם ולהגיש בהם. אחר כך התחילו להתקשר לקוחות ולבקש לבוא. עד אז בחיים לא הזמנתי לקוחות הביתה, אבל אלו לקוחות שנמצאים איתי 30 שנה, זה משפחה, מה, אני לא אזמין? ופתאום זה היה כיף, אני עושה הכול בעצמי, מורח, גוזר, מגיש את הקפה ומטאטא, וזה כיף לי וטוב לי. משהו התחיל להשתחרר, הבנתי שאני נמצא בתהליך של שינוי והרגשתי שאני מתחיל להיות מאושר".
אחרי שהסתיימה הקורונה הוא החליט לא לפתוח מחדש את המספרה, ועד היום הוא מקבל לקוחות במספרה בבית, שממנו הוא גם מוכר את ליין מוצרי השיער המקצועיים שלו. במקביל, בשנה האחרונה הוא התאהב ברשת.
"עד לפני שנה היה לי אינסטגרם שהייתי מפרסם בו תמונות של עצמי, ואז הבן שלי דיוויד אמר לי: 'אבא, אתה לא דוגמן, אתה לא שרירן, אתה לא אמור להראות את עצמך, בוא תראה את הידע שלך', וזה גרם לי לחשוב. נזכרתי שבגיל ההתבגרות, כשהיו לי פצעי בגרות ועור שמן, אמא שלי גירדה תפוח אדמה, סחטה את המים שלו ומרחה לי על הפנים. אמרתי לעצמי, ננסה את זה על שיער שמן. ניסיתי וזה עבד פיקס, ספח את השומן ועיבה את השיער, וכך נולד הסרטון הראשון".
ואיך הוא עבד?
"זה התפוצץ, היו 1.3 מיליון צפיות. ואז הבנתי שיש רעב לפתרונות פשוטים וטבעיים שאפשר לעשות לבד בבית. הלימיט שלי היה עשרה שקלים, וזו החדשנות שלי. התפקיד שלי הוא להנגיש את הידע ולהפוך אותו לפשוט, חווייתי ומעורר חיוך, כי אני אוהב לשמח אנשים. אחר כך הגיע סרטון הבמיה ששיגע את כולם. היום כל דבר שנראה לי מעניין אני שם על השיער שלי ובודק, וקראתי שבנוזל של הבמיה, הדביק הזה, יש חומר טיפולי מדהים. אז בישלתי במיה במים ומצאתי את ה'גלייז במיה' שהופך את השיער לרך, מבריק וגמיש עם ברק לא נורמלי".
מאיפה באים הרעיונות?
"הרבה מזיכרונות ילדות. עשיתי השבוע סרטון בירה כי נזכרתי שכשהייתי ילד ראיתי ספרית ששמה בירה על השיער לנשים, וכן, זה עושה נפח לא נורמלי. עשיתי ניסיונות כדי להוריד את הריח של הבירה, כי את לא רוצה להריח כמו אלכוהוליסטית. העמדתי את הבקבוק לחמש שעות בחוץ, טפטפתי שמן איקליפטוס ויצא מדהים. אחר כך מלא בנות כתבו לי שהן מעצבות את התלתלים שלהן עם בירה כבר שנים. עשיתי מסכה מנס קפה, כי אני יודע שקפאין מגביר את זרימת הדם. הרעיונות באים מהידע שלי ומחקירה וסקרנות וגם סתם ממוזה. אני כרגע עומד בבית במטבח, רואה באדנית פרח גרניום צרפתי ומבין מה הולך להיות המתכון הבא. ככה הראש שלי עובד".
וזה לא סתם גימיק לפעמים?
"זה אולי נשמע ככה, אבל ממש לא. נגיד בסרטון הפסטה, בישלתי בשמן זית ואז טחנתי והוספתי עוד שמנים ומרחתי על השיער. זה נשמע מוזר, אבל העמילן שבפסטה מעבה את השיער בצורה קיצונית".
ניכר שאתה משקיע הרבה בתפאורה מסביב. בסרטון הפסטה למשל אתה לבוש במדי שף, הכול בצבעי איטליה, ויש דגלי איטליה, מוזיקה איטלקית ופסטות מכל הסוגים על השולחן.
"אני בן אדם מאוד טוטאלי ואני לא יודע לעשות חצי עבודה. אני עובד על כל סרטון שבוע – קודם כול מדייק את המתכון, אחר כך מגבש קונספט וכותב את הטקסט, ואז איש הסושיאל שלי, שהוא הבן הגאון שלי, מתקן לי את הטקסטים ואני בונה את התפאורה. לרוב אני בחלוק סאטן, ואת כולם אני תופר בעצמי, בוחר בדים ותופר אותם. אני רוצה להכניס את הצופים לתוך העולם הזה ולא לעמוד ולדקלם מתכון למסכה. וכן, צריך הרבה אומץ. אנשים נון־קונפורמיסטיים כמוני משלמים מחירים".
אתה מתכוון לתגובות?
"כן, אנשים הסתלבטו בהתחלה. כתבו לי 'כן, אפשר גם לשים קובה על הראש'. בטיקטוק התגובות קשות יותר, אנשים מרשים לעצמם להשתלח. גם הילדים שלי לא מתים על מה שאני עושה ברשת, והם התחננו שאני לא אפתח טיקטוק. ילדים בגיל ההתבגרות מתביישים בהורים שלהם, אומרים להם, 'הנה אבא שלכם עם החלוק והעגבנייה'".
הי, אבל לפחות יש סיכוי שהורשת להם את השיער הזה שלך.
"יש שיח מאוד רציני על השיער שלי. בעיקר שואלים אותי איפה עשיתי השתלה או חושבים שזו פאה. אתמול הייתי ב'רמי לוי' ומישהי ביקשה לגעת. השיער אמיתי וזה מאבא, אבל אני אומר שגם על גנטיקה טובה צריך לשמור".
מה התוכניות שלך להמשך הקריירה?
"יש לי עוד מלא. יש קהילות שלמות באריזונה, בניו יורק ובשוודיה שבהן עושים את הטיפולים שלי ושולחים שאלות, ואני יודע שיש לזה ביקוש. אני הולך להוציא סדנה אינטרנטית לטיפולי פנים, הכול עד עשרה שקלים, ויש לי עוד סדנאות בדרך באתר החדש שאני אוטוטו עולה איתו".
יש לך טיפים למי שמעוניין לבנות את הנוכחות הדיגיטלית שלו?
"קודם כול להבין שזו עבודת פרך. זוכרת את המשפיעניות שאמרו שזו עבודה קשה וכולם הסתלבטו עליהן? היום אני מבין אותן. זה באמת קשה. אתה חייב להיות יצירתי וחדשני ולחשוב כל הזמן מחוץ לקופסה. אה, וחייבים להיות אמיצים. ברגע שהתחלתי לעבוד עם מנגנון האומץ, התחלתי להצליח. אבל לא כולם יכולים להתמודד עם תגובות שליליות וצריך לדעת שזה חלק מהעניין. לי יש עור של פיל, אני כמו טיל סקאד מכוון למטרה".
שביל החלב
ביקשנו מאיציק שירקח לנו מתכון לשיער ברוח חג השבועות. אז הוא רקח, בדרכו הייחודית. "חג שבועות, חג החלב והטיפוח הטבעי, הוא הזדמנות מושלמת לפנק גם את השיער שלנו במסכת הזנה עמוקה וחמימה, המבוססת על חומרים זמינים, טבעיים ואיכותיים. מדובר במסכה שמרגיעה, מרככת, מחליקה את השיער ומשאירה אותו מבריק, נעים וריחני.
המרכיבים:
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס חלב 3% שומן (250 מ"ל)
- או חלב אורז/ קוקוס/ שיבולת שועל
- 1 כף שמן חוחובה טהור או שמן קוקוס
- 1 כף מי ורדים טבעיים
אופן ההכנה:
1. בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור עם 3-2 כפות מהחלב הקר, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
2. מחממים את יתר החלב בסיר קטן על אש נמוכה (לא להרתיח!).
3. כשהחלב מתחיל להתחמם, מוסיפים אליו בהדרגה את תערובת הקורנפלור, תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. ממשיכים לערבב עד שהמרקם הופך לקרמי וחלק.
5. מסירים מהאש ומצננים מעט, עד שהטמפרטורה נעימה למגע.
6. מוסיפים את שמן החוחובה ואת מי הוורדים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
למה בחרתי דווקא בשמנים האלו?
שמן חוחובה דומה מאוד לשומן הטבעי שמייצרת הקרקפת, ולכן הוא נספג בקלות, מעניק לחות מבלי להכביד על השיער, מחזק את סיב השערה ומקנה רכות יוצאת דופן.
מי ורדים מרגיעים את עור הקרקפת, מוסיפים לחות טבעית, איזון וריח עדין ונעים שנשאר לאורך זמן. שילוב המרכיבים יוצר מסכה עשירה, מזינה ועמוקה, כזו שגורמת לשיער להיראות חי, מטופח ומלא ברק, ממש כמו אחרי טיפול במספרה.
אופן השימוש:
1. יש למרוח את המסכה על שיער יבש או לח מעט, מקצוות השיער ועד הקרקפת.
2. לעסות בעדינות את הקרקפת במשך דקה־שתיים, להמרצת זרימת הדם.
3. לכסות בכובע רחצה או מגבת, ולהשאיר למשך 30 דקות.
4. לשטוף היטב במים פושרים ולחפוף פעם אחת עם שמפו עדין.
5. לסיים במסכת שיער רגילה, להשלמת האפקט והסגירה של הלחות בתוך השערה".