עולם האסתטיקה עבר התפתחות גדולה בשנה החולפת. תחום ההזרקות והמילויים הפך להיות פופולרי במיוחד בזכות הטכנולוגיה המתקדמת שהפכה את הטיפולים לנגישים יותר, לצד ההשפעה של הרשתות החברתיות על יצירת "המראה המושלם". עם זאת, ראינו בו־זמנית חזרה למראה הטבעי עם דגש על שיפור מראה הפנים בצורה עדינה ומינימלית. זאת, במטרה להגיע לתוצאות שנראות טבעיות יותר, תוך שמירה על ייחודיות הפנים והימנעות מיצירת מראה מלאכותי מדי. אז מה צפוי לנו בעולם האסתטיקה בשנת 2025? שוחחנו עם מומחים בתחום ובדקנו מה הטרנדים האסתטיים שהולכים לכבוש אותנו בשנה הקרובה.
שימוש בביוסטימולטורים
ביוסטימולטורים הם חומרים שמזריקים לדרמיס - השכבה העמוקה של העור, במטרה לעודד צמיחה של רקמות חדשות ולשפר את מרקם העור. בניגוד להזרקה של חומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית שמוסיפים נפח, הביוסטימולטורים גורמים לעור לייצר בעצמו נפח באופן טבעי. ד"ר לידור שמואלי, מומחה לרפואה אסתטית, צופה כי בשנה הקרובה יהיה שימוש נרחב יותר בביוסטימולטורים: "אחד הביוסטימולטורים שאני אוהב להשתמש בהם הוא רדיאס. זה חומר שמבוסס על סידן, והתפקיד שלו הוא לעודד ייצור של קולגן ואלסטין שהם החלבונים האחראיים לגמישות של רקמת העור. אפשר לראות את התוצאה חודשיים אחרי הטיפול, כי זה הזמן שלוקח לגוף לייצר את הקולגן והאלסטין. אפקט הרדיאס הוא עור פנים מוצק וחלק יותר".
הרמת עפעפיים ללא ניתוח
עם השנים העור באזור העפעפיים נעשה רפוי ומתרחשת צניחת עפעפיים, לצד הופעה של קמטים ועודפי עור מעל העפעפיים ומתחתיהם. לדברי הלגה רקנטי, בעלת מרכזים לטיפולים אסתטיים, אחד הטיפולים שצפויים להיות מבוקשים בשנת 2025 הוא הצערת אזור העפעפיים ללא ניתוח: "ניתוח להרמת עפעפיים מיועד להסיר את עודפי העור ואת רקמת השומן מאזור העפעפיים ולמתוח את העור שמסביב לעיניים. אבל החיסרון של הניתוח הוא שהוא לא מטפל בקמטים. אנחנו מציעים סדרת טיפולים ללא ניתוח המאפשרים להצעיר את העור באזור העפעפיים. זאת, באמצעות שילוב של טיפול פלזמה (טיפול במכשיר המשתמש בזרם חשמלי נמוך, המהדק את העור) לצד שימוש בחומצה היאלורונית. הטיפולים האלה גם מרימים את העפעפיים, גם מצעירים את העור וגם מונעים את המראה המופתע שעלול להתקבל בשימוש בבוטוקס".
פיסול סנטר וקו לסת
בשנה האחרונה יותר נשים וגברים עוברים טיפול פיסול קו הלסת, שמטרתו היא להדגיש את אזור הלסת, להיפטר מהמראה הרפוי ו"הבולדוגי" שנוצר עם ההזדקנות וליהנות ממראה מחוטב וצעיר יותר. בשנת 2025 אנחנו צפויים לראות עלייה בביקוש לטיפולי הצערת העור האלה: "לפני שאנחנו מזריקים חומרי מילוי לאזור הסנטר והלסת, חשוב למצק את עודף העור באמצעות הזרקת סרום מיוחד שמצעיר את תאי השומן. הטיפול הזה ממיס את השומן ללא ניתוח לשאיבת שומן, ולאחר מכן אפשר לפסל את אזור קו הסנטר והלסת ולעצב אותו", אומרת רקנטי.
מוצרי קוסמטיקה לבית עם חומצות בריכוז גבוה
אם בעבר הגישה לחומרי מילוי הייתה שמורה רק למטפלים ולרופאים, הרי שלאחרונה אפשר לרכוש מוצרים ביתיים המכילים חומצות בריכוז גבוה יותר מבעבר. "כיום חומצה היאלורונית משולבת כמעט בכל תכשיר קוסמטי כמו קרמים לפנים ומסכות. המגמה היא להגדיל את ריכוז החומצה במוצרים, כך שיהיה אפשר ממש לראות תוצאות ולשפר את גון העור ואת המרקם שלו", אומרת רקנטי. "השילוב בין הטיפול הביתי לטיפול במרפאה יוצר אפקט מרשים. חשוב כמובן להקפיד על הוראות השימוש, כמו למשל להימנע מחשיפה לשמש לאחר מריחת הקרם".
שימוש במכשור
לדברי ד"ר שמואלי, בשנה הקרובה צפויה להיות פופולריות רבה יותר לטיפולים אסתטיים באמצעות מכשירים חדשניים: "ההזרקות של חומרי המילוי נותנות תוצאות טובות, אבל יש מקרים שבהם אנחנו לא מעוניינים ליצור את הנפח שנותנים חומרי המילוי, או לחלופין אנחנו רוצים לתקוף את הבעיה בכמה דרכים, ואחת מהן היא באמצעות מכשור מתקדם. במרפאה שלי יש שימוש במכשיר הנקרא מורפאוס המבוסס על גלי רדיו RF. הטיפול מבוסס על שילוב של מיקרו מחטים הנכנסות לתוך רקמת העור לצד אנרגיית גלי רדיו. המכשיר הזה מסייע למיצוק ולהידוק של עור הפנים, להפחתת רקמת השומן ולחידוש העור, בכך שהוא מעודד את הגוף לייצר קולגן".
שימוש באולטרסאונד אחרי טיפולי הזרקות
החומצה ההיאלורונית נעשתה כלי נפוץ ברפואה האסתטית, ועשויות להיות לה תוצאות טובות. עם זאת, יש גם מקרים נדירים של סיבוכים בעקבות הזרקה לא נכונה, כמו במיקום שגוי. "כדי לתקן מצבים כאלה אפשר להשתמש באולטרסאונד המהווה אמצעי בטיחות יעיל ביותר", אומר ד"ר שמואלי. "אפשר להניח את מכשיר האולטרסאונד על רקמת העור וכך לזהות את המבנים האנטומיים וגם לאבחן היכן ממוקמת החומצה ההיאלורונית באופן מדויק ולהמיס אותה".
הצערת אזור העיניים באמצעות תזונה
בשנים האחרונות יש מודעוּת הולכת וגוברת להשפעת התזונה הנכונה על מראה העור שלנו. לדברי רקנטי, בשנה הקרובה המגמה הזאת רק תלך ותגדל, בדגש על הצערת עור העיניים: "רבים מאיתנו מתמודדים עם בעיות שונות באזור העיניים - שקעים, שקיות, עיגולים שחורים מתחת לעיניים וקמטים. לצד הטיפולים האסתטיים, יש חשיבות רבה לעבודה שאנחנו עושים בבית - הקפדה על שתייה מספקת, אכילת ירקות ירוקים, אכילה עד השעה שבע בערב ושתיית כלורופיל, משקה שהוא למעשה הפיגמנט הירוק של הצמחים והופך את הפחמן הדו־חמצני לחמצן בתהליך הפוטוסינתזה. הכלורופיל ידוע כמנקה רעלים ויכול לתרום מאוד להפחתת שקיות ועיגולים שחורים מתחת לעיניים".
טיפולים באקסוזומים
לפי מגזין Allure, אחד הטיפולים שצפויים להיות פופולריים בשנת 2025 הוא טיפול באקסוזומים. אקסוזומים הם וזיקולות זעירות (מעין שקיקים מלאי נוזלים) המופרשות מתאים בגוף, שמכילות חלבונים, שומנים ומולקולות נוספות. בטיפול זה האקסוזומים משמשים להעברת חומרים ביולוגיים ישירות לאזורים פגועים בעור, כמו קמטים, פיגמנטציה או צלקות. "הטיפול באקסוזומים עשוי לשפר את מראה העור ולהפחית את סימני ההזדקנות. עם זאת, הטיפול הזה עדיין נמצא במעקב מבחינה רפואית ועדיין קשה לדעת מה ההשלכות שלו", מזהיר ד"ר שמואלי.
שימוש מופחת בחומרי מילוי לטובת מראה צעיר יותר
בשנים האחרונות ההזרקות נהיו כל כך נגישות, שאפשר לצאת להפסקת צהריים, להזריק בוטוקס או חומצה היאלורונית בקליניקה ולחזור לעבודה. קשה היום למצוא כוכבות שלא עוברות הזרקות, ויש כאלה שהלכו עם הטיפולים האלה רחוק מדי. לפי כתב העת Newsweek, בשנה הקרובה אנשים יתרחקו משימוש מוגזם בחומרי המילוי לטובת מראה טבעי יותר.
"אני חושב שהטרנד הזה נובע ממקרים שבהם יש שימוש מוגזם בחומרי מילוי", אומר ד"ר שמואלי. "אני באופן אישי מקפיד על שימוש מבוקר בחומרי מילוי. המטרה היא לא לנפח את הפנים, אלא להחזיר עטרה ליושנה ולהשיב את הנפח שהפנים איבדו עם השנים".
רקנטי מוסיפה: "כבר שנים שאני מעודדת את המטופלים שלי לעבור קודם כול טיפולי יופי כמו מיקרונידלינג (מכשיר הכולל מחטים עדינות שיוצרות דקירות קטנות בשטח העור) לפני שהם רצים להזרקות. אני מעדיפה לתת צ'אנס לגוף לייצר קולגן ואלסטין, ורק אחר כך לעבור הזרקות, אם יש צורך. אנחנו לא מחפשים לגרום למישהי בת 70 להיראות כמו בת 20, אלא רק לתת נגיעות קלות כדי שהעור ייראה רענן יותר".
השתלת שומן בפנים לקבלת מראה פנים מלא יותר
כשמביטים ברשתות החברתיות, הטרנד השולט הוא מראה מחודד וזוויתי עם עצמות לחיים גבוהות ופנים כחושות. עם זאת, לפי דוקטור מליסה דופט שהתראיינה למגזין Allure, בשנה הקרובה אנחנו צפויים לראות שינוי בנושא: "בשנת 2025 אנחנו הולכים להתרחק מהמראה הכחוש, ואנשים יחפשו את המראה הרענן והצעיר עם לחיים מלאות. במקום להוציא שומן מהלחיים או להזריק חומר מילוי ליצירת עצמות לחיים מפוסלות יותר, יותר ויותר מטופלים יכניסו שומן לפנים".
אלא שלא כל המטפלים חסידים של השיטה. "השתלת שומן לפנים היא בעייתית משום שהיא עלולה ליצור מראה אסימטרי. קשה לפרוס באופן אחיד את השומן בלחיים, והרבה פעמים מגיעים אליי מטופלים שעברו הכנסת שומן בפנים וצריכים תיקון של המראה", אומרת רקנטי.
ד"ר שמואלי מסכים: "הזרקה של שומן לפנים לא מדויקת מספיק והשומן עלול לנדוד. מעבר לכך, 70 אחוז מהשומן מתפרק. מבחינת טרנד המראה המלא אני חושב שהכול הוא שאלה של פרופורציה. אני חסיד של אנטומיה, וכשמטופלת מגיעה אליי, אני בוחן את האנטומיה של הפנים שלה ובהתאם לכך מציע לה את הטיפול המתאים ביותר עבורה. יש נשים שמראה מלא בפנים עשוי להחמיא להן, בעוד שאצל נשים אחרות השאיפה היא להגיע למראה מחוטב יותר".