הכל כלול: אורז יווני עם תרד וחומוס בתנור

אורז יווני עם תרד וחומוס אפוי בתנור

מנה קלה לביצוע, עטופה בשכבה פריכה מבחוץ, אורז רך מבפנים ונגיעה של עוקץ לימוני. איילת הירשמן עם מתכון לוהט לימים הקרים, שהוא גם קפיצה לחו"ל עם הכל כלול

פורסם: 13.02.22, 10:28
את הצירוף של אורז שאפוי בתנור עם תרד וטעם לימוני קצת הכרתי פעם באי יווני, ומאז הוא שולט אצלי במטבח. כשאני רוצה לקבל ארוחה שלמה, אני מוסיפה גם גרגירי חומוס. גם האפייה חביבה עליי משתי סיבות: היא קלה לביצוע, והאורז יוצא רך בפנים ומכוסה בשכבה פריכה וכיפית במיוחד. תצטרכו תבנית עמוקה שאפשר לכסות – אפשר גם פשוט ברדיד אלומיניום.
המרכיבים:
  • תבנית עמוקה בגודל 30X25 ס"מ
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משומרים או מוקפאים שהופשרו קלות)
  • 600 גרם עלי תרד או מנגולד קצוצים דק (אפשר להשתמש בתרד מהקפאה)
  • 2 כוסות אורז פרסי, יסמין או בסמטי
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1/2 1 כפיות מלח,
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כורכום
  • אפשרות: 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
  • אפשרות להגשה: לימון, יוגורט
ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
  2. שמים במחבת את הבצל ו־2 כפות משמן הזית, מחממים ומטגנים את הבצל על להבה בינונית־גבוהה, עד שהוא שקוף. מוסיפים את החומוס ומטגנים קלות, עד הזהבה. מסירים מהכיריים ומעבירים לתבנית.
  3. מוסיפים לתבנית את יתרת שמן הזית (4-3 כפות), התרד (או המנגולד), האורז, השום, התבלינים וקליפת הלימון (אם רוצים). יוצקים את המים ומערבבים.
  4. מכסים את התבנית ואופים שעה. מוציאים ומניחים בצד למשך רבע שעה.
  5. מסירים את הכיסוי ומגישים, מומלץ בתוספת עוד קליפת לימון מגוררת ומיץ, ולצד יוגורט.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים מכוסה בתנור או במיקרוגל.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.