כדי לקבל עוגיות יפהפיות כמו בתמונה יש צורך בקורצני לב בשני גדלים. השתדלו לבחור קורצן גדול שיוכל להכיל 2 קורצנים קטנים. אם יש לכם קורצנים בצורות אחרות ובגדלים שונים - ליצירתיות אין גבול.
עוגיות לב בשני צבעים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
עוגיות לב בשני צבעים
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
קורצנים בשני גדלים
300
גרם
קמח (או 2 כוסות + 2 כפות)
200
גרם
חמאה רכה
150
גרם
סוכר (או 3/4 כוס)
2
חלמונים מביצים בגודל L
1
כפית
תמצית וניל
קורט מלח
3
כפות
כפות חלב קר, אחוזי השומן לפי הטעם
20
גרם
אבקת קקאו (או 2 כפות)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (22-18 עוגיות)
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר גם במעבד המזון) את כל המרכיבים פרט לחלב ולקקאו, ומעבדים קצרות (או בפולסים) לבצק אחיד. מוסיפים כף אחת מהחלב ומעבדים קצרות, לבצק חלק ונעים למגע. עוצרים. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מחזירים את אחד החלקים לקערה, מוסיפים את יתרת החלב ואת הקקאו ומעבדים לבצק אחיד. משטחים את שני חלקי הבצק (כל אחד בנפרד), עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד יממה).
2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מכינים צלחת ומקמחים קלות גם אותה. מוציאים את הבצק הלבן, מניחים על נייר האפייה, מקמחים קלות, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 9-8 מ"מ. עם קורצן לב קטן, קורצים בבצק לבבות, במרווחים קלים (כדי שאפשר יהיה אחר כך לקרוץ את הלבבות הגדולים), מוציאים אותם ומניחים על הצלחת המקומחת. מניחים בצד את נייר האפייה עם הבצק הלבן.
3. חוזרים על הפעולה עם הבצק החום: מרדדים אותו לעלה בעובי זהה, קורצים בו מספר זהה של לבבות קטנים, מוציאים ומניחים אותם על הצלחת המקומחת.
4. מחליפים את הלבבות: משבצים ב"חורים" בבצק החום את הלבבות הלבנים, ובבצק הלבן את הלבבות הכהים, ומהדקים בעדינות עם הידיים. מאחסנים את שני משטחי הבצק, על נייר האפייה, כ־15 דקות במקרר.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
6. מחזירים את עלי הבצק למשטח העבודה. בעזרת קורצן לב גדול, קורצים בבצק עוגיות (משתדלים לקרוץ מסביב ללבבות הקטנים כך שיישארו שלמים), ומניחים בתבניות התנור, במרווחים קלים. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים שוב וקורצים לעוגיות (ללא הלבבות הפנימיים).
7. אופים 12-10 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון (העוגיות עדיין רכות מאוד וזה בסדר, הן יתקשו בצינון). מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.