אם צריך להדגים או להיזכר בסיבות לכך שהמטבח הגיאורגי כל כך אהוב, זאת מנה שתעשה את העבודה: בדריג׳אני - גלילות חציל במילוי אגוזים, עם נגיעה חמוצה־מתוקה של רכז רימונים. אכלתי אותה לראשונה בחופשה עם בעלי בבטומי. הגישו אותה כמנת פתיחה במסעדה מקומית, וזה היה כל כך מוצלח שהייתי חייבת לשחזר את המתכון. יצא לי יותר טעים ממה שזכרתי. אז הנה מתכון מסורתי ופשוט, שקולע גם לצמחונים ולטבעונים, ומביא את הקסם של גיאורגיה לצלחת.
טיפים:
אפשר לטגן את החצילים, אם אוהבים אותם רכים מאוד.
אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר ולהוציא סמוך להגשה.
צפו: כך תכינו בדריג'אני

חצילים מגולגלים עם קרם אגוזים ורימונים
(צילום: לירון ספיר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 חצילים מוארכים
שמן (אפשר בספריי)
200 גרם אגוזי מלך, לא קלויים
1/4 צרור כוסברה
4 שיני שום
1/2 פלפל חריף
1 כף + 1/2 כוס גרגירי רימון
1 כפית חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס רכז רימונים
1/4 כוס סילאן
להגשה: רכז רימונים, גרגירי רימון, כוסברה קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
געגועיי לגיאורגיה: גלילות חציל במילוי קרם אגוזים ורימונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h187igqgwgההכנה
1. חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ. מניחים בתבנית תנור ומשמנים, מומלץ עם ספריי שמן.
2. קולים בתנור שחומם ל־180 מעלות עד שהפרוסות משחימות (כ־15 דקות). מוציאים.
3. טוחנים במעבד מזון את האגוזים, הכוסברה, השום, הפלפל החריף, כף גרגירי הרימון והחומץ עד שנוצרת עיסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
4. מניחים מהתערובת בקצה כל פרוסת חציל ומגלגלים. מניחים על צלחת ומקשטים בעוד רכז רימונים, גרגירי רימון וכוסברה. מגישים קר.
לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










